Da li da menjam ili ne...

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
taske86

Da li da menjam ili ne...

Post by taske86 » 30 Sep 2010, 23:35

Evo jednog pitanja...imam kuci Regent bas pojacalo 50-b1 e sad jedan lik hoce da kupi od mene to za 60e...pojacalo je ok i lepo radi...ja sviram na njemu gitaru sa procesorom i sluzi mi uglavnom za vezbanje,mada i za probe!
Jedan drugar mi je pricao(a i procitao sam kod vas temu o ASTER pojacalima) da su pojacala sasvim solidna za te pare...da li po vama da prodam reganta i uzmem novo aster pojacalo...mogu i malo da doplatim za jace nije problem ili mi se vise isplati da ostavim regenta...ne znam nisam pametan! Regent je ipak vece snage ali aster je novija tehnologija i sigurno bi zvuk bi lepsi mada nije ni on slab...ne znam! Imam za vezbanje jos jedno malo marsal pojacalo od 10 W!
A da nisam rekao da sam regent uzeo za 2000 din od jednog lika koji nema blage o tim stvarima :D

faks
Badmotorfinger

Re: Da li da menjam ili ne...

Post by faks » 01 Oct 2010, 01:17

uzmi i plati pivo za ceo forum ;)

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 01 Oct 2010, 08:51

Novija tehnologija ne garantuje bolji kvalitet zvuka. Regent je istočnonemački proizvod, dakle ne pravi se sigurno već 20 godina, i eto - šljaka i danas, dakle nije baš traljavo sastavljeno, iako ne spada u kategoriju poželjne opreme. Za Aster još niko ne može da ti kaže da li može da izgura duže od 2 godine, jer to i nije marka u pravom smislu te reči - to je no name kineski proizvod na koji, u dogovoru sa naručiocem, naštampaju Astrer logo, i kao takav nije prisutan na tržištu neko ozbiljno vreme. Poslednji put sam imao u svom posedu Regent bas pojačalo pre 16 godina, i ne mogu da ga uporedim sa Aster pojačalom, ali ako to Aster pojačalo nisi isprobao, ili još bolje - nisi isprobao naporedo sa Regentom - nemoj da donosiš nikakve zaključke. Meni jedino atraktivno zvuči to što si dao 2000 dinkića, a možeš da izvučeš 60 ajvara.

taske86

Post by taske86 » 01 Oct 2010, 11:12

uzmi i plati pivo za ceo forum
mozete da dobijete samo crni ili zuti sok xD
Novija tehnologija ne garantuje bolji kvalitet zvuka. Regent je istočnonemački proizvod, dakle ne pravi se sigurno već 20 godina, i eto - šljaka i danas, dakle nije baš traljavo sastavljeno, iako ne spada u kategoriju poželjne opreme. Za Aster još niko ne može da ti kaže da li može da izgura duže od 2 godine, jer to i nije marka u pravom smislu te reči - to je no name kineski proizvod na koji, u dogovoru sa naručiocem, naštampaju Astrer logo, i kao takav nije prisutan na tržištu neko ozbiljno vreme. Poslednji put sam imao u svom posedu Regent bas pojačalo pre 16 godina, i ne mogu da ga uporedim sa Aster pojačalom, ali ako to Aster pojačalo nisi isprobao, ili još bolje - nisi isprobao naporedo sa Regentom - nemoj da donosiš nikakve zaključke. Meni jedino atraktivno zvuči to što si dao 2000 dinkića, a možeš da izvučeš 60 ajvara.
Slazem se za noviju tehnologiju da ne mora da znaci da je novije bolje...danas idem u prodavnicu ovde u pancevu da probam to aster pojacalo pa cu videti,jbg ne mogu uporedo da ih probam ali svirao sam dosta na regentu!a sto se dugotrajnosti astera tice,to mi nije toliko bitno posto nameravam da za godinu-dve uzmem neko ozbiljno pojacalo! Pa mogao bi na toj kombinaciji da izvucem cistih 40e ali realno regent mi vredi vise u mojoj sobi nego tih 40e :)

kwiss

Post by kwiss » 01 Oct 2010, 15:40

Kupis za 2o prodas za 60e,dobar si trgovac.Salim se,sacuvaj te pare pa cekaj nesto bolje.Aster lk630, 20w je obican drekavac

Blingo

Post by Blingo » 02 Oct 2010, 10:51

kwiss wrote:Aster lk630, 20w je obican drekavac
Slažem se, manje-više, s ovom konstataciom...

Imam Astera (više od dve godine) i, za te novce, u opšte nije loše pojačalo, čak, uvek mu dajem prednost u odnosu na ostala markirana (bolja? :? ) sobna pojačala. Medjutim, kada ga pojačaš preko 4, gitara zvuči kao da je sviraš preko portabl radio-prijamnika. U sobi nema potrebe da se pojačavaš preko 3, ali probe... Nije ti to za probe...

Predlažem ti da sviraš na tom koje već imaš, skupljaj kintu, pa juri nešto polovno.Za 200e ima sasvim dobrih tranzistoraca koji su sigurno bolji od oba pojačala koja te "sekiraju", a i guraju probe i klubske svirke bez ikakvih problema! :)

Post Reply