Gitara do 700€

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Dalyth

Re: Gitara do 700€

Post by Dalyth » 24 Oct 2010, 18:18

Guitar_thrill wrote: Nikada mi nije bas jasno kako se neko moze dvoumiti izmedju Les Paula i Stratocastera :mrgreen: ).... :)
Hm, da odgovorim na ovo. Moram reci da mi se generalno vise svidja LP od stradze, pocevsi od zvuka pa sve ostalo. Nije da se dvoumim, ali ako ima velika razlika u kvalitetu onda je i fender opcija. Tbh i nisam gledao ove schehter i PRS gitare, mogao bih da odem da vidim.

A sto se tice ovoga:
eg303 wrote: Vidim da se spominju Epiphonei za 700E, letos je bilo na KP nekoliko Gibson LP Studija za otrilike tu paru (mislim i manju), ne kapiram u čemu je fora, što bi ter'o Daciju kad možeš Renault...
Gde si to video? Najjeftiniji Gibson Studio koji sam ja ikad video (cak i u americi) je bio 1300€ +.

xspaceman

Post by xspaceman » 24 Oct 2010, 18:25

čovek je mislio na polovne LP za tu cenu...

Dalyth

Post by Dalyth » 24 Oct 2010, 18:28

xspaceman wrote:čovek je mislio na polovne LP za tu cenu...
Vidis, nisam razmisljoa o polovnoj. Gde bi mogao to da trazim?

xspaceman

Post by xspaceman » 24 Oct 2010, 18:34

Dalyth wrote:
xspaceman wrote:čovek je mislio na polovne LP za tu cenu...
Vidis, nisam razmisljoa o polovnoj. Gde bi mogao to da trazim?
npr na ovom popularnom sajtu:

http://www.kupujemprodajem.com/Gibson-L ... _id=912793
u pretrazi izbaci 3 komada...

Dalyth

Post by Dalyth » 24 Oct 2010, 18:44

xspaceman wrote: npr na ovom popularnom sajtu:

http://www.kupujemprodajem.com/Gibson-L ... _id=912793
u pretrazi izbaci 3 komada...
Da, izbaci... Sve preko 1000 eura na zalost :(

eg303

Post by eg303 » 24 Oct 2010, 19:41

Ybg, budi strpljiv, letos ih je bilo za 650 (Gibson Les Paul Studio), druga stvar, ima tu i cenkanja, neke tambure vise mesecima na tim oglasima jer im nakače cene koje niko ne želi da plati...

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 24 Oct 2010, 19:54

Dalyth wrote:
Guitar_thrill wrote: Nikada mi nije bas jasno kako se neko moze dvoumiti izmedju Les Paula i Stratocastera :mrgreen: ).... :)
Hm, da odgovorim na ovo. Moram reci da mi se generalno vise svidja LP od stradze, pocevsi od zvuka pa sve ostalo. Nije da se dvoumim, ali ako ima velika razlika u kvalitetu onda je i fender opcija. Tbh i nisam gledao ove schehter i PRS gitare, mogao bih da odem da vidim.

.
ako ti se vise svidja LP, onda se ne moze govoriti o nekoj velikoj razlici u kvalitetu izmedju fendera i epiphone (skupljih)...bez obzira koliko kvalitetan stratocaster bio, epiphone ce ti pre dati zvuk i osecaj gibsona, a ti skuplji epifoni su sasvim dobre gitare, naravno samo da nije neki falican komad...ja da sam na tvom mestu uzeo bih epiphone....sto se tice polovnog, taj gibson studio neko voli, neko ne, nije nuzno bolji od epiphone, prvo ti to probaj pa onda razmisljaj da li bi dao 700e za studio les paul :) i sto neko rece bio je onaj Tokai u oglasima, imas cesto i tih boljih epiphone-a za neke manje pare, taman toliko da ti ostane da kupis i set vrhunskih magneta i mozda cak za neku dobru pedalicu :D

Dalyth

Post by Dalyth » 25 Oct 2010, 00:40

Guitar_thrill wrote:
Dalyth wrote:

.
ako ti se vise svidja LP, onda se ne moze govoriti o nekoj velikoj razlici u kvalitetu izmedju fendera i epiphone (skupljih)...bez obzira koliko kvalitetan stratocaster bio, epiphone ce ti pre dati zvuk i osecaj gibsona, a ti skuplji epifoni su sasvim dobre gitare, naravno samo da nije neki falican komad...ja da sam na tvom mestu uzeo bih epiphone....sto se tice polovnog, taj gibson studio neko voli, neko ne, nije nuzno bolji od epiphone, prvo ti to probaj pa onda razmisljaj da li bi dao 700e za studio les paul :) i sto neko rece bio je onaj Tokai u oglasima, imas cesto i tih boljih epiphone-a za neke manje pare, taman toliko da ti ostane da kupis i set vrhunskih magneta i mozda cak za neku dobru pedalicu :D
Dobar savet! Ipak, ovi epiphone-i imaju i dobre stock magnete. Prophecy model ima Gibson Dirty Fingers-e, dok ovaj tibute ima Gibson classic 57' i 57' plus.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 25 Oct 2010, 10:25

Nekako mi se čini besmisleno davati 700e za gitaru koja nije, ako ne baš američkog onda bar meksičkog porekla.

Dati te pare za neku korejsku gitaru, Epija, Šektera ili nešto tome slično, pa se onda naknadno cimati sa nadograđivanjem odn. zamenom magneta... :? Meni lično to nema smisla.

Ako si care već rešio da pukneš dobre pare za gitaru (700e jesu dobro pare, ma šta neko mislio), onda gledaj da za te pare uzmeš što kvalitetniji komad.

Pod tim podrazumevam:

- polovan LP Studio - Iako je ovo dno ponude Gibsona, ipak MIA, i ne verujem da neki azijski epi može da se meri sa njim, ako ne kvalitetom, barem što se tiče držanja cene u budućnosti ako odlučiš da menjaš. Praktično gledano.
- Tokai sa oglasa - ljudi nahvališe ranije tu gitaru kao da je zlatni gral. Možda tu i ima istine, treba razmotriti.
- Tasićev crveni LP sa oglasa, ako je još uvek dostupan - koliko se sećam njena cena je bila ispod 1000e, i po meni to je jako povoljno, obzirom na cenu da odeš i da naručiš da ti napravi od nule.

Neću nikome da protivrečim, ovo je samo moje skromno mišljenje.

Srećno :ziveli:

nebojsak

Post by nebojsak » 25 Oct 2010, 10:33

Baba Slim wrote:Nekako mi se čini besmisleno davati 700e za gitaru koja nije, ako ne baš američkog onda bar meksičkog porekla.

Dati te pare za neku korejsku gitaru, Epija, Šektera ili nešto tome slično, pa se onda naknadno cimati sa nadograđivanjem odn. zamenom magneta... :? Meni lično to nema smisla.

Ako si care već rešio da pukneš dobre pare za gitaru (700e jesu dobro pare, ma šta neko mislio), onda gledaj da za te pare uzmeš što kvalitetniji komad.
- Tokai sa oglasa - ljudi nahvališe ranije tu gitaru kao da je zlatni gral. Možda tu i ima istine, treba razmotriti.
- Tasićev crveni LP sa oglasa, ako je još uvek dostupan - koliko se sećam njena cena je bila ispod 1000e, i po meni to je jako povoljno, obzirom na cenu da odeš i da naručiš da ti napravi od nule.
Ja pomenuo ovo, al sam izignorisan.

I ja mislim da ne vredi davati tolike pare za Epiphone i sl. Obe ove boldovane varijante se mogu lako isprobati i proveriti, ako je ovaj Mirkov LP za 600 ojra pravi, tu nema greške za te pare.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 25 Oct 2010, 14:55

nebojsak wrote:I ja mislim da ne vredi davati tolike pare za Epiphone i sl. Obe ove boldovane varijante se mogu lako isprobati i proveriti, ako je ovaj Mirkov LP za 600 ojra pravi, tu nema greške za te pare.
Taj rad. :1:
Kolega forumaš će odlučiti svakako, ali eto bar jedne drugačije perspektive...

ognjen93

Post by ognjen93 » 25 Oct 2010, 19:50

Ili skupi jos malo kesa pa uzmi Schecter C1 custom......
Malo ne lici na Les Paul, ali to je to, manje vise, sem sto ima 24 praga, nema nikakve razlike, i imas Duncane vec sa njim....

Stanko

Post by Stanko » 26 Oct 2010, 10:40

ognjen93 wrote:Ili skupi jos malo kesa pa uzmi Schecter C1 custom......
Malo ne lici na Les Paul, ali to je to, manje vise, sem sto ima 24 praga, nema nikakve razlike, i imas Duncane vec sa njim....
Jel ga ima po radnjama, ja sam zarko zeleo da probam tu gitaru, al "stize sutra" sindrom je vladao :)

Dimo

Post by Dimo » 26 Oct 2010, 11:20

Uzmes Ibanez Prestige neki 8)

nebojsak

Post by nebojsak » 26 Oct 2010, 11:24

Zanimljivo je da 90% ljudi ne jebe priču šta čovek traži, nego mu sugerišu da uzme ono što bi oni uzeli za te pare.

edit: izvinjavam se, tek sad video da ni autor teme zapravo ne zna šta hoće.

Post Reply