Gibson najavio revoluciju za cetvrtak 28.10.2010.
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Gibson najavio revoluciju za cetvrtak 28.10.2010.
5500 dolara !!! m'rš u p... materinu
-
Mogu nama da se ne svidjaju metodi koje koristi marketinski tim njihov, ali oni su uradili bas ono sto su hteli, o gibsonu se ovih dana prica vise nego o bilo kome drugome, koliko ce oni ovih gitara da prodaju je njima najmanje bitno, vec ih interesuje koliko ce da zarade od ostalih gitara na racun ove reklame, a imace vecu zaradu nego pre nje sigurno.
To mu dodje nesto kao... pa evo na primer Gothic 3 igrica, cela zajednica se slaze da je to krs, kao i Gothic 4 , ali oni znaju sta rade u tom smislu da znaju kako da zarade pare. Sta sam hteo da kazem ovim, da profit dolazi na razne nacine, to sto je logicno nama ne znaci da funkcionise tako u stvarnosti. Gibson ce imati vecu zaradu nego pre, a revolucija... pa sta je to , imate li vi ideju sta bi uopste bila revolucija u ovoj sferi? Nema toga, samo je marketing u pitanju.
To mu dodje nesto kao... pa evo na primer Gothic 3 igrica, cela zajednica se slaze da je to krs, kao i Gothic 4 , ali oni znaju sta rade u tom smislu da znaju kako da zarade pare. Sta sam hteo da kazem ovim, da profit dolazi na razne nacine, to sto je logicno nama ne znaci da funkcionise tako u stvarnosti. Gibson ce imati vecu zaradu nego pre, a revolucija... pa sta je to , imate li vi ideju sta bi uopste bila revolucija u ovoj sferi? Nema toga, samo je marketing u pitanju.
- Haralampije
Gibson vec decenijama u rukama isfrustriranog idiJota,koji je nekako uspeo i kupio firmu i umislja da je vodi i ubedjen je da je vodi u pravom smeru,a u poslednje 2 godine je utripovan da radi pravu stvar,izbacivanjem promasaja na trziste,dok se u realnom svetu firma raspada.Gibson firma je Henri Juskijevic i Berimen.Tacka.
Tu se kupac odavno vise ne pita niti se ispituje trziste o potrebama potrosaca,vec se ispunjavaju hirovi dva morona koji sa svojom firmom rade sta hoce,ko vele njihova je moze im se.
Covek je umislio da je Leonardo iz VInce ili Tesla,Leo Fender ili Les Pol i da predvodi neku revoluciju,frustrira ga postojanje tog Les Pola i to da vec 30 godina ne moze da nekim svojim proizvodom potisne tu gitaru i otera je na marginu.
E zato se to sto iznese kao revolucionarno zavrsi kao mrtvorodjeno,ali ne nije to dovoljno,nego aj da smanji troskove i napuca cenu kojom ce da nekako napuca profit,plus sto radnike tretira kao stoku..A krajcuje se debelo na svemu,od mahagonija koji se koristi do nacina izrade...Jebote ko da je u Srbiji isao na kurs kako da omlati pare,uz gazenje preko mrtvih.
Da je kvalitet Gibsona odavno diskutabilan i da neopravdava toliku cenu to je odavno svima jasno(sem mnogima ovde koji su decenijama mastali o Gibiju i dalje misle da je to sveti gral),to nisu bapske price,nema dana da na nekom od foruma ne osvane neka podsmesna ili frustrirajuce tema vlasnika oko necega sto ne stima na gitari za koju je izdvojio nemalu svotu novca.Nije bas normalno da se desi toliko cesto na gitari od preko 2000 evara da ti pukne hedstok,da se odvali vrat jer nije slepljen kako treba,da pragovi bodu pored bindinga,da nije vrat centriran kako treba,da ima mrtve pragove,da je nut sjeban,da ne radi ovo,da ne radi ono.
Lik je izgubio pojam o realnosti i gura Orvila Gibsona i celokupnu istoriju koju je taj covek stvarao od 1894. i kasnije inovator poznat svima nama kao Les Pol, u blato.
Evo u kolikoj zabludi zive gospoda na komentar zasto je 50s Studio Tribjut nestao iz ponude i kako reklamiraju ovo veslo koje sad uvaljuju kao revolucionarno
prica o travel gitari,koja bi zamenila sve sto nosis na svirke ***** palac,a kosta 5000 dolara....pa zar vam nije doslo do mozga kada je to isto pokusao fender sa VG stratom(sa jos i pristojnom cenom,kostao je u rangu signature modela),i kako je uspesno ta prica zavrsena.Ili nemas mozga ili si utripovan da ce tebi to doneti uspeh jer sebe smatras Mesijom.
Ovo nije podela misljenja 60% su za,30% protiv,i 10% jebe im se za gibsona,nego ovde pozitivno razmisljaju samo Henri,drug mu Berimen i ovi oko njega koji glume menadzment,a svi ostali su protiv.
Tu se kupac odavno vise ne pita niti se ispituje trziste o potrebama potrosaca,vec se ispunjavaju hirovi dva morona koji sa svojom firmom rade sta hoce,ko vele njihova je moze im se.
Covek je umislio da je Leonardo iz VInce ili Tesla,Leo Fender ili Les Pol i da predvodi neku revoluciju,frustrira ga postojanje tog Les Pola i to da vec 30 godina ne moze da nekim svojim proizvodom potisne tu gitaru i otera je na marginu.
E zato se to sto iznese kao revolucionarno zavrsi kao mrtvorodjeno,ali ne nije to dovoljno,nego aj da smanji troskove i napuca cenu kojom ce da nekako napuca profit,plus sto radnike tretira kao stoku..A krajcuje se debelo na svemu,od mahagonija koji se koristi do nacina izrade...Jebote ko da je u Srbiji isao na kurs kako da omlati pare,uz gazenje preko mrtvih.
Da je kvalitet Gibsona odavno diskutabilan i da neopravdava toliku cenu to je odavno svima jasno(sem mnogima ovde koji su decenijama mastali o Gibiju i dalje misle da je to sveti gral),to nisu bapske price,nema dana da na nekom od foruma ne osvane neka podsmesna ili frustrirajuce tema vlasnika oko necega sto ne stima na gitari za koju je izdvojio nemalu svotu novca.Nije bas normalno da se desi toliko cesto na gitari od preko 2000 evara da ti pukne hedstok,da se odvali vrat jer nije slepljen kako treba,da pragovi bodu pored bindinga,da nije vrat centriran kako treba,da ima mrtve pragove,da je nut sjeban,da ne radi ovo,da ne radi ono.
Lik je izgubio pojam o realnosti i gura Orvila Gibsona i celokupnu istoriju koju je taj covek stvarao od 1894. i kasnije inovator poznat svima nama kao Les Pol, u blato.
Evo u kolikoj zabludi zive gospoda na komentar zasto je 50s Studio Tribjut nestao iz ponude i kako reklamiraju ovo veslo koje sad uvaljuju kao revolucionarno
Ja bih ovo razumeo da ova gitara kosta do 1000-1500 evara ili oni samo pucaju na klub milionera.Sta to oni proizvode za svakoga,jel moze ovako nesto od 5000 dolara svako da priusti?That is the great thing about Gibson, something for everyone! We have heard our fans and will come out with more models similar to the ’50s Studio Tribute in the coming years, but this guitar is a studio heavyweight in a light package. It has every sound one might need during a recording session making it the perfect travel guitar. No need to lug all your axes to the show. If you get a chance to play it, you should. The Firebird X will change your mind!
- J Hining, Gibson USA Asst Gen Mgr
prica o travel gitari,koja bi zamenila sve sto nosis na svirke ***** palac,a kosta 5000 dolara....pa zar vam nije doslo do mozga kada je to isto pokusao fender sa VG stratom(sa jos i pristojnom cenom,kostao je u rangu signature modela),i kako je uspesno ta prica zavrsena.Ili nemas mozga ili si utripovan da ce tebi to doneti uspeh jer sebe smatras Mesijom.
Ovo nije podela misljenja 60% su za,30% protiv,i 10% jebe im se za gibsona,nego ovde pozitivno razmisljaju samo Henri,drug mu Berimen i ovi oko njega koji glume menadzment,a svi ostali su protiv.
- Thunder Road
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Hehehehehe, procesor sa gitarom za samo 5570 dolara, Good deal.... NOT
Zvuci jako digitalno, neki od zvukova i nisu toliko loshi iskreno...shvatam skroz shta su pokusali...da imash i gibsona i fendera (razne modele) i sve moguce efekte i loopere i shtimove i kombinacije izmedju pomenutih...Mislim All In One trip, ali iskreno, vec me polako plashi to shto rade...gubi se smisao i lepota jednostavnosti gitare kao instrumenta...Gibsone, jos jedan veliki FAIL...jbg.
Zvuci jako digitalno, neki od zvukova i nisu toliko loshi iskreno...shvatam skroz shta su pokusali...da imash i gibsona i fendera (razne modele) i sve moguce efekte i loopere i shtimove i kombinacije izmedju pomenutih...Mislim All In One trip, ali iskreno, vec me polako plashi to shto rade...gubi se smisao i lepota jednostavnosti gitare kao instrumenta...Gibsone, jos jedan veliki FAIL...jbg.

Koliko nije u pravu, kad bi samo znaossmc wrote:Eh kad bi ovako bilo....Duane wrote: LEPOTA SE NE PRODAJE! kraj priče...

hteo sam da kažem da lepota nije proizvod već gitara... bla bla bla... neznam što ja uopšte pišem, valjda zato što mi dosadno, ne?MUzzY wrote:Koliko nije u pravu, kad bi samo znaossmc wrote:Eh kad bi ovako bilo....Duane wrote: LEPOTA SE NE PRODAJE! kraj priče...
hvala bogu da lepota može da se proda... sve se prodaje, svi kupuju, otimačina opšta.. evo baš ovde, sad
- Dersu Uzala
Sva sreca stizu prave gitare ovih dana.

Duane wrote:hteo sam da kažem da lepota nije proizvod već gitara... bla bla bla... neznam što ja uopšte pišem, valjda zato što mi dosadno, ne?
hvala bogu da lepota može da se proda... sve se prodaje, svi kupuju, otimačina opšta.. evo baš ovde, sad
Dobro de samo opušteno

Dersu Uzala wrote:Sva sreca stizu prave gitare ovih dana.
Mitros?Artist?Nota?Sky?.... Gde li stižu Dersu?

- mislim_stvarno
Kako god. Tebi je dosadno, pa lupas gluposti. Da je izgled toliko nebitan, sve gitare bi bile crne i u obliku kocke. Pogotovo se majstori custom gitara ne bi cimali sa flame, quilt, splated topovima, transparentnim i sunburst bojama... U ostalom, za te pare, sigurno mozes da nadjes custom majstora koji ce ti napraviti nesto jednakog ili (ili mozda bolje reci sigurno) boljeg kvaliteta, oblika kakvog pozelis i boje koju zelis. Naravno, ima pacenika koji moraju da imaju sve na cemu pise Gibson, a ima i neki promil ljudi kojima se ova gitara iskreno dopada, pa ce gibson prodati par desetina komada...Duane wrote:matori, šta pričaš čoveče? to je apsolutno-hiper-mega-subjektivno i nebitno!mislim_stvarno wrote:pa bas ako kosta toliko, mora biti savrsena, ili sto blize savrsenstvu. Ne sme da postoji sporedna stvar na takvoj gitari...Duane wrote: ali cenim da je "lepota gitare" sporedna stvar... pogotovo ako košta pet soma ajvara
gitara koja košta 5000 mora da KIDA! da je kvalitet izrade na vanzemaljskom nivou. da je svirljivost svršabilna. da je vrhunski izradjena, od vrhunskih delova(elektronika, drvo, levo, desno). I TO NIJE SUBJEKTIVNO, to je jednostavno tako, kvalitetno ili ne i to se naplaćuje!
mislim meni prosečan skvajer lepše izgleda od te gitare i šta sa tim? i prosečan skvajer mi izgleda lepše od burazerovog godina(LGXT), koji šije moju gitaru za dve svetlosne godine...
LEPOTA SE NE PRODAJE! kraj priče...
Ko ima te pare da pljune na gitaru, sigurno nece uzeti nesto sto mu se ne dopada. Ti to znas, nego ti je dosadno, pa ovde podjebavas...
Ako ti izgled nije bitan, firebird X ili custom shop strat?

- LifelessDead
[/quote]Duane wrote:Duane wrote: matori, to nisu njihove mušterije, valjda je to jasno ?
pa naravno da nisu niti ce biti

-
Jok nece, nije bitna lepota, vec da kosta puno i da se jasno razlikuje od drugih. Pa pogledaj samo kolike pare daju ljudi za automobile koji su isto tako ruzni kao ovaj gibson, i isto tako nenormalno kostaju u odnosu na neku realnu vrednost, njima ova gitara ide kao gratis ako se slaze uz bojuKo ima te pare da pljune na gitaru, sigurno nece uzeti nesto sto mu se ne dopada.

Ko ima para kupi ovu gitaru da se hvali, ko nema ce da kaze - ovo je uzas odo ja da kupim stari dobri gibson neki i eto, svi zadovoljni a prihod gibsonu veci nego pre.
Koliko sam skapirao, nece napraviti vise od par hiljada ovih gitara, i verovatno da ce nazalost i napraviti profit vise na prici i marketingu (koliko god se nama sad cinio losim). No, za te pare, gitaru da sanjas + koje hoces efekte/procesore da kupis. Jedan music man sa piezom i nesto efekata sigurno bije ovo veslo.
Jednog dana ce mi trebati jedna vrhunska lespolika gitara, ali ako ne nadjem dobrog starog gibsona, nacicu nesto drugo, evo ima dobrih hamera, washburna, ko zna cega....
Jednog dana ce mi trebati jedna vrhunska lespolika gitara, ali ako ne nadjem dobrog starog gibsona, nacicu nesto drugo, evo ima dobrih hamera, washburna, ko zna cega....
meni jeste dosadno, ali kakve to ima veze?mislim_stvarno wrote: Kako god. Tebi je dosadno, pa lupas gluposti. Da je izgled toliko nebitan, sve gitare bi bile crne i u obliku kocke. Pogotovo se majstori custom gitara ne bi cimali sa flame, quilt, splated topovima, transparentnim i sunburst bojama... U ostalom, za te pare, sigurno mozes da nadjes custom majstora koji ce ti napraviti nesto jednakog ili (ili mozda bolje reci sigurno) boljeg kvaliteta, oblika kakvog pozelis i boje koju zelis. Naravno, ima pacenika koji moraju da imaju sve na cemu pise Gibson, a ima i neki promil ljudi kojima se ova gitara iskreno dopada, pa ce gibson prodati par desetina komada...
Ko ima te pare da pljune na gitaru, sigurno nece uzeti nesto sto mu se ne dopada. Ti to znas, nego ti je dosadno, pa ovde podjebavas...
Ako ti izgled nije bitan, firebird X ili custom shop strat?Odgovor mora biti gibson, jer on u sebi ima ton strata, a i jos nesto pride, u suprotnom si licemer, smarac i podjebavac...
prosto mi je smešno šta ti pričaš čoveče, kako nemožeš da skapiraš da je izgled gitare nešto što se svidža ili nesvidža nekom na ličnoj osnovi... to su instrumenti koji se proizvode na hiljade i hiljade komada, a ne kao kastom šop... kastom šop i jeste pozerijada, lepa gitarica, bruka izrada, bruka delovi... al ovo je gitara koja ide u serijsku proizvodnju... jebiga meni se nesvidja kako izgleda Reno Megan, pa ne kažem da su sranje kola... kad kupuješ megana ti kupuješ klimu, kožna sedišta, sto i kolko konja... nešto što je tu kako je i nemože drugačije ni da bude... a lepota je tvoja stvar! ako oćeš lepu džitru nemoj kupiti ovu... ok, kupi štagod oćeš. al ako oćeš bruka nadrkanu djitru sa svim kurcima i sranjima za 5000 onda kupi ovu...
neko jebiga od te šjekire živi i njima sigurno nije bitno kako ona izgleda... naravno ne kažem da treba svirati crnu kocku, čakštaviše meni se i svidža kako ova džitra izgleda
siguran sam da će oni prilično lepo da zarade od toga i neka, treba da zarade!
ps. ovaj komentar firebird x ili custom shop strat neću ni da pominjem... kad je uopšte neko rekao da firebird x svira išta blizu strata? alo matori, to je firebird...
evo ista priča ko i gore...SomiKnight wrote:Jok nece, nije bitna lepota, vec da kosta puno i da se jasno razlikuje od drugih. Pa pogledaj samo kolike pare daju ljudi za automobile koji su isto tako ruzni kao ovaj gibson, i isto tako nenormalno kostaju u odnosu na neku realnu vrednost, njima ova gitara ide kao gratis ako se slaze uz bojuKo ima te pare da pljune na gitaru, sigurno nece uzeti nesto sto mu se ne dopada.. Nisam siguran ali mogu da se kladim da postoje zenski sesiri koji kostaju isto kao i ova gitara i da su 10 puta ruzniji, i da se prodaju
.
Ko ima para kupi ovu gitaru da se hvali, ko nema ce da kaze - ovo je uzas odo ja da kupim stari dobri gibson neki i eto, svi zadovoljni a prihod gibsonu veci nego pre.
ja prosto nemogu da verujem da je vamo najveća zamerka izgled gitare?!
ono wtf? odkad smo mi srbi metrosi postali?