Borko Mitic ili Bane Jelic

"Techno je bolji od jazz-a, a Mira Skoric od Bruce Dickinson-a" i slicna prepucavanja mogu SAMO OVDE

Moderators: Critical, Trooper

Borko ili Bane?

Poll ended at 06 Dec 2010, 00:09

Borko
18
67%
Bane
9
33%

Total votes: 27

Dushan S

Re: Borko Mitic ili Bane Jelic

Post by Dushan S » 14 Nov 2010, 02:33

:1: :ziveli:

Frostensen

Post by Frostensen » 14 Nov 2010, 03:16

Frostensen wrote:Sve je to fino ali ste otishli u offtopic i racionalizaciju kanalizacije mozga. Kada se cela ta pricha iznad slozhi ipak ostaje samo jedno, a to je da je chovek ono shto on kazhe i uradi.
Njih dvojca, za razliku od Vlatka koji stoji sam za sebe, ne mogu da se izbore ni za svoju autentichnost lichnosti, ni autorski stav koji nije chak ni njihov je l', tako da su dublje analize motiva besmislene. Oni su prosto promasheni u svojim zhivotima koje su oblikovali u kopiranju drugih.
Dushan S wrote:Nije racionalizacija bato, nego je lakše osuditi nego razumeti. Sa jedne strane se slažem sa tobom, ali znaš imaš i to - da je na primer Borko rešio da bude Borko Mitić a ne Borko J. Mitić, on bi satirao. Fabula je u tome da ljudi koji imitiraju druge u stvari izlimitiraju sopstvenu kreativnost i ukoče sebe. To jest u njima postoji neiskorišćen potencijal, i ja ga recimo mogu čuti u Borkovom sviranju, i to je ono što poštujem u njegovom radu. Ima ljudi koji imaju neki kvalitet ali ih neka druga psihološka komponenta spreči da ispune svoje potencijale, imaš ih i ti, imam ih i ja. Oni su nekako izloženi, na vetrometini zato što nisu svesni sasvim situacije i zato što toliko slepo guraju svoju priču, ti i ja nismo.
Sve ovo stoji, i posebno mi se svidja ova poslednja formulacija sa vetrometinom itd. Jako lepo recheno tj. vidi se da imash shirinu sagledavanja stvari van klasichnog valja/ne valja konteksta. Ipak, mislim da u ovom konkretnom sluchaju osuda ide i bez potrebe za razumevanjem. Govor mrzhnje, infantilnost, skrivanje iza nekih "jachih", nemogucnost da se odbrani sopstveni autorski stav itd... je odraz krajnjeg neprofesionalizma za osobe koje sebe smatraju ozbiljnim u svom zanatu.. ma koji on bio. Za tebe, a i za nas kojima si pomogao da sagledamo i neke dublje aspekte njihovih problema to je mozhda ok i sasvim ochekivano, ali ja sam mogao da ne vidim ovu temu, kao ni 1000 drugih ljudi. S tim vezi, takvo ponashanje je za jednog profesionalca nedopustivo. Pa makar bio i najgrdji i najnizhi na lestvici gitarosha, ako drzhi do toga da je profi i hoce da ga drugi tako tretiraju ima tako da i da se ponasha i tachka, inache shamar.

Razumevanjem dubljih problema mozhemo da se bavimo kod ljudi za koje se svi slazhemo da su ostavili nekakav znachajan trag u muzici ili bilo kom zanatu, pa su iz ovog ili onog razloga propali recimo. Tu ima mesta razumevanju zashto je Steve Stevens non stop bio nadrogiran jer nije mogao da izdrzhi tourlistu, 24/7 zhivot u autobusu i sl.

Ukratko recheno, iz moje perspektive nema opravdanja za promashene zhivote i prenaduvane egoiste jer se i sam trudim da postanem profi u svom zanatu, i pljunuo bih na sebe ako bih takvima sa takvim ponashanjem dao kredita da stoje rame uz rame sa mnom i nazivaju se profesionalcima (ili koju god rech da izaberemo za standard ozbiljnog zanatlije koji oni zagavaraju da drzhe u malom prstu).
Takodje mislim da ni niko od vas ovde koji se ozbiljno bavite muzikom ne gleda blagonaklono na bljuvotine koje su se ovih dana mogle chuti iz usta dvojice, u najmanju ruku, diskutabilno uspeshnih muzichara. Imajuci u vidu da prichamo o dva profesionalca, i imajuci u vidu ovo iznad recheno, mislim da je sve ostalo van normi takvog ponashanja racionalizacija kanalizacije mozga :)

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 14 Nov 2010, 04:20

http://blip.tv/file/4342776

Nesto mi i ne zvuci Vlatko kao drndos.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 14 Nov 2010, 04:54

Znaci, sad sam provalio da jedan od gospode iz naslova teme uredno ide na FB nalog organizatora koncerta VS i SM i na svaki post odgovara onim istim pitanjima/bljuvotinama koje smo vec videli/culi.

Dzizz. No self-respect whatsoever.

nenadnenad

Post by nenadnenad » 14 Nov 2010, 09:09

tl;dr

ne bi mozda bili skembici toliko losi kad bi ih ljudi znali ocistiti tako da nemaju taj vonj na nesvarenu hranu
o pihtijama necu pricati posto sam ih pravio nedavno , jedno 70 porcija :mrgreen:
ne privlaceme svinjske glave, nosevi, ushi, papci i kozhure a pogotovo ne taj jak miris svinje kad se pripremi na nacin koji dovodi miris do izrazaja - jbg, sirotinja, jedemo samo piletinu i salame koje ni na sta ne mirisu i nemaju ukusu.

kwiss

Post by kwiss » 14 Nov 2010, 09:37

Šta radi Kumkat, što ne banuje ovo izdrkavanje od prošle noći koje nema veze sa temom :?: .Ljudi na čemu ste kad toliko serete :?: :facepalm:

Stanko

Post by Stanko » 14 Nov 2010, 11:51

nebojsak wrote:
Dushan S wrote:Nije bata Nebojša wrong, nego ti imaš apriori negativno mišljenje i naravno jako voliš svoje mišljenje. :D Nema ih trista hiljada, i recimo, nisam primetio da mtv bombarduje sa Flyleaf i nekim drugim bendovima. Jednostavno Paramor su prošli, i uklapaju se usput u mtv ideologiju. Da im pesme nisu valjale - ne bi prošli. Ako ti konkretno ne čuješ da su Paramor autorski prilično jaki, tj da tu postoji određeni materijal koji je mogao da prođe kod publike, nego ti je bitnije da li su na MTV-ju i da li imaju skupe spotove - razmisli o tome - time upravo ti plasiraš istu vrstu površnosti koju ima prosečan gledalac MTV-ja. Neki klinac bez korišćenja mozga guta sve što mu se servira na TV-u a ti odbijaš nešto bez razmišljanja samo za to što je na TV-u. Mislim znam ja da je pankerski biti antiprotivan, al polako :mrgreen: :ziveli:
Ok. Aj sad isto da primenimo na Pink i B92. Da li su Grand Zvezde i hrčci™ prošli na teveu zbog autorske jakoće i hitičnosti? Isti princip, samo small scale.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 14 Nov 2010, 12:03

kwiss wrote:Šta radi Kumkat, što ne banuje ovo izdrkavanje od prošle noći koje nema veze sa temom :?: .Ljudi na čemu ste kad toliko serete :?: :facepalm:

Sperma???

vasko

Post by vasko » 14 Nov 2010, 12:22

opet ste upali u "sta se desava sa ovim svetom - tema™" trip,congratulations :bambi:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 14 Nov 2010, 12:26

A meni su uvek bili neobicno zanimljivi likovi koji pozivaju moderatore i administratore da rade svoj posao. Toliko ih off topic pogadja, phuuu...

Vasko, pogresio si oko one sheme, idi tamo pogledaj malo pazljivije:
viewtopic.php?f=43&t=15128#p210482
:ziveli:

Dushan S

Post by Dushan S » 14 Nov 2010, 12:35

@Frostensen
Slažem se sa tobom, nego, ako se sećaš, moj prvi post je bio na temu da me cela priča oko njih tera da mislim i još o nekim stvarima, i onda sam to obrazlagao. Znači njihove reakcije su takve kakve jesu, ali to je očigledno i jasno, a ja sam hteo na to dodati neko svoje razmišljanje. To što ti kažeš je nekako zdravorazumski jasno i očigledno, pa sam "nadograđivao" na to :D :ziveli: Ovo što kažeš
Znaci, sad sam provalio da jedan od gospode iz naslova teme uredno ide na FB nalog organizatora koncerta VS i SM i na svaki post odgovara onim istim pitanjima/bljuvotinama koje smo vec videli/culi.

Dzizz. No self-respect whatsoever.
Moraš priznati da ljudi odavLe umeju biti fascinantni! :mrgreen:
Šta radi Kumkat, što ne banuje ovo izdrkavanje od prošle noći koje nema veze sa temom .Ljudi na čemu ste kad toliko serete
E baš si ovo nekako, lepo, načitano rekao! Pa me to podseti: Čita jedan moj poznanik Rušdijev roman "Satanski stihovi", a retko čita literaturu, pročitao je možda pre toga samo neke stripove. Pošto je metalac, dopao mu se naslov i rešio da pročita i ovako lepo nazvano delo. Posle izvesnog vremena upitan na to kako mu se dopala knjiga odgovara "Baš je neka glupa knjiga, ništa ne razumem". :wink:
opet ste upali u "sta se desava sa ovim svetom - tema™" trip,congratulations
Molim te da i u buduće ostaneš budan i na oprezu, i da upozoriš ako tokom razgovora počnemo da skrećemo sa pravog puta na pogrešan! :ziveli:

kwiss

Post by kwiss » 14 Nov 2010, 17:21

Načitani,dugo te drži ta stvar ili si dodao malo :?:Glupan kad hoće da kaže nešto "veliko" on pomene nekog pisca da neko pomisli uuu što je ovaj nacitan :XD:

kwiss

Post by kwiss » 14 Nov 2010, 17:33

Dersu Uzala wrote:
kwiss wrote:Šta radi Kumkat, što ne banuje ovo izdrkavanje od prošle noći koje nema veze sa temom :?: .Ljudi na čemu ste kad toliko serete :?: :facepalm:

Sperma???
Oralno ili drugačije :?:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 14 Nov 2010, 17:43

smaraš brate, ako ti smeta pa onda bar nema razloga da smaraš...

kwiss

Post by kwiss » 14 Nov 2010, 17:47

Duane wrote:smaraš brate, ako ti smeta pa onda bar nema razloga da smaraš...
Volim da smaram.Iz koje si ti priče :?:

Post Reply