Amp preko slusalica?!

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Guitar_thrill
MF veteran

Amp preko slusalica?!

Post by Guitar_thrill » 08 Oct 2010, 15:56

Znaci, treba mi sledece....
kao neko pojacalo, u koje mogu da metnem sluske i da sviram, a da ne ometam nikoga oko sebe.... Imam oko 50e, naravno jurio bih nesto polovno, ili ako je nesto bas novo, ekstra i to, onda bih dodao malo za polovno....
Pao mi je na pamet Vox amplug, medjutim malo mi krhko to sve deluje, oni potovi itd...
I nista mi drugo nije palo na pamet kod nas.... :)
Ima li neko iskustva sa voxom, ili neke druge preporuke?
Ovo mi treba kada sam u domu, jer tamo cujem sta pricaju ovi iz sobe pored mene, a ne jos da sviram.....imam laptop, pa mi padaju na pamet i one line6 stvarcice, al kontam da je to malo skuplje, a opet ne znam koliko mi je potrebno sve sto te stvari nude :)

vasko

Re: Amp preko slusalica?!

Post by vasko » 08 Oct 2010, 17:43

dejane a koji bi bio najbolji usb interfejs za gitaru,ne ove mikro varijante nego ozbiljan, do 200-300 evra?

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 08 Oct 2010, 17:50

Opa, ovaj Pocket Pod express deluje zanimljivo!
Ako sam dobro razumeo, znaci mogu direkt gitaru u to, pa na drugi kraj slusalice, ne treba mi komp?!
Ovo bi mi savrseno leglo....
ova mala pojacala sam otpisao, prvo ne bih svirao preko njihovog zvucnika (koji i tako zvuci lose),a onda mi zauzima puno mesta, u smislu da ga nosim u busu itd....

xspaceman

Post by xspaceman » 08 Oct 2010, 17:55

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 08 Oct 2010, 18:03

fin je taj korg, imao sam ja za bass, samo treba malo spustiti cijenu :D

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 08 Oct 2010, 18:13

deluje zanimljivo! Jedino sto je ulaz od 4.5V za adapter, i ne kontam, da li moze da radi bez kompa.... :) pogledacu malo po netu :)

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 08 Oct 2010, 18:22

moze da radi na dvije AA baterije, ne treba mu komp uopste, ima ulaz, izlaz, switch line/amp, i ulaz za footswitch

xspaceman

Post by xspaceman » 08 Oct 2010, 18:24

Solomon wrote:moze da radi na dvije AA baterije, ne treba mu komp uopste, ima ulaz, izlaz, switch line/amp, i ulaz za footswitch
a jel ima izlaz za sluške ili mogu da se prikljuce na line out?

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 08 Oct 2010, 18:28

Image

ubacis sluske u izlaz i prebacis switch na line i to je to valjda :mrgreen:

Born_Dead

Post by Born_Dead » 08 Oct 2010, 21:42

kakvu distorziju ima ovo cudo? :D

DJ_MY_SOUL

Post by DJ_MY_SOUL » 08 Oct 2010, 22:12

Ja vec godinu i po koristim samo Korg Pandora PX5D i Sennheiser HD 25 slusalice. Vise nego dovoljno, ne pamtim kad sam zadnji put upalio pojacalo radi vezbe. To je malo skuplja varijanta. Ja bih pogledao Zoom procesore. Oni su u tom cenovnom rangu malo su stariji ali napravljeni u japanu.

umart

Post by umart » 08 Oct 2010, 22:41

ma ne treba ti sem ako ti to ne treba zbog mobilnosti,komp je dovoljno dobra sprava za kucno vjezbanje uz dobre sluske.

sigurno imas negdje na temi pojasnjeno sta i kako,lakonski receno:

gitara-bilo koja ne true bypass pedala u off modu (nadji po netu koja od tvojih pedala ima najmanju izlaznu impendancu,cini mi se da behringer ima najmanju) komp-modeling programi (subjektivno misljenje:noise gate i ts sa guitar rig-a,pojacala sa revalvera,Ir emulacije kabineta) - sluske.vise nego dovoljno,a vjerovatno te nece kostati nista.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 08 Oct 2010, 22:46

Ampworks je loodilo.

Probao sam ga (sirac bio samnom), moj basista imao za bass i mirne duse mogu da t' kazem... da ovo radi fenomenalno..

Jedino je cena hm-hm.. prevelika.. preko 25 evra je sve cist lopovluk, izvinte na psovki...

Born_Dead wrote:kakvu distorziju ima ovo cudo? :D
kakvu pozelis.. u sustini je jedina KORGOVA stvar koja me je odsevila..(nisam probao pandoru i onaj veci ampworks.. X5 valjda..)

pazi sad, 'ladno mozes da ga gurnes direktno u razglas.. nece niko primetiti da nema pojacala.. veruj...

out je jedini izlaz, ali ima preklopnik/selektor kojim se odredjuje hoce li ici u amp ili u mix/headphone/line in...

vasko wrote:dejane a koji bi bio najbolji usb interfejs za gitaru,ne ove mikro varijante nego ozbiljan, do 200-300 evra?

sta ja znam.. ja imam M-audio Black box... ljudi hvale line 6 PODove.. ima ih masa... cak i odskorasnji procesori imaju mogucnost da glume USB interfejse... bemliga.. eto, ja bih RP-355 i da budem miran cel' zivot.. stvarno ne znam konkretno koji... Svi imaju "nesto svoje"

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 08 Oct 2010, 22:50

umart wrote:gitara-bilo koja ne true bypass pedala u off modu .

Paaaaa nece bas tako.... za u bilo koji line in treba pedala ili uredjaj da imaju neki simulator pojcala/cabineta ili DI-box output.. e sad, veeeeeeeeelika vecina to nema....
Imaju GDI21 behringerov, ali sto bi rekli englezi dedicated DI_box out.. imaju Digitech pedale X-serija (Hardwire mislim da imaju takodje, al nisam siguran pogledacu kasnije)... i eto noviji procesori..

Post Reply