Sve O Žicama Za Bas Gitare
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
- stevalegro
Re: Sve O Žicama Za Bas Gitare
Bile na wood guerilli kad sam je pazario. Sad trazim varijantu kako da narucim nekoliko (sto vise budem mogao) kompleta. Javljam

Ima ovaj model negde u Srbiji?
55-75-90-110

verovatno u mariću, ja sam tamo uzeo moje erni bol kastom..
ali ne preporučujem ako sviraš slep, najgore žice za slep, ono, ikada.
ali ne preporučujem ako sviraš slep, najgore žice za slep, ono, ikada.
- DJ_MY_SOUL
Za slap iskljucivo samo stainless steel zice! Posto daju dosta vise high tonova, nego nickel koje zvuce dosta mutnije ali dosta duze traju jer manje rdjaju. Ali to sto duze traju nije meni bio dovoljan razlog pa koristim ove stainless steel i ako se po svaki dan ubija od vezbanja, imaju zdrav zvuk za slap nekih najvise 3-4 meseca posle postanu znatno mutnije.
- miroibanez
Ja koristim Elixir zice koje su inace malo skuplje ali dobre su,ako ih nekad budes koristio primjetiti ces da se gule,one su zapravo presvucene nekim materialom vjerovatno od prljanja,meni su dobro sjele i preporucujem ih svima!HariSHA013 wrote:Ajmo malo da spikamo o zicama za bas... Koje koristite, zasto, ove su dobre a ove ne, ove traju tol`ko a ove ne, itd. itd.... Ja na primer koristim D'Addario ali sam u potrazi za necim... boljim...predlozi?
da da. nesto kao kondom 
stvarno ima smisla sto se zovu tako. traju u pm. samo kad bi bile bar malo jeftinije

stvarno ima smisla sto se zovu tako. traju u pm. samo kad bi bile bar malo jeftinije

bilo ih je pre mesec dana u maricuSteveHarr wrote:
Ima ovaj model negde u Srbiji?
55-75-90-110
-
Sta preporucujete za ciscenje zica?
bilo već pisano,al ako te mrzi čačkaš po stanama,imas fresh strings,ili ono d'addarijevo nešto,uglavnom sve valja,a alternativa su ti krpe natopljene alkoholom medicinskim. Žice nemoj odkuvavati (potapati u ključalu vodu ili bilo šta drugo) ukrute se i bzv su prilično brzo posle toga. Ili pređi na flatwound i uživaj,ton mutan al koga briga,ko da će neko u bendu da provali
ps poganija tj Ivane jest to ti?

ps poganija tj Ivane jest to ti?
-
Ja sam dule brate moj. ponovo sam se vratio bass u,svojoj ljubavi staroj pa me interesuje oko ciscenja zica. Cistio sam ih alkoholom ali nije to to. Zardjaju posle izvesnog vremena. A ove zajebancije sto si napisao ovo fresh string i d'addario pretpostavljam da to ima da se kupi po prodavnicama muzicke opreme? Pragovi valjda mogu da se ciste alkoholom,mislim medicinskim.
E dobrodošao na forum! Pa ima tih stvari po prodavnicama,ne prelaze 800din,sve valjda,šta god da kupiš nećeš pogrešiti,e sad,što se žica tiče,pa ja koristim čelične od rotosounda,i pomogne u trajanju,pa oko mesec do dva da produži,posle toga vreme i pritisak o pragove,jbg mrtve su,mogu se koriste al tu samo vizuelno pomaže,i još jedna stvar zašto više volim čelične,zato što su tamnije,i manje se vidi prljavština xD
- Deda Joksim
Koje zice za cetvorozicani bass da uzmem do 2.000din? U kojoj prodavnici u BGu?

šta sviraš? kakav zvuk želiš? koji štim ?...
- Deda Joksim
Ma nije bitno, samo da su nove. Dat mi je taj bass da mu promenim žice, a stare su 23 godine.
... ako nije bitno onda uzmi neke do 2000 
warwick crvene možda.. teško njesra su. ali prvih par dana ce ok zvučati. tek da vidiš kakav je bass u stvari

warwick crvene možda.. teško njesra su. ali prvih par dana ce ok zvučati. tek da vidiš kakav je bass u stvari