Ako ne voliš tvrdoću onda definitivno 10-52 to će ti biti ok. Ja držim u C# 11 - 54, ali zamenim donju žicu sa 58. i to mi je sličan filing kao 09 - 46 na normalno naštimovanoj gitari. Dakle ako voliš tenziju kao 9ke u normalnom štimu, uzmi deset za D ali definitivno uzmi da su deblje bas žice, tako možeš i da bend-uješ i imaš stabilnu žicu ispod sebe kad sviraš ritam gitaru.Zoll wrote:Ma nisam ni ja ljubitelj neke mnogo velike tenzije, zato i gledam šta bi mi najviše odgovaralo. Sad mi je gitara u D# sa 10-46 setom žica i tanje su malo tvrđe, ali deblje nekako kao da nemaju dovoljnu tenziju, posebno kod bržeg picking-a. Imao sam utisak da bi mi kod 11ica u D štimu bilo još gore, tanje još tvrđe a deblje sa još manje tenzije, mada možda i grešim. Zato sam pomenuo one 10-52. Mada, jbg, Michael Romeo svira 10-46 u D štimu, pitam se kakva je njemu tenzija.
Spustanje stima i debljina zica.
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Spustanje stima i debljina zica.
-
10-54 u D stimu je mamara nad mamarama, bar za mene
To je to! Hvala za savet!Dushan S wrote:Ako ne voliš tvrdoću onda definitivno 10-52 to će ti biti ok. Ja držim u C# 11 - 54, ali zamenim donju žicu sa 58. i to mi je sličan filing kao 09 - 46 na normalno naštimovanoj gitari. Dakle ako voliš tenziju kao 9ke u normalnom štimu, uzmi deset za D ali definitivno uzmi da su deblje bas žice, tako možeš i da bend-uješ i imaš stabilnu žicu ispod sebe kad sviraš ritam gitaru.

- Dersu Uzala
Ih? Na kojoj?MUzzY wrote:Na kojoj to skali svega ti?
ja sam probao drop B i ... bljak. Mora duza skala.