Moje druzenje sa gitarom pocelo je, naravno, sa upozavanjem gosn' oboss-a. Moram da kazem da mi je jako drago sto sam upoznao coveka koji i pored posla,porodice i svih obaveza koje one nose, nalazi nacina da svoje umetnicke hireve pretoci u dela (ne samo vezana za gradnju instrumenata)
Veoma brzo so se dogovorili kako cemo organizovati probu. Cekajuci da stigne, jos uvek nahajpovan od njegovog poziva da probam gitaru (tako nesto jednostavno mora da vam imponuje!) prevrteo sam ponovo ovu temu da pregledam instrument pre nego sto mi padne shaka. Nakon upoznavanja i smestanja u sobu, otvara kofer... Flame maple telo me je momentalno oborilo sa stolice (ne bukvalno

). Sve sto preko slike mozete da vidite je mozda 50% lepote koju pruza uzivo! Boja meda ciji se tamni krajevi razlicito ponasaju u zavisnosti od ugla gledanja, tanke guste sare koje su fenomenalno naznacene bajcom, odlican lak, hirurski precizne konture tela i crtez lista sa zadnje strane tela je zaista nesto sto krade pogled. Sam osecaj tela je zaista odlican. ruka vrlo prirodno stoji naslonjena dok je svirate u sedecem polozaju i visina zica i kobilice je odlicna! Nakon odusevljennja telom gitare, dohvatio sam vrat. Tu ima par stvari koje nisu po mom ukusu i najvise se odnosi na debljinu. Vrlo je bitno da je ovo striktno subjektivna stvar i da napominjem da sam se na njega navikao nakon 10-ak minuta svirke. Licno, voleo bih da je tanji D profil (tj. custom profil) jer mi takav vrat pruza komforniji osecaj. Nut i kobilicu je namestao majstor Tasic (ako se dobro secam) i po mom (a i kolektivnom misljenju) nije uradio dobar posao. Akcija je visoka i nut je po mom misljenju predebeo... Iznenadjujuce, ovo je jako malo uticalo na samu svirljivost. Fretbord je izuzetno prijatan za prste (sto sam skontao tek nakon sto sam prestao da gledam svaki inlay na njemu jer su apsolutno prelepi!) Gitara na suvo jednostavno peva. Akusticki odaje utisak vrlo "cvrstog" i konkretnog tona. Kruska je ovde zaista odigrala dobar posao. Ton je onako midlast ali ne kutijast a basovi su ostri i konkretni.
Nemam pojacalo pa smo svirali preko mog setapa koji koristim za kucno sviranje i snimanje. Gitara u StudioProject VTB1 lampaski preamp pa u MOTU 8pre pa onda StudioDevil VGA simulator. Gitara vristi!

Pufovi rezu a neck pickup ima taj pravi "Gibson" zvuk. Namerno nisam hteo nista da posebno cackam sto se setupa tice jer ga znam u dusu i namerno sam ga tako namestio da "ne vara" kada ustekas giataru. Zaista se razlike izmedju mog Pivija i ovog PRS-a cuju. Najvise me je odusevio sustain! Sve ono sto je akustickibilo fenomenalno pod drive-om se mnozi i mnozi i mnozi
Jedna interesantna stvar mi se desila dok sam je svirao. Sto sam se vise opustao to sam vise smanjivao gain i drive

Nije u pitanju to da su magneti jakog outputa (jer nisu. Cist vintage) vec instrument vuce na neku drugu pricu, neku mirniju boju, kremastiju, nezniju... Znate kad recimo vidite neki fin LP ili jos konkretnije explorer? Odmah ide u drop D

. Ili strat? Odmah palite neck magnet i picite pentatoniku

(doooobro, ne svako...) Ova gitara je trazila mas'an ton ali kontrolisan i fin. Nista da ne strici.
Jos bolji utisak sam stekao kada je DrGreenthumb stigao i poceo da plete! (jos uvek se mrstim sto nije nista hteo da snimi jer covek ima ton i tehniku za primer!) Poneo je i svog tasmana pa smo ih malo predeili i divili se talentu koji se oseca kad uhvatite ovakve instrumente u ruke.
Eto kao rezime, gitara je prelepa. Tonski vrlo konkretna i mislim da bi u live situaciji bila jako dominantna. Fali joj setup vredan kvaliteta izrade i tona i licno bih voleo da je drugaciji profil vrata ali ona nije radjena za mene

Takodje mislim da bi ovde bolje legli tanji pragovi jer me prosto tonski ova gitara vuce u tu stranu... mozda gresim. Da je za mene radjena to bih trazio.
Na kraju, hvala gosin oboss-u jos jednom na ukazanoj prilici! Zaista sam pocastvovan sto mu je bilo bitno da je probam. Ova 2 testa su na brzinu i obecao sam mu da cu odraditi jednu temu samo za ovu gitaru jer zasluzuje ozbiljan demo.
Ako nesto nisam spomenuo pitajte

Pozdrav!