Rock pjevanje
Rock pjevanje
U pjesmi Nedostaje mi nasha ljubav  mila...koja  se  moze  poslusati  na  http://www.totalband.net   mislim  da  se moze reci da je moj glas bariton--bass.I  da,dobijem  dosta  komplimenata  za boju glasa.Kada  pjevam  neshto  vishe,mogu  da  se  nosim  sa  intonacijom,ali samom meni niti boja  glasa,niti emotivna  interpretacija pjesme  nije mi neshto  za primijetiti.Razlog  za  ovaj  topic   i  zapravo pitanje koje  ce  doci iz  ovoga  je  pjevanje  uzivo,u  prostorima  gdje  se osjecam  komotno i  mogu  da  pustim  glas..ili ako neko  hoce  derem  se.Ne  ja,vec  drugi  cesto bi prisli i kazu..glas  ti je  kao  u  Tife..ili  Joe  Cockera.E,taj  moment je bitan..Ja  zapravo  distorziram..promuknem...i  znam  da je  to  ne pravilno..ali  to  zvuci  toliko  dobro  da  ja  to  ne  bi  mijenjao  ni  za sto...Sinoc  sam  pjevao  uzivo  sa  bandom pjesmu   A  shta  da  radim  od  Azre...Distorzirao  sam  od  prvog  slova..ali  je  zvucalo  haos..haos..Pedeset  puta  ljepshe nego  sto je  to na  audiu..ili videu  sa  nashe  stranice  jer  tamo  sam  pjevao na  slusalice  i  cuvao  se  da  komsija ne  zalupa  "otamo".  Pitanje  je  dakle:  Da  li  postoji  nacin  ili  tehnika  ili  vjezbe  da  se  "usavrsi"  ta  disciplina  i  da  se  pjeva  kao  recimo  Joe  Cocker..a  da   se  glas  ne  unisti  ili  je  to  urodjeno. Ja  dakle  najbolje   zvucim  upravo  tada..provjereno..jedino  promuknem  poslije  toga--znaci  da  ostecujem  sebe..Kako  da  zadrzim  da  mogu  da  distorziram...a  da  se  ne  unistim..Hvala..

Re: Rock pjevanje
Do sada sam pokusala da nadjem nesto vise o takozvanom "rok pevanju" i nasla sam gomilu skola na netu ali za sve mora da se plati, naravno :/ Istovremeno sam se nadala da ce naici neko ko se bas bavi tim pevanjem, pa da i tebi i ostalima prosvetli malo citavu tu pricu.
Ono sto sam saznala i "naucila" jeste da svi ti rok pevaci koriste istu skolu disanja i vezbanja tehnike disanja kao pevaci klasicne (operske) muzike. Razlika je onda verovatno u polozaju gornjeg nepca i citavog tog aparata u grlu za vreme pevanja.
Ono sto mogu sada da ti kazem jeste da nastavis sa vezbanjem i usavrsavanjem tehnike disanja, "pustanja" glasa (opustanje grla) kao i prosirivanjem opsega.
Vezbe mozes naci ovde, a i sam znas za dosta dobrih linkova i skola preko neta!
Ako si promukao, preispitaj svoju tehniku disanja! Mozda ti aparat u grlu "dobro stoji" ali nemas podrsku stomaka.
Jos nesto na kraju - po pesmi koju sam cula na vasoj stranici (totalband.net) ne bih bas rekla da si bas, cak mozda ni bariton ali za ovo moram malo vise pesama da poslusam.
ako ti saznas nesto vise o tehnici rok pevanja, molim te napisi koju rec. I meni bi koristilo

Ono sto sam saznala i "naucila" jeste da svi ti rok pevaci koriste istu skolu disanja i vezbanja tehnike disanja kao pevaci klasicne (operske) muzike. Razlika je onda verovatno u polozaju gornjeg nepca i citavog tog aparata u grlu za vreme pevanja.
Ono sto mogu sada da ti kazem jeste da nastavis sa vezbanjem i usavrsavanjem tehnike disanja, "pustanja" glasa (opustanje grla) kao i prosirivanjem opsega.
Vezbe mozes naci ovde, a i sam znas za dosta dobrih linkova i skola preko neta!
Ako si promukao, preispitaj svoju tehniku disanja! Mozda ti aparat u grlu "dobro stoji" ali nemas podrsku stomaka.
Jos nesto na kraju - po pesmi koju sam cula na vasoj stranici (totalband.net) ne bih bas rekla da si bas, cak mozda ni bariton ali za ovo moram malo vise pesama da poslusam.
ako ti saznas nesto vise o tehnici rok pevanja, molim te napisi koju rec. I meni bi koristilo