P.S. Potpis je
pomoc oko kupovine pojacala :)
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: pomoc oko kupovine pojacala :)
Jeste, mnogo dobar trip bio svaki put kada smo zaseli uz neku gitaru, Hughes & Kettner-a i SD1.
P.S. Potpis je
!
P.S. Potpis je
@Cortex ti prodajes ovog Kettner-a od 300e?
Tako je. 
ja se bogomi zaletiJo na 2203kk.2203ki sam se nasvirao i naslusao,u sustini to je taj rad za mene,a kt88 je jos motiv vise.kontam da taj "beast" moud ne moze da steti,moze jako biti koristan ako ti neko nedajboze sibne/osteti pedalbord ili ga jenostavno nemas dje ili nema struje,a tebe mrzi da turas baterije ili nemas kinte u momentu za baterije itd.
ako ima neko nesto protiv ovog pojacala da cujem.
ako ima neko nesto protiv ovog pojacala da cujem.
na jednom drugom forumu mi kazu da se ostavim Peavey-a, Epiphone-a, Bugera itd, i da skupim pare i kupim Blues Junior-a.
koliko su u BG novi i ima li polovnih (i koje su cijene takvih)? ako nisu prevelike pokusao bih da izdejstvujem jos koji euro
odavno mi se svidja ali nisam ga nikad uzimao u obzir jer mi se nekako cinilo prevelikim zalogajem. zvuk taman onakakav kakav trazim...
leg'o bi mi ko budali samar
koliko su u BG novi i ima li polovnih (i koje su cijene takvih)? ako nisu prevelike pokusao bih da izdejstvujem jos koji euro
odavno mi se svidja ali nisam ga nikad uzimao u obzir jer mi se nekako cinilo prevelikim zalogajem. zvuk taman onakakav kakav trazim...
Nov je skoro duplo skluplji od onog što si prvobitno hteo da izdvojiš...
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/480 ... 15-Watts-/
A polovnog ga nema već neko vreme...
Ako već hoćeš da izdvojiš još malo novca, razmotri ovo, ima puno toga pisano o njemu na forumu, i nekoliko zadovoljnih vlasnika ovde. http://www.kupujemprodajem.com/Peavey-C ... id=1125324
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/480 ... 15-Watts-/
A polovnog ga nema već neko vreme...
Ako već hoćeš da izdvojiš još malo novca, razmotri ovo, ima puno toga pisano o njemu na forumu, i nekoliko zadovoljnih vlasnika ovde. http://www.kupujemprodajem.com/Peavey-C ... id=1125324
Mislim da bi mogao da se nadje za 400-450 evra, u vrlo dobrom stanju. Jedina ozbiljnija zamerka - nedostatak masti, i cesta zamena lanpi (jednom godisnje, ako bas, bas sviras).
Pa ti vidi...
Dovoljno je tiho zaukuci, dovoljno glasno za svirke.
P.S. Preglasno pojacalo ne postoji, lazu naucnici.
Zamena lanpi jednom godišnje (ako se jačalo baš intenzivno rabi) spada u standardnu preporuku brižnog PC lekara puriste. Osim ako tvoje iskustvo nije da totalno odu u ***** za to vreme.
Pa izgleda odu... nisam otvarao posebnu temu
, ali izgleda da su izlazne osle za godinu dana (mogli su se cuti cudni zvucni efekti na pojedinim frekvencijama koji su nestali posle zamene lampi)... a jedna u preampu je riknuka za nepune dve godine... to je vec malo zabrinjavajucije... 
Edit: Moram da se ogradim bodljikavom zicom, to je iskustvo sa originalnim kineskim JJ lampama. Ove ruske mi ulivaju poverenje, mislim da ce te potrajati.
Edit: Moram da se ogradim bodljikavom zicom, to je iskustvo sa originalnim kineskim JJ lampama. Ove ruske mi ulivaju poverenje, mislim da ce te potrajati.
-
fatbastard
Meni su na Classic-u izlazne lampe otishle posle 8 meseci !!!
Sviram stvarno dosta, ali 8 meseci ??!
Zamenio sam ih kod Pece sa ruskim, pa cemo videti koliko ce one da traju...
Ako to zanemarimo, prelepo pojachalo, preporuchio bih ga svima !!!
Sviram stvarno dosta, ali 8 meseci ??!
Zamenio sam ih kod Pece sa ruskim, pa cemo videti koliko ce one da traju...
Ako to zanemarimo, prelepo pojachalo, preporuchio bih ga svima !!!
meni to smrdi da peavey stavlja krs lampe u ta novija pojacala,tj da nije neki generalni problem sa pojacalom,samo su krs lampe.
a koje su cijene tih lampi i je li tesko da se promijene?
gitaristi iz mog benda, zbog jedne lampe u preampu crko izlazni trafo, istopio se. tako bar kazu music media centru njemu.
Što se tiče zamene lampi, na prethodnom pojačalu koje sam posedovao, menjao sam 2 puta lampe, sve komplet naravno, u toku 5 godina. Nisam doduše svirao na pojačalu puno, ali je stvarno puno vremena prošlo od jednog do drugog servisa.
Na sadašnjem pojačalu koje je kod mene od kraja maja, početka juna, ne znam tačno, još uvek su fabrički stavljene lampe, Sovtek, i videćemo koliko dugo će trajati. Treba imati na umu da pojačalo dobro panjim svakom prilikom (volume na 7 otprilike) jer koristim 5W-ni mod, tako da kapiram da se lampe troše brže nego što bi to bio slučaj kod manjeg panjenja.
Što se tiče pomenutog menjanja na godinu dana, nemam pojma... Zavisi da li su loše/dobre lampe, na koliko radnih sati su deklarisane, kako se koristi pojačalo, da li je dobro biasovano... Puno je faktora, pa ne bih mogao sa sigurnošću reći nekome da će sigurno menjati lampe jednom godišnje.
Na sadašnjem pojačalu koje je kod mene od kraja maja, početka juna, ne znam tačno, još uvek su fabrički stavljene lampe, Sovtek, i videćemo koliko dugo će trajati. Treba imati na umu da pojačalo dobro panjim svakom prilikom (volume na 7 otprilike) jer koristim 5W-ni mod, tako da kapiram da se lampe troše brže nego što bi to bio slučaj kod manjeg panjenja.
Što se tiče pomenutog menjanja na godinu dana, nemam pojma... Zavisi da li su loše/dobre lampe, na koliko radnih sati su deklarisane, kako se koristi pojačalo, da li je dobro biasovano... Puno je faktora, pa ne bih mogao sa sigurnošću reći nekome da će sigurno menjati lampe jednom godišnje.
Hm, previše pritužbi na Classic 30 stock lanpe u cugu
Missim, ako stvarno može da rikne trafo zbog neke, nije to zezanje za gedžet od 6 glava.