Kako ocistiti "zeleno"
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Kako ocistiti "zeleno"
Pozdrav svima.Zna li neko kako ocistiti metalne u mom slucaju pozlacene dijelove gitare (civije,magnete,kobilice..) od onih zelenih naslaga?
Re: Kako ocistiti "zeleno"
Krpica,purol polir pasta ili neka finija.Imam druga zlatara on ponekad koristi pepeo od cigara za fino poliranje.Ako koristis polir pastu npr. purol ili neku drugu po zavrsetku mora se odmastiti sa nitro razredjivacem samo oprezno ne previse polirati jer je pozllata par mikrona.To ti govorim da nebi skinuo pozlatu.
E hvala ti puno.Bas cu potraziti tu pastu i probati.
ta pasta je prava stvar a i ona varijanta sa pepelom funkcionise oprobano. pepeo ilimun ciste i mesing i pozlatu
Pepeo ili limun ili Pepo i limun?oboss wrote:ta pasta je prava stvar a i ona varijanta sa pepelom funkcionise oprobano. pepeo ilimun ciste i mesing i pozlatu
ja sam kombinovao pepeo sa prstom umocenim u limunov sok i kpicu natopljernu limunom sa cigar pepelom i uspevalo mi je da ocistim i mesing i pozlatu
Ne pricam nista sto ne znam,imam svoju masinu za poliranje i na desetinu raznih pasti ali za to sto tebi treba je pepeo ili pepo krsti ga kako hoces.Zlatni,pozlaceni,posrebreni.i.obojeni metali mogu uspesno da se ociste i kuvanjem u rastvoru destilisane vode i sode bikarbone.Uradi onako kako smo Oboss i ja napisali,da se ne pravi nauka oko proste stvari.
Ok.Hvala na pomoci svima.
Evo da javim da sam posao odradio sa nekom ekoloskom pastom koju prozivodi firma ELISA.Fantasticno radi posao.Probao sam sa pepelom i limunom nije pokazalo neki rezultat.Ali sa ovom pastom je islo iz prve.
pozrav.
pozrav.
najbitnije je da je posao obavjen.