Upgrade ili kupovina nove gitare
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Upgrade ili kupovina nove gitare
Poštovani prijatelji, molio bih Vas da mi pomognete da rešim dilemu koja me okupira u poslednje vreme, a s obzirom da imam malo iskustva sa električnim gitarama, ne umem da procenim, što bi reko onaj lik iz 3 sata kvalitetnog programa.
Imam električnu gitaru Slamer by Hamer kopija LP. Gitara mi generalno odgovara, naročito vrat, a telo je od neke vrste javora. Pa sam sad u dilemi, da li da promenim magnete koji i nisu neki s obzirom da je reč o jeftinoj gitari i stavim neke dimarzio ili , ili da se napregnem maksimalno, prodam slamera i kupim epi sg koji može da se nađe za 26-7 hiljada dinara. Kakva su vasa iskustva sa takvim prepravkama. Hvala unapred.
Imam električnu gitaru Slamer by Hamer kopija LP. Gitara mi generalno odgovara, naročito vrat, a telo je od neke vrste javora. Pa sam sad u dilemi, da li da promenim magnete koji i nisu neki s obzirom da je reč o jeftinoj gitari i stavim neke dimarzio ili , ili da se napregnem maksimalno, prodam slamera i kupim epi sg koji može da se nađe za 26-7 hiljada dinara. Kakva su vasa iskustva sa takvim prepravkama. Hvala unapred.
Re: Upgrade ili kupovina nove gitare
uzmi magnete 

za pocetak Seymour Duncan JB (bridz) i Jazz (neck),ili JB (bridz) i 59 (neck).cuo si te magnete milion puta,izguglaj,znaces sta ti fali ili cega ima viska a uvijek ces ih moci lijepo prodati.
umart wrote:za pocetak Seymour Duncan JB (bridz) i Jazz (neck),ili JB (bridz) i 59 (neck).cuo si te magnete milion puta,izguglaj,znaces sta ti fali ili cega ima viska a uvijek ces ih moci lijepo prodati.

Ja imam peavey gitaru u koju sam ubacio JB i jazz i zvuci ooodlicno, kvalitet tih epija nije toliko bolji od hamera da ces dobiti nesto posebno bolje. Ti magneti treba taman da te drze dok ne skupis za nekog pravog les paul-a jednog dana

- rockozaurus
Ja sam totalno protiv!Da stavis i najskuplje magnete na svetu, to ce uvek zvucati kao jeftina gitara sa skupim magnetima...Krajnji rezultat ce biti nesto kao abortovan Moskvic.Ja bih prodao Slamera i kupio Hamera,recimo.Hocu da kazem da je bolje da pravis gradaciju sa kompletnim gitarama i onda jednog dana kada imas iole kvalitetnu gitaru da pravis takve manipulacije...mislim. 

- Haralampije

Ako i pored naprezanja mozes samo 250-300 da skrpis,gde nece biti neke razlike i pomaka izmedju te koju pazaris i ove koju vec imas,a i ona ce imati stock magnete,onda bolje magnete da uzimas,s obzirom da ti ta lezi.
e kad smo već kod magneta, može li neko da mi linkuje temu gde su prikazani oni jeftini magneti... stao mi je mozak ne mogu da se setim gde sam video, pretražio sam cep forum 
EDIT: Nevermajnd, ipak sam našao.

EDIT: Nevermajnd, ipak sam našao.

- mislim_stvarno
Ja sam za nesto ovako:
Uzmi magnete, ali nemoj da prodajes te stare. Posle toga polako stedi za neku bolju gitaru, i tada, kad si nasao gitaru boljeg kvaliteta, u nju ubacis ove dobre magnete, one stare vratis u tu losu gitaru, i eventualno je prodas kao u originalnom stanju. Istu foru sa tim skupim magnetima odradis i sa tom novom gitarom (tj sacuvas originalne, pa ih posle vratis kad hoces da menjas). To je najvise zbog toga sto ne mozes da dignes cenu za tu kintu koliko kostaju ti magneti, pa si na gubitku.
Ne mislim da se isplati kupovati gitaru za oko 300e jer neces dobiti nesto znatno bolje u odnosu na tvoju. Sa druge strane, da je kojim slucajem bila rec o gitari od 500e npr, onda je to skroz drugacija prica, i onda se vise isplati uzeti tu bolju gitaru sa stock magnetima, nego budziti neko veslo za slicnu kintu.
Uzmi magnete, ali nemoj da prodajes te stare. Posle toga polako stedi za neku bolju gitaru, i tada, kad si nasao gitaru boljeg kvaliteta, u nju ubacis ove dobre magnete, one stare vratis u tu losu gitaru, i eventualno je prodas kao u originalnom stanju. Istu foru sa tim skupim magnetima odradis i sa tom novom gitarom (tj sacuvas originalne, pa ih posle vratis kad hoces da menjas). To je najvise zbog toga sto ne mozes da dignes cenu za tu kintu koliko kostaju ti magneti, pa si na gubitku.
Ne mislim da se isplati kupovati gitaru za oko 300e jer neces dobiti nesto znatno bolje u odnosu na tvoju. Sa druge strane, da je kojim slucajem bila rec o gitari od 500e npr, onda je to skroz drugacija prica, i onda se vise isplati uzeti tu bolju gitaru sa stock magnetima, nego budziti neko veslo za slicnu kintu.

- rockozaurus
mislim_stvarno wrote:Ja sam za nesto ovako:

- tHe bLuEsMaN
Ja sam za magnete..i slazem se sve sto je Mislim stvarno rekao,a porediti gitaru sa kolima je malo nelogicnorockozaurus wrote:Ja sam totalno protiv!Da stavis i najskuplje magnete na svetu, to ce uvek zvucati kao jeftina gitara sa skupim magnetima...Krajnji rezultat ce biti nesto kao abortovan Moskvic.Ja bih prodao Slamera i kupio Hamera,recimo.Hocu da kazem da je bolje da pravis gradaciju sa kompletnim gitarama i onda jednog dana kada imas iole kvalitetnu gitaru da pravis takve manipulacije...mislim.

Poslusaj na tubu neke dimarcije i dankane..pa sta mislis da ti vise pase,uzmi to..moze doci u obzir i neka kombinacija..

Hvala vam puno. Puno ste mi pomogli.
Kupio sam Dimarzio hambaker D'activator i gitara se bukvalno preporodila. Ispostavilo se da je telo gitare napravljeno od mahagonija tako da je investicija zaista opravdana, a kad stignem menjam i neck pickup. Hvala jos jednom svima.
mozda greska sto si odmah otisao na high gain magnete,ali bitno je jedino da si ti zadovoljan.
Nije on toliko hot magnet. Sta vise, vrlo je kulturan magnet.