Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
LifelessDead

Re: Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Post by LifelessDead » 04 Oct 2010, 08:32

Hotstepper wrote:
vlobrk wrote:Ljudi jel ovo neko od vas puk'o?
http://www.kupujemprodajem.com/les-paul ... er_id=1393
i ja se uvek pitam shto npr. ispod oglasa nema mesta za komentare-pitanja koje bi svi videli...
Realno, to bi bilo jos gore, jer svaka isfrustrirana budala bi mogla da ostavi komentar...a i sta ima da komentarises ako je neko precenio svoju gitaru i ako neko za kineza trazi 750 eur i ako ta ista u Nemackoj kosta pet puta manje, bla bla bla...ko god hoce nesto da kupi preko oglasa ide tamo zato sto smatra da je jeftinije i normalno je da ce da vidi pre toga kolika je cena nove gitare, svako ima internet i moze da sazna kako se krecu cene otprilike, bilo polovnih stvari,bilo novih...mislim da bi bila bolja opcija da moze da se prijavi oglas ako je neko bas prevarant i oce da uvali fake kao original i sl. a ovi manipulatori-preprodavci sami sebi cine medvedju uslugu, jer vec svi za njih znaju ko su i kakvi su i nece da imaju posla sa njima, zahvaljujuci forumima kao sto je i ovaj :ziveli:

Stanko

Post by Stanko » 04 Oct 2010, 08:47

Ima dole opcija "Prijavite ovaj oglas", ali ne mozes da prijavis coveka koji prodaje nesto po vecoj ceni :)

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 04 Oct 2010, 08:51

LifelessDead wrote:ovi manipulatori-preprodavci sami sebi cine medvedju uslugu, jer vec svi za njih znaju ko su i kakvi su i nece da imaju posla sa njima, zahvaljujuci forumu kao sto je i ovaj
to da cine sebi medvedju uslugu i da gube musterije sa ovog foruma, stoji, ali mnogo ljudi ne cita forum, i uvek ima onih koji su lenji da pogledaju mitrosov sajt da vide koliko kosta neki komad, pa se zalete ucini im se dobra stvar pa kupe neki amer strat star par godina za vecu kintu nego u prodavnici... :) Zbog takvih oni jos uvek rade.

Npr za one japanske lp-e, stvoren je taj mit o njima kao holy grail, gibson za dz, to je mozda i tacno, ali nije bas isto da li je lepljen ili srafljen vrat... Preprodavci ih sve jedno prodaju za bolesne sume, i to ode, nema veze sto je sve zardjalo, sto se vrat drzi na tri srafa, sto je telo od sperploce, sto struja ne valja, a civije se rastimavaju, sto su pragovi istroseni, a rosewood nije brisan od 1977.. Dosta ih je proslo na oglasima za oko 300-500e. Ljudi to kupe. Zbog takvih oni jos uvek rade. Ne zbog nas koji sakupljamo informacije, pa sastavljamo naucni rad od minimum 500 strana na temu "Savrsena gitara za mene" u podnaslovu "Kako do gibson tona sa floyd roseom za ispod 300e" :)
:ziveli:

LifelessDead

Post by LifelessDead » 04 Oct 2010, 08:52

Stanko wrote:Ima dole opcija "Prijavite ovaj oglas", ali ne mozes da prijavis coveka koji prodaje nesto po vecoj ceni :)
pa ni ne trebas, ima svako pravo da trazi koliko hoce...

LifelessDead

Post by LifelessDead » 04 Oct 2010, 09:00

mislim_stvarno wrote:
LifelessDead wrote:ovi manipulatori-preprodavci sami sebi cine medvedju uslugu, jer vec svi za njih znaju ko su i kakvi su i nece da imaju posla sa njima, zahvaljujuci forumu kao sto je i ovaj
to da cine sebi medvedju uslugu i da gube musterije sa ovog foruma, stoji, ali mnogo ljudi ne cita forum, i uvek ima onih koji su lenji da pogledaju mitrosov sajt da vide koliko kosta neki komad, pa se zalete ucini im se dobra stvar pa kupe neki amer strat star par godina za vecu kintu nego u prodavnici... :) Zbog takvih oni jos uvek rade.

Npr za one japanske lp-e, stvoren je taj mit o njima kao holy grail, gibson za dz, to je mozda i tacno, ali nije bas isto da li je lepljen ili srafljen vrat... Preprodavci ih sve jedno prodaju za bolesne sume, i to ode, nema veze sto je sve zardjalo, sto se vrat drzi na tri srafa, sto je telo od sperploce, sto struja ne valja, a civije se rastimavaju, sto su pragovi istroseni, a rosewood nije brisan od 1977.. Dosta ih je proslo na oglasima za oko 300-500e. Ljudi to kupe. Zbog takvih oni jos uvek rade. Ne zbog nas koji sakupljamo informacije, pa sastavljamo naucni rad od minimum 500 strana na temu "Savrsena gitara za mene" u podnaslovu "Kako do gibson tona sa floyd roseom za ispod 300e" :)
:ziveli:
pa zbog tih nekoliko sto se zalete,sto ih mrzi da pogledaju na internetu i ne vide sta je sve falicno na gitari stvarno nije potrebno da ostalih 99,9% bude u pripravnosti da ispravlja krive drine, takvih je bilo i bice, kad se jednom zaleti, naucice za drugi put...uostalom u tome sto neko precenjuje svoje stvari nema nista nelegalno :ziveli:

groove

Post by groove » 04 Oct 2010, 09:04

pa zbog tih nekoliko sto se zalete,sto ih mrzi da pogledaju na internetu i ne vide sta je sve falicno na gitari stvarno nije potrebno da ostalih 99,9% bude u pripravnosti da ispravlja krive drine, takvih je bilo i bice, kad se jednom zaleti, naucice za drugi put...uostalom u tome sto neko precenjuje svoje stvari nema nista nelegalno
:1:

@mislim_stvarno brate tebe mnogo pogadja velika vecina sadrzaja na KP, iskuliraj malo, pusti ljude da prodaju sta hoce za koliko hoce, bacas ljude u paranoju da je na tom sajtu 99% stvari u najmanju ruku kancerogeno. :cao:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 04 Oct 2010, 09:39

Ne pogadja to mene. Meni je smesno kada ljudi za squier buleta traze 100, standarda 200, 250, epija crnog 50k iako je u radnji 42k... :) ovde se cesto nasmejemo nekim nebulozama... :)

Ne mislim da je tamo sve djubre, ima postenih i realnih ljudi, a verujem da je i polovina nerealnih likova tu cenu stavila da bi je u dogovoru spustili, i svi srecni.

Osim toga, izgleda da oni (preprodavci) prate ovu temu, pa su cene postale nesto realnije :D

Hotstepper

Post by Hotstepper » 04 Oct 2010, 12:44

LifelessDead wrote: Realno, to bi bilo jos gore, jer svaka isfrustrirana budala bi mogla da ostavi komentar...a i sta ima da komentarises ...
Ok, slazhem se, bilo bi majmunarije i vredjanja i svashta, al bilo bi i koristi.. npr. kupujesh hi-fi pojachalo, uvek pishe samo 4x50w ili sl. pa onda lepo pitash ako te zaineresovalo dal ima ove/one ulaze ili sl. a ta informacija mozhe koristiti josh nekom ko chita oglas a sam prodavac je zaboravio da napomene kad je pisao oglas.. :ziveli:

vlobrk

Post by vlobrk » 04 Oct 2010, 13:12

Onda bi se to pretvorilo u forum i u beskonacna dopisivanja za sta nekima KP i sluzi. :lol:

Vaske023

Post by Vaske023 » 04 Oct 2010, 14:28

Prvo pojedinacno,a sad sve od jedared :)
http://www.kupujemprodajem.com/Komplet- ... er_id=3774

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 04 Oct 2010, 16:24

Evo sta je meni smesno :) :
http://www.kupujemprodajem.com/Conklin- ... ter_id=104

Gitara je pravljena u koreji i prekinuta proizvodnja (ovo je bio pokusaj firme koja pravi custom instrumente da bude konkurentna na trzistu u nizim segmentima), nova kostala oko 500-600$, pre par meseci je prodavao jedan lik za 600e (ocigledno je prodao). Na sevenstring.org ljudi pricaju da je sve preko 350-400$ za ovu gitaru polovnu, previse. Iako je dobra gitara, ne vredi vise od toga. Znam da je ovo Srbija, pa su kod nas cene vise nego u Americi, ali 'ocemo li sad sve gitare prodavati za 400-500e vise nego sto bi bila korektna cena zato sto nisu dostupne u Srbiji... Tokai ako izadje na oglase kostace vise od novog Gibsona LPa. :D To je ista stvar sa onim japanskim squierima, 800e....

Izgleda ovde ljudi kapiraju, ako ima jednu zicu vise, cena ide gore duplo od "normalnog" parnjaka :lol:

LifelessDead

Post by LifelessDead » 04 Oct 2010, 16:41

Realno, ako bi narucivao Tokai u rangu Gibson standarda, recimo LS-150,160 dosao bi te vise ili bar jednako kao nov Gibson LP kod nas. Cena nove gitare je oko 1500$ sad uracunaj sve ostale dadzbine pa vidi...da mogu da je nadjem ovde za 1500$ ne bih se dvoumio jednog sekunda :) Ali jbg. mi smo posebni u odnosu na ceo svet, ovde vaze skroz deseta pravila...da imamo iste mogucnosti trgovine kao i ostali svet sve bi bilo drugacije, ovako domaci prodavci prakticno nemaju nikakvu konkurenciju spolja jer su zasticeni od strane drzave i mogu da lupaju cene koje hoce, a onda te iste cene su opet reper i za polovne gitare...

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 04 Oct 2010, 17:03

Pa, upravo to, kod nas ne vaze pravila kao za sav normalan svet :mrgreen: U najboljem slucaju su nam cifre na cenama iste, ali je valuta nesto drugacija nego americanima.

Kod nas je jeftinije da ti majstor napravi vrhunsku custom gitaru nego da narucis nesto sa neta ili kod nas kupis neku sa imenom pribliznog kvaliteta... Naopaka drzava, jos 10 godina (optimisticna procena) nece doci na nesto normalno, a ne da nam bude lepo u njoj... :lol: (nije za smejanje nego plakanje, al necemo sad to :mrgreen: )

Ovako mozemo samo da kukamo sto nemamo kapitalistima omrazeni ibej i sto nas deru carinama i porezima pri bilo kakvoj kupovini...

jagoda

Post by jagoda » 04 Oct 2010, 17:13

http://www.kupujemprodajem.com/gitarsko ... ter_id=140

igrala se deca (majstori ?) , a sad bi da uzmemo 1.55 zelenih novcanica...

vlobrk

Post by vlobrk » 04 Oct 2010, 17:39

Vaze za nas ista pravila samo nama izgleda vise odgovara da kukamo po forumima nego mrdnemo dupe i nesto uradimo.

Pojacalo se treba probati pa onda suditi o njemu.Imam kuci dva handmade pojacala i skroz sam zadovoljan njima.
I nisu mi ih pravila deca vec ozbiljni majstori pa ono .......mislim da je malo preuranjen zakljucak al' dobro.

Locked