Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Vazno da smo se skapiraliDida wrote:Ja sam pogresnu sliku stavio, nisam mislio na Gibson...kamo srece da je Gibson 250e. Mislio sam na bukvalno bilo koju firmu al samo da je SG a bele boje. Hvala za link od Epiphonea. A sta kazes, nije vredan tih para?
Hvala na puno na pomoci, A sta ti mislis dal ce mi smetati to sto sam levoruk? meni profesor gitare kaze da bolje da uzmem za levoruke, al je fora sto koliko JA vidim za levorke ima samo statocaster koji nebi uzeo zato sto ga nekako negotivim. Ako ima neka varijanta SGa za levoruke?? il neki Les Paul (iako nema veze sa temom)? za oko 200-300e? jos nesto, dal znas mozda..dal moze to nekako da se ofarba, recimo uzem SG ''neke'' boje i ofarbam ga u belo? nasta bi to izgledalo?Vaske023 wrote:Vazno da smo se skapiraliDida wrote:Ja sam pogresnu sliku stavio, nisam mislio na Gibson...kamo srece da je Gibson 250e. Mislio sam na bukvalno bilo koju firmu al samo da je SG a bele boje. Hvala za link od Epiphonea. A sta kazes, nije vredan tih para?.Od sg varijante u cenovnom rangu od oko 200-300e imas apollo,sx,epiphone,vintage,ltd(kod nas).Sad ne znam da li bas juris samo beli,ali znam da kod nas ima epiphona u toj boji,ali samo model g-310(sa slike gore).Za sx i apollo ne znam,vintage postoji u belom finishu al' ga kod nas ima u cherry i crnoj varijanti.Ltd po obliku podseca na sg ali je opet srafljen vrat,basswood telo,al' ga ima u beloj boji.
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/237 ... -VIPER-50/
Ne mislim da g310 nije vredan tih para,ali ako dodas jos par hiljada mozes da uzmes dosta bolju varijantu.Specifikacije ovog epi g-310 bas i ne odgovaraju tipicnoj sg gitari.Pre svega mislim na drvo od kojeg je telo i vrat je srafljen.
EPIPHONE SG G-310,
Telo : alder/maple body,
Vrat : bolt-on maple neck,
Kotna ploča : rosewood,
Magneti : 2x open coil humbuckers
Za par hiljada vise mozes da uzmes lepo epi g-400
http://control-sound.com/shop/product_i ... ts_id=1466
http://control-sound.com/shop/product_i ... ts_id=1438
Vrat lepljen,mahagony telo,bolji magneti i vizualno odgovara onom gibsonu sto si postavio,jedino sto nije bele boje.Pozdrav!
!
to ces morati da obidjes par radnji pa da vidis sta imaju da ti ponude, postoje epifoni, ltd, vintage za levoruke, ali to je daleko teze naci...Dida wrote:Ako ima neka varijanta SGa za levoruke?? il neki Les Paul (iako nema veze sa temom)? za oko 200-300e?
Moze da se ofarba, naravno, samo zavisi da li hoces ti da ga farbas auto lakom u konzervi (nepreporucljivo), da li hoces da ga farbas sa pravim nitro/poli bojama (ovo je ok ako si spretan u sa alatom), ili ces da platis majstoru par stotina evrova da ti odradi koju boju hoces (sto mozda nema smisla raditi jer bi te farbanje izaslo vise od gitare)Dida wrote: jos nesto, dal znas mozda..dal moze to nekako da se ofarba, recimo uzem SG ''neke'' boje i ofarbam ga u belo? nasta bi to izgledalo?
Proveri Music Media Centar (dole kod stedionice) meni se cini da su oni imali neke SG levoruke, e sad dal su bili gibsoni ili epiphoni to moras da proverisDida wrote:Hvala na puno na pomoci, A sta ti mislis dal ce mi smetati to sto sam levoruk? meni profesor gitare kaze da bolje da uzmem za levoruke, al je fora sto koliko JA vidim za levorke ima samo statocaster koji nebi uzeo zato sto ga nekako negotivim. Ako ima neka varijanta SGa za levoruke?? il neki Les Paul (iako nema veze sa temom)? za oko 200-300e? jos nesto, dal znas mozda..dal moze to nekako da se ofarba, recimo uzem SG ''neke'' boje i ofarbam ga u belo? nasta bi to izgledalo?
Poz
Pa ako je preko 50e (a znam da jeste) to farbanje glupo je realno da trosim pare, to si upravu... al oduvek mi je zelja bila da imam onaj XY Kaoss padVaske023 wrote:Taj epiphone postoji u nekoliko finisha(medju kojima je i beli),proveri u radnji mozda imaju jos neki
Pogledaj u podforumu "Izrada i odrzavanje muzickih instrumenata" tu ima tema o domacim majstorima za gitare.Ne bih ti savetovao da prefarbavas gitaru,potrosices dosta para,a mozes da ih dodas pa da uzmes bolju gitaru od ovog epiphone-a.Ali na tebi je odluka.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest