Custom Squier VS Jackson JS23 dinky

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

johnny_b_good

Re: Custom Squier VS Jackson JS23 dinky

Post by johnny_b_good » 16 Oct 2010, 14:24

Sta god da uzmes od toga neces se raspametiti od zvuka,nego odes i vidis koja ti bolje lezi tj odgovara.Jos ako imas za neki procesor ili pedalu da malo ''zamutis'' ton i eto za kucno vezbanje dobro.

Fafarona

Post by Fafarona » 16 Oct 2010, 18:03

mislim da cu uzeti squiera al prvo moram da se dovucem do mitrosa sa nekim jer me blam da idem tamo sam neiskusan :P a sto se tice prosesora mislio sam neki multi efekt da uzmem...

i neka mi neko molim vas objasni u cemu je razlika izmedju pojacala 2 channel i 4 channel ? razmisljam se da uzmem marshal od 15W ... sad ne znam u cemu je razlika izmedju 2 channel i 4 channel...

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 16 Oct 2010, 18:11

Fafarona wrote:mislim da cu uzeti squiera al prvo moram da se dovucem do mitrosa sa nekim jer me blam da idem tamo sam neiskusan :P a sto se tice prosesora mislio sam neki multi efekt da uzmem...

i neka mi neko molim vas objasni u cemu je razlika izmedju pojacala 2 channel i 4 channel ? razmisljam se da uzmem marshal od 15W ... sad ne znam u cemu je razlika izmedju 2 channel i 4 channel...
I ja bih bio vise za squier...Ma sta da te bude sram i ja sam sam isao al sam svirao priguseno :metal: .Ja sad jos malo uzimam rp 255 procesor cisto da malo poboljsam zvuk al opet koliko para toliko muzike...necu se raspametiti od zvuka kao sto rekoh....

Fafarona

Post by Fafarona » 16 Oct 2010, 19:32

ja se razmisljam da uzmem procesor digitech ili rp 44 ili rp 50 ( ovaj 44 je 4000 ovaj rp 55 valjda je 6500) uzecu ovu jeftiniju varijantu jer ce me na kraju ispasti 500 i nesto eura...

vlobrk

Post by vlobrk » 16 Oct 2010, 21:56

RP90 ti nije preterano skuplji a ima Expression pedalu.Znaci da bi mogao sam da gazis Wah,da sluzi kao Volume pedala i svasta jos.Sve zavisi kakvu joj funkciju dodelis i pruza mnogo zabave a nije velika razlika u ceni.

Takodje bi i ja birao Squier-a ali nemoj to tebi nista da znaci.Pravac prodavnica i biraj.Nemoj da te blam.Ides da kupis gitaru da bi ucio da sviras i ne ides tamo da drzis koncert.Imas mogucnost da se zatvoris u sobu za isprobavanje i da niko ne cuje sta i kako sviras tako da laganeze.

Dva kanala obicno znaci da ima Clean i Drive.Prvo ti je cist zvuk kao recimo akusticna a drugi je distorziran.Cetri kanala ti ne treba trenutno i nemoj time da se zamaras.Ako bi uzimao procesor onda ti drugi kanal nije neophodan jer bi imao na njemu gomilu distorzija,drive-ova i ostalog mada mislim da su sada uglavnom ta manja pojacala sa dva kanala.

Ako se vec radi o cifri od 500e pogledaj i ovo.
Dosta je snizena cena i pitanje je imaju li ga u radnji uopste.Super je sprava za pocetak i kranje je simpticno na izgled.

rosoneri

Post by rosoneri » 16 Oct 2010, 22:06

Imam ja jedno pitanje.
Treba da kupim prvu elektricnu gitaru.Gledao sam neke i trenutno mi se najvise svidja epifon les pol.Mada mi se cini da sg g400 ima deblji vrat, a meni bi deblji vise odgovarao.Na akusticnoj imam tanak sirok vrat,i slabo mi lezi.E sad hteo bih nekog les pola ali sa debljim vratom.

Sta da radim?

shule

Post by shule » 16 Oct 2010, 22:10

navici ces se na vrat. . ne treba sad da zbog te akustare mislis da ti treba tanak i sirok vrat. .

vlobrk

Post by vlobrk » 16 Oct 2010, 22:13

Nisi isao u prodavnicu ili probao te gitare da vidis sta ti vise lezi?

U nekoj drugoj temi sam ti vec dao moj predlog ako se dobro secam.(jel' to bese ti?)

rosoneri

Post by rosoneri » 16 Oct 2010, 23:18

navici ces se na vrat. . ne treba sad da zbog te akustare mislis da ti treba tanak i sirok vrat. .

Bas zbog nje mislim da mi treba deblji vrat.Ovaj mi nekako me lezi.Treba mi neki koli ci moci da uhvatim kao covek a ne ovakav.

Provao sam obe u mitrosu.Les pol mi je lepsi po izgledu, vrat ne pada na dole, zvuk mi se vise svidja...
Sto se tice SG-a njegov vrat mi je bolji.

SG ne uzimam sigurno.Ne znam da li da biram po vratu ili po ostalim karakteristikama

Evo ga jedan moj post sa nekog frugog foruma :

Najverovatnije nista od Epifona jer sam shvatio da su precenjene.Pogledazu neke Dzeksone,ESP,Ibanez...

Mada to su vise gitare za metal.Ja bih vise voleo neki les paul tip zvuka.Svirao bih rok.Znaci da ima dobar klin i distorziju ali mi ne treba ona nenormalna distorzija koja se cesto koristi u metalu.Da li se takav tip gitare moze naci medju gorenavedenim markama ?
Ustvari marka mi nije bitna najbitnije da dobijem kvalitetniji instrument.
imam oko 400 evra najvise.

Jesu precenjeno epifoni ali meni se svidjaju.Jedan covek mi je ovo rekao :

Vidi da nadješ polovni stratokaster na primer, ako uspeš. To je gitara koja idealno odgovara tim karakteristikama. Najčistiji klin, odlična distorzija za rock/heavy.

A Džekson ti je baš za metal. Treš, death... Dakle, mojne to ako nećeš to i da sviraš. .)

ESP može da se nadje da odgovara tim karakteristikama, ali ipak nije to to.

Ibanez i nema neki klin. Neki imaju solidan, ali to je go ***** u poredjenju sa Fenderom.

Sto se tice strata mislim da mi ne bi odgovarao.Ipak bih vise picio distorziju nego klin.

Sta mi vi kazete ?

shule

Post by shule » 17 Oct 2010, 00:16

skupi jos 150e i kupi epi les paul custom. ima jaci vrat ako te to toliko brine. u stvari probaj ga barem pa vidi.

vlobrk

Post by vlobrk » 17 Oct 2010, 00:22

Meni nekako izgleda kao da si vec izabarao.Neces SG,ne svidja ti se Strat,Jackson i Ibanez ne dolazi u obzir tako da ostaje jedino Les Paul.

Oko toga sta je precenjeno a sta ne vredi pricati.

rosoneri

Post by rosoneri » 17 Oct 2010, 13:26

Uzimam sigurno lp samo ne znam da li epifon ili neku drugu marku.I ako uzmem epi opet imam standard,plaintop,plustop,custom,tribute 2010,1960...

Dosta velika je razlika u ceni.Mozda mi danas uleti nesto ako prodje tiket ali nista unapred...
Hteo bih neki deblji vrat.
Probao sam samo standard.

vlobrk

Post by vlobrk » 17 Oct 2010, 13:32

Ali ovi sa raznim Top-ovim prelaze cifru od 400e.Koliko se secam rekao si do 400e ili ne?

U tom rangu imas jos i Vintage.Imas ih u MusicCentru pa mozes da odes da pogledas.

Ako hoces Epi Std rekoh ti vec da mogu da ga nabavim po dosta povoljnijoj ceni.Koliko je kod nas,450e?

rosoneri

Post by rosoneri » 17 Oct 2010, 13:49

Jesam ali nije sigurno to za pare.Ne znam koliko cu imati do nove godine.Zavisi od par stvari..Ako budem imao dobar prosek dodace nesto moji.Ako me krene kladionica.Ako me ne krene kladionica...

Kako nabavljas jeftinije ?

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 17 Oct 2010, 14:19

Uzmi epiphone

Post Reply