Pojacalo kucna varijanta...dilema u izboru

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
mushmular

Pojacalo kucna varijanta...dilema u izboru

Post by mushmular » 18 Oct 2010, 02:32

Situacija je sledeca: potrebno mi je pojacalo za elektrichnu gitaru(yammi pac 112J)-za u stanu posto nemam ni jedno trenutno,u potrazi sam naleteo na nekoliko koji su mi privukli paznju sto se tiche zvuka a i cene (inace 120e mi je plafon budzet)

Roland Cube 15x- 70e; Roland Cube 20x-111e; Peavey Vypyr 15w-109e i Line 6 Spider IV-109e

Pojacalo mi je potrebno cisto za sviranje/vezbanje u stanu,rock-bluz (josh uvek sam zelembac)-elem,da li kupiti cube 15x ili posegnuti za nekim od ovih modeling pojachala?

Interesuju me efekti i koje imaju- tj da li opravdavaju 40e vishe za tih 6 efekta koji ova pojacala imaju u odnosu na ovaj basic RC15x(koji ima clean i 4vrste distorzije koliko sam imao prilike da ga "osetim" mada je clean dosta dobar-bolji u odnosu na line 6 npr i vypyr).

suma sumarum-posegnuti za RC15x i kasnije mozda neka pedala uz njega (wah mi je u planu) ili ici na neko od ovih modeling pojacala i koje je najbolji izbor od njih. (i nemam namere da cekam i stekam pare, u naredna 2 dana idem da kupim neka od ovih posto su trenutno na snizenjima a ne znam koliko ce josh da traju!!!).

I pojacalo mi inace treba na duze staze,dok/ako se odluchim za neku ozbiljniju opremu...

Dersu Uzala

Re: Pojacalo kucna varijanta...dilema u izboru

Post by Dersu Uzala » 18 Oct 2010, 03:08

mushmular wrote: Roland Cube 15x- 70e; Roland Cube 20x-111e; Peavey Vypyr 15w-109e i Line 6 Spider IV-109e
Ovo je tetralema, ili dual dilema. Ili didilema.

Uzgred, da ne oftopikujem, kupi sva 4 pojacala, pa onda polako prodaj jedno po jedno, zadrzi ono koje ti se najvise svidi. Ova ostala redom prodas po 30% vecoj ceni od nabavne ovde ili preko kupujem/prodajem ili drugih oglasa. Case closed. :ziveli:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 18 Oct 2010, 08:51

Vox Pathfinder 15r.

It will make you find your path man.
With a very reasonable tone quality during that quest

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 18 Oct 2010, 10:12

Od navedenih opcija ja bih se odlučio za Rolanda 15x. Imao sam Micro Cube, i ono je samo par vati snage, i već mi je bilo preglasno za stan. Dobro, ako si kući a ne u stanu i možeš slobodno da se pojačaš, to je druga priča. Ali i tu treba biti iole realan i ipak ne maltretirati okolinu.

Mislim da sam baš 15x probao kod drugara i super je radilo. Dovoljno glasno, za kuću ti ne treba jače, realno. Efekti u njemu su super odrađeni, krajnje upotrebljivi, kao i svaka boja drajva. Dok sam imao MicroCube- svaku sam boju koristio po malo.

Peavey nisam probao, Line 6 mi se ne sviđa, ono što sam čuo u radnji.

Zato, veliko :1: za Roland 15x.

mushmular

Post by mushmular » 19 Oct 2010, 11:08

kupih RC 15x vrlo zadovoljan...izuzetno pojacalo i mislim da cu postati veliki Roland fan!! :ziveli: i hvala ostaje jos samo vezbanje i iduce leto neka pedala ili pak zoom g2.1nu :cao:

MUzzY

Post by MUzzY » 19 Oct 2010, 12:54

Nikakve pedale ti tu nece odraditi posao... wah eventualno i analog delay ako se lozis na to.
Pedale kupuj kad uzmes neki classA pojacalce za kucu. Ovo sto imas na reloadnu koristi i uzivaj. I stekaj pare za lampu ;)

mushmular

Post by mushmular » 19 Oct 2010, 13:43

sto smatrash da g2.1nu ne bi mogao da posluzi na ovom pojacalu (znam da su ti multiefekti loshiji po pitanju dobijanja zvuka od ponaosob pedale ali nemam u planu da ozbiljnije svirke u bendu,cisto za sebe i u drustvu svirka) ? uostalom rodjak ima g2.1u stariji model pa cu pozajmiti od njega da isprobam kako zvuchi uopshte na ovoj 15-tici...ja u svakom sluchaju ostajem pri ovoj opremi narednih nekoliko godina dok/ako se ne odluchim za neshto ozbiljnije :D mada sam vec bacio oko na prs se single cut i schecter solo 6 classic :metal: ,mada mislim da mi ce mi tada mnogo bolja varijanta biti ruchni rad nego neka markira... o tom potom...a kada bude do lapmice doslo moracu verovatno o5 na forumu da vrshljam po temama i chitam kako svaki ciganin hvali svoga konja...

hvala u svakom sluchaju :ziveli:

Post Reply