Ibanez TS9 vs. Ibanes TS808
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Ibanez TS9 vs. Ibanes TS808
Ja kazem da je najbolje resenje da se skine GGG sema i napravi pedala za 50ak e sa najboljim komponentama. Imam original i pedalu koju sam ja radio i ja garantujem da po zvuku  niko nece pogoditi koja je koja.  

- tyler durden
- MF veteran
imam ja najbolje rešenje....kupio sam ts 808 na ebay-u, za 60 dolara.....to je malo preko 40 evra.  

..stigla je, nikad otvarana, kao nova....

eeee.....šta je amerika....toliko se više zarađuje, a toliko su jeftine stvari, nije normalno....
 eeee.....šta je amerika....toliko se više zarađuje, a toliko su jeftine stvari, nije normalno....

eeee.....šta je amerika....toliko se više zarađuje, a toliko su jeftine stvari, nije normalno....Re: Ibanez TS9 vs. Ibanes TS808
Kratko pitanje - za metal on metal prangijanje, tj boost viših srednjih: 808 ili 9?

Probaj bre Trex MicaelAngelo OD. Tremonti ga obozava. Kaze covek da nista nije tako smooth kao ta pedala.tyler durden wrote:

viđao sam dosta tih modovanih ts-9 na ebay-u. Imaju taj čip slot, i ljudi ih prodaju sa originalnim, + tim iz 808, i još po nekim....to možda nije loša varijanta...dosta su jeftiniji i ti, nego 808
9ka, jos bolje ako naletis na 10ku.nebojsak wrote:Kratko pitanje - za metal on metal prangijanje, tj boost viših srednjih: 808 ili 9?
Neću uzimati, planiram mod esdekeca™ na neki od tih. Je l izvodljivo to na desetku?

Ne znam, to za destku ćeš morati sa pedal-guruima da vidiš, ali ako ćeš već modovati esdea mislim da će sasvim dovoljno biti da mu se obrne kliping (sa asimetričnog na simetrični). Možda i da staviš mini switch da menjaš po potrebi. Tako ćeš taman dobiti one punije srednje TSa (naspram onih lepih šupljikavih koje SD ima), a zadržaće se i ona prijatna oštrina SDa.

jeste vaistinu @guvnore, cim se skine asimetricni clipping odmah postane tube skrimerastija   mogu se ubace i neke druge diode recimo 1N4007 i sl one isto daju tu neku rawness, i cim se stave neki lepsi kondenzatori sa jos drugim vrijednostima na krucijalnim mestima odmah se izgubi ona prshtavost stock SD-1
  mogu se ubace i neke druge diode recimo 1N4007 i sl one isto daju tu neku rawness, i cim se stave neki lepsi kondenzatori sa jos drugim vrijednostima na krucijalnim mestima odmah se izgubi ona prshtavost stock SD-1
@nebojsak pa SD-1 moze da se moduje da bude very close to tube screamer, I got me one, i modovao sam ga u tom pravcu zhemo se nadjemo na nekoj birki i ponesem ti da cujes ili na probi, cheers
 zhemo se nadjemo na nekoj birki i ponesem ti da cujes ili na probi, cheers

mogu se ubace i neke druge diode recimo 1N4007 i sl one isto daju tu neku rawness, i cim se stave neki lepsi kondenzatori sa jos drugim vrijednostima na krucijalnim mestima odmah se izgubi ona prshtavost stock SD-1
  mogu se ubace i neke druge diode recimo 1N4007 i sl one isto daju tu neku rawness, i cim se stave neki lepsi kondenzatori sa jos drugim vrijednostima na krucijalnim mestima odmah se izgubi ona prshtavost stock SD-1@nebojsak pa SD-1 moze da se moduje da bude very close to tube screamer, I got me one, i modovao sam ga u tom pravcu
					Last edited by dweezil on 30 Oct 2010, 09:28, edited 1 time in total.

moze sd bez problema da se moduje u ts to je 99% ista pedala

Pa kul, aj jedan dan da baneš do bizga na zeznju sa gedžetimadweezil wrote: @nebojsak pa SD-1 moze da se moduje da bude very close to tube screamer, I got me one, i modovao sam ga u tom pravcuzhemo se nadjemo na nekoj birki i ponesem ti da cujes ili na probi, cheers
 samo da malo počistim, trenutno izgleda kao da je krdo bizona imalo momačko veče.
 samo da malo počistim, trenutno izgleda kao da je krdo bizona imalo momačko veče.Re: Ibanez TS9 vs. Ibanes TS808
aj vazi it would be very drazest indid 

- Guitar_thrill
- MF veteran
jel ti problem da snimis test u svom stilu, oridjinal i taj sto si napravio?Funkomat wrote:Ja kazem da je najbolje resenje da se skine GGG sema i napravi pedala za 50ak e sa najboljim komponentama. Imam original i pedalu koju sam ja radio i ja garantujem da po zvuku niko nece pogoditi koja je koja.

Nije, naravno. Snimicu danas ili sutra.  

Evo snimka:
http://www.box.net/shared/inccotf5d1
Prvi je klon, drugi original. Sve na 50% i na jednoj i drugoj pedali.

- Guitar_thrill
- MF veteran
e hvala puno, iskreno, ako mi se i cini da cujem neku razliku, ide u korist klonaFunkomat wrote:Evo snimka: