Charvel gitare kod nas?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Charvel gitare kod nas?
Ljudi da li ste upoznati sa kvalitetom Charvel gitara i da li se kod nas iste mogu kupiti, i kod koga?
Re: Charvel gitare kod nas?
I te kako smo upoznati sa kvalitetom Charvel gitara
, ali se kod nas ne mogu nigde kupiti.Nadje se neka tu i tamo po oglasima

Fender je kupio jackson i charvel 2002ge,a mitros radi sa fenderom.doduse,mitros ih nema u prodavnici,ali predpostavljam da moze da se naruci,i ne grebu se previse kad je bar fender u pitanju.samo,budi spreman da platis papreno,jer je sad charvel papren svukud po svijetu (mislim na nove modele).ovo za mitros znam preko 5150 III koji je ortak narucio preko njih.(nije ta colour opcija bila u ponudi tad,a ni sad,bar zadnji put kad sam gledao).
sto se tice polovnjaka,kao i sve ostalo nema generalnog pravila,a i imas stvarno dosta i o USA i o import varijantama po netu.sto se tice cijena,kao i za sve u srbiji opet imas i ultra precijenjenih i odlicnih ponuda.jedan strat se provlaci godinama po oglasima,i uopste nije losa gitara,ali prvo je uzme jedan preprodavac pa prvo pokusa da je proda za sulude pare,pa spusta cijenu dok je ne uzme drugi preprodavac,pa sve tako u krug...a ponekad bi se spustila za stvarno korektne pare.
ako te interesuje neki narociti polovnjak,okaci pa da ti damo svoje misljenje.
drug ima 5A deluxe i to je stvarno prebolesna gitara...imamo dogovor da ako je ikad bude prodavao (a nece) ide prvo meni.
sto se tice polovnjaka,kao i sve ostalo nema generalnog pravila,a i imas stvarno dosta i o USA i o import varijantama po netu.sto se tice cijena,kao i za sve u srbiji opet imas i ultra precijenjenih i odlicnih ponuda.jedan strat se provlaci godinama po oglasima,i uopste nije losa gitara,ali prvo je uzme jedan preprodavac pa prvo pokusa da je proda za sulude pare,pa spusta cijenu dok je ne uzme drugi preprodavac,pa sve tako u krug...a ponekad bi se spustila za stvarno korektne pare.
ako te interesuje neki narociti polovnjak,okaci pa da ti damo svoje misljenje.
drug ima 5A deluxe i to je stvarno prebolesna gitara...imamo dogovor da ako je ikad bude prodavao (a nece) ide prvo meni.
Upoznati da da
Jedino da loviš po oglasima. Drugar je skoro prodavao jednu 475icu, pojavi se s vremena na vreme nešto zanimljivo. Što se Mitrosa tiče, pitao sam ih da li će to ikada imati, s obzirom da rade sa Fenderom i nisu znali ni da mi beknu. Čak i da može da se naruči kod njih naplatili bi ti debelo to njihovo "cimanje".
Ebay?
@ umart - 5A deluxe? Šta je to moliću lepo?

Jedino da loviš po oglasima. Drugar je skoro prodavao jednu 475icu, pojavi se s vremena na vreme nešto zanimljivo. Što se Mitrosa tiče, pitao sam ih da li će to ikada imati, s obzirom da rade sa Fenderom i nisu znali ni da mi beknu. Čak i da može da se naruči kod njih naplatili bi ti debelo to njihovo "cimanje".
Ebay?
@ umart - 5A deluxe? Šta je to moliću lepo?

Ili nadjes Music Zoo stranicu na fejsu i lajkujes i cekas.U toku je igra u kojoj ce neko od clanova dobiti Charvel custom
Al ako bas tebe ukaki... 

Jes samo što je potrebno da budeš US resident. Srećno 

Extra izgledaju ali nisam bio upoznat sa kvalitetom sa kojima sam izgleda sada itekako upoznat
Bash mi se svidjaju oni san dimasi. Vratovi izgledaju fenomenalno kao i sve ostalo ( barem na prvi pogled, a posto probao nisam tu ste vi
). Inace sta je fazon kod ovih gitara? Je li se one rade po narudzbi ili sta? I koliko su ti drugovi konkretno placali gitaru? Ja bih mozda imao varijantu da je dobijem iz inostranstva (tj. da mi tamo neko kupi- nema danas nista dzaba
). Da li znate neki sajt sa cenama doticnih gitara? PozZzdrav i hvala vam svima na odgovorima!

Vratovi su nešto najbolje kod ovih gitara. Postoje i serijski rađene gitare, postoje i što ti kažeš "po narudžbi" tj. custom shop. To koliko su drugovi plaćali gitaru ne mora ništa da ti znači. Ta varijanta za inostranstvo ti je najbolja šansa. Pošto ih kod nas nema mnogo a i kad ih ima, prodaju se po nerealnim cenama, neke ok cene po USA su od recimo 200$ za Model seriju iz osamdesetih made in Japan, osnovne modele 1 i 2 (jedan ham, vintage trem ili licenciran floyd) pa do nekoliko hiljada dolara za USA custom shopove. Zavisi šta te zanima. Imaju veliki izbor oblika tela, full size strat, dinky tela, star, RR (charvel avenger), tele itd ali uglavom su nalik sratovima. Neck through (samo import, Japan), bolt on konstrukcije (USA i Japan). Uglavnom idu sa dimarzio ili seymour duncan magnetima itd. Ima za svakoga ponešto.
Evo nasao sam na Thomannu produkcijske modele.
Evo link http://www.thomann.de/de/search_dir.htm ... el&x=0&y=0
Sta mislis o njima? Uzeo bih najverovatnije ovaj So-Cal posto ima pickguard te izgleda jako ili San-Dimas Strat-like.Preferiram prvi
. Koje je tvoje misljenje takodje o narucivanju sa Thomanna. To bi mi doslo otprilike na isto jer bi gitaru mogao da uzme stric u Svici koji nije muzicar tako da bi bilo uzimanje naslepo kako god. Budzet je do 1000 jevreja. Pozz i hvala ti jos jednom.
Evo link http://www.thomann.de/de/search_dir.htm ... el&x=0&y=0
Sta mislis o njima? Uzeo bih najverovatnije ovaj So-Cal posto ima pickguard te izgleda jako ili San-Dimas Strat-like.Preferiram prvi

Evo kad je vec o Charvelu tema,cuo sam da je Charvel i Jackson ujedinjena firma,tj. da je ista proizvodnja,pa sam hteo da pitam da li je to tako ? 

Ove konkretno koje si linkovao su novi, ovogodišnji modeli napravljeni u Japanu. To su jako dobre gitare za te pare, ova cena za njih je ok. Sa thomanna nisam naručivao ali računaj ako plaćaš carinu još oko 30% od cene koju plaćaš tamo. Ako je stric muzičar, još bolje jer može da ih isproba. Sa druge strane, za 1000 evra možeš da marneš i nekog USA sa e-baya.
@ Dimo - da, tako je već nekih 30 godina
Zapravo je Jackson linija nastala kasnije, kada je Grover Jackson koji je radio u tadašnjem Charvelu stavio svoje ime na headstock Concord modela iliti kasnijeg Rendi Roudsa. USA Jacksone prave isti ljudi koji prave i usa Charvele, i koji su ih pravili oduvek, samo sada pod okriljem Fendera.
@ Dimo - da, tako je već nekih 30 godina

- Dersu Uzala
Duga je to prica. Ali ima ponesto na wikipediji.Dimo wrote:Evo kad je vec o Charvelu tema,cuo sam da je Charvel i Jackson ujedinjena firma,tj. da je ista proizvodnja,pa sam hteo da pitam da li je to tako ?

- Udesno Budala
Charvel Douglas i Lee Osvald Jackson su jednojajčni blizanci. U drugom delu njihove karijere u razvoju gitara zapelo je oko podele profita pa su se, slično ko braća osnivači ADIDAS / PUMA razdvojili i sad, ko svi pošteni Srbi, ne govore i ne posečuju se. (osim ako je industrijska špijunaža u pitanju).
Inače, ideja za dizajn headstocka je braći pao napamet kad su se vraćali iz evrope u USA i leteli konkordom.
Ja se družim sa C. Douglasom, privatno ga zovem Dagi i prošle nedelj sam ga terao da idemo na slavu kod brata L.O. Džakija, ali neće pa neće.
Gori su od nas kad se sporečkamo.
Inače, ideja za dizajn headstocka je braći pao napamet kad su se vraćali iz evrope u USA i leteli konkordom.
Ja se družim sa C. Douglasom, privatno ga zovem Dagi i prošle nedelj sam ga terao da idemo na slavu kod brata L.O. Džakija, ali neće pa neće.
Gori su od nas kad se sporečkamo.
HAHAH,hvala puno na odgovorima...