Koja Jacksonka?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Koja Jacksonka?
Cao svima.Koja gitara je bolja u odnosu cena novac (polovne su):
- Jackson DXMG sa EMG 81/85 + tvdi kofer (400e)
- Jackson DK2M sa Seymour Duncan JB i Jazz (360e)
???
- Jackson DXMG sa EMG 81/85 + tvdi kofer (400e)
- Jackson DK2M sa Seymour Duncan JB i Jazz (360e)
???
Re: Koja Jacksonka?
Pretpostavljam da mislis na odnos cena/kvalitet
DK2M je iz Pro serije japanskih Jacksona i kao takva nova kosta vise nego DXMG. Generalno nije jedna bolja od druge, najveca razlika je u magnetima aktiva/pasiva, pored ociglednog naravno, razlika u seriji, maple fretboard naspram rosewooda, reversed headstock naspram standardnog itd.
DK2M je iz Pro serije japanskih Jacksona i kao takva nova kosta vise nego DXMG. Generalno nije jedna bolja od druge, najveca razlika je u magnetima aktiva/pasiva, pored ociglednog naravno, razlika u seriji, maple fretboard naspram rosewooda, reversed headstock naspram standardnog itd.
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHABobi wrote:Pretpostavljam da mislis na odnos cena/kvalitet

Ali konkretno koju bi trebalo da uzmem?
Hvala puno u svakom slucaju

Ja bih rekao da je bolja i kvalitetnija DK2M,ja imam Jacksona isto 

Koji ti model imas?Dimo wrote:ja imam Jacksona isto
Ne mogu ti ja reci koju treba da uzmes. Da li bi radije svirao aktivne ili pasivne magnete? Koja vrsta svirke itd.
Evo kolega rece bolja i kvalitetnija je DK2M. Iako ja vise volim pasivne magnete kao sto ova gitara ima i vise mi se svidja kako izgleda, ne bih mogao da se slozim skroz. Kvalitet hardvera na te dve gitare je identican, najveca razlika sto je telo X serije pravljeno od basswooda a pro serija od aldera. Najbitnija razlika su magneti na ove dve gitare
Evo kolega rece bolja i kvalitetnija je DK2M. Iako ja vise volim pasivne magnete kao sto ova gitara ima i vise mi se svidja kako izgleda, ne bih mogao da se slozim skroz. Kvalitet hardvera na te dve gitare je identican, najveca razlika sto je telo X serije pravljeno od basswooda a pro serija od aldera. Najbitnija razlika su magneti na ove dve gitare
Ova DXMG sa oglasa je iz serije kada su pravljene takodje od ALDERA, tako da drvo je isto.Bobi wrote: najveca razlika sto je telo X serije pravljeno od basswooda a pro serija od aldera
Pa uglavnom metal i neki rock.Bobi wrote: Koja vrsta svirke
Ja imam Jackson DR7,znaci sa 7 zica...Super gitarica,lepa,imas tamo u temi Gitare Koje Imate...I imam Randalla sa njom,i ekstra je,ali nemoj da je China i Indonesia,jer nije to to...Moja je Japanac...I za metal,Jackson je otac
Na bih ti preporucio da verujes svemu sto pise u oglasima jer sam se i sam nagledao i naslusao svakakvih prica. Ja recimo dosta dugo pratim ponudu Jacksona i licno se ne secam da je X serija pravljena ikada od aldera. DXMG nije ni toliko star model pa da postoje neke prestizne ili posebne serije. Predlazem ti da malo procunjas netom i sam pokupis sto vise informacija. Konkretno za jackson/charvel gitare http://www.jcfonline.com
"Uglavnom metal i neki rock" je dosta sirok pojam. Sa obe ces moci da sviras i jedno i drugo. Ali ako volis neki odredjeni bend ili zvuk gitare koji si cuo i zelis to na najpriblizniji moguci nacin da posedujes u svojim rukama onda samo pogledaj sta koriste od magneta u sustini samo da li su aktivni i pasivni.
"Uglavnom metal i neki rock" je dosta sirok pojam. Sa obe ces moci da sviras i jedno i drugo. Ali ako volis neki odredjeni bend ili zvuk gitare koji si cuo i zelis to na najpriblizniji moguci nacin da posedujes u svojim rukama onda samo pogledaj sta koriste od magneta u sustini samo da li su aktivni i pasivni.
Pa najvise od metal bendova slusam Metallicu, voleo bi Kirk Hammett-ov zvuk i znam da on koristi akrtivne EMG 81/81. Svidja mi se i zvuk Zakk Wylde-ove gitare, i tako neke zvukove. A od rocka pre svega Guns-i i Slash.
Ne znam da li laze ali kaze da je ova pravljena od aldera a sada prave od basswooda, tako da AKO JE (a nisam siguran da laze) ne znam koliko bi ta razlika u drvetu uticala na zvuk.
Mada mislim da prednost kod mene ima DXMG pre svega zbog magneta, a i izgleda super.
Ali eto temu sam napravio da me vi savetujete.
Hvala jos jednom
Ne znam da li laze ali kaze da je ova pravljena od aldera a sada prave od basswooda, tako da AKO JE (a nisam siguran da laze) ne znam koliko bi ta razlika u drvetu uticala na zvuk.
Mada mislim da prednost kod mene ima DXMG pre svega zbog magneta, a i izgleda super.
Ali eto temu sam napravio da me vi savetujete.
Hvala jos jednom

Moj si covek Hammett & Wylde rules ! 

Prvo nisam rekao da covek laze, mozda jednostavnoi nije dovoljno informisan. Razlika u drvetu bi pre uticala na pasivne nego na EMGove koji stoje u tom DXMGu. Hammet je kroz godine koristio razlicite magnete i setupove ali da, sada sa nekim modernijim zvukom, to su EMGovi. Wylde takodje koristi 81/85. Slash sa druge strane ima totalno drugaciji setup, gitara od mahagonija, on npr koristi Alnico II pro magnete (simor dankan) koji su cak manje vreli nego magneti koji stoje na tom DK2M.
Moj savet bi ti bio probaj obe gitare i uzmi onu koja ti bolje lezi i ciji ti se zvuk vise svidja. Sve ovo na papiru (monitoru) zvuci na jedan nacin a kada uzmes gitaru u ruke to je skroz drugacije.
Bottom line je - taj DXMG iz oglasa - za te pare, dosta dobra ponuda, DK2M iz oglasa - za te pare ODLICNA ponuda.
Moj savet bi ti bio probaj obe gitare i uzmi onu koja ti bolje lezi i ciji ti se zvuk vise svidja. Sve ovo na papiru (monitoru) zvuci na jedan nacin a kada uzmes gitaru u ruke to je skroz drugacije.
Bottom line je - taj DXMG iz oglasa - za te pare, dosta dobra ponuda, DK2M iz oglasa - za te pare ODLICNA ponuda.
zaboravljate i na kofer koji je veoma dobar i na to sto je taj dxmg (ako je u pitanju ranisov iz putrid blooda) dolazi sa mesinganim sustain blokom sto donosi naravno vise sustaina i malo puniji ton,a i decko daje stari blok pa ako se nekom nesvidja ovaj...i sto je najvaznije kao sto je covek naveo
,a ko neveruje neka ode u sid pa neka proba.rekao sam vec na jednoj temi znam coveka i znam gitaru,a ponuda je i vise nego odlicna.kao sto sam rekao ko sumnja neka ode u sid pa neka se sam uveri u stanje.e sad da li ce tebi vise lezati dk2m ili dxmg to je druga prica,mada ako vise mislis svirati metal ja sam uvek za emg nego za seymour duncan custome koje jackson daje.nadam se da ovo nije jos jedna tema gde dodju da ispituju i gnjave,a na kraju nikada nista ni ne kupe...Gitara je u skoro besprekornom stanju
Jeste, to je taj DXMG, tj prodaje ga taj covek iz Sida. Mislim da DXMG ima sada prednost, zbog muzike za koju je vise prilagodjen nego ovaj DK2M.
Hvala svima.

Hvala svima.

Znas kako,dosta vazno je i sta pise na vratu,ako je China i ta sranja...Ipak USA i Japan ftw