Eko
-
Re: Eko
izgleda nije niko..
anyway..cene za neke gitare su sasvim fine, drvo smreka, lipa, breza, ruža, mahagoni..Izgleda da nema šperke i laminata, eq je Fishman..možda treba probati..
ako ima neko iz NS, pa da javi utiske..?
Eko Ranger Special 6 Eq -----------------24.000,00
Eko Ranger Special 6 ---------------------16.900,00
Eko KW Eq -----------------------------------21.900,00
Eko KW Special Eq ------------------------25.900,00
Eko Ranger VI reizdanje ------------------21.000,00
Eko Ranger VI Eq reizdanje ---------------31.900,00
anyway..cene za neke gitare su sasvim fine, drvo smreka, lipa, breza, ruža, mahagoni..Izgleda da nema šperke i laminata, eq je Fishman..možda treba probati..
ako ima neko iz NS, pa da javi utiske..?
Eko Ranger Special 6 Eq -----------------24.000,00
Eko Ranger Special 6 ---------------------16.900,00
Eko KW Eq -----------------------------------21.900,00
Eko KW Special Eq ------------------------25.900,00
Eko Ranger VI reizdanje ------------------21.000,00
Eko Ranger VI Eq reizdanje ---------------31.900,00
- Rocket Roll
Pa to reizdanja ispadoše bolja od originala?
Eko su uvek bile dobrog kvaliteta, ali u relativnom smislu - bolje od Melodije Mengeš i Jolane, lošije od zapadnoevropskih akustičnih gitara. Imale su, na primer, šrafljen vrat, relativno lošu završnu obradu, čudne nuteve, i tako to. Ipak, lepo zvuče, ako su dobro očuvane.
Računam da su i u ovom slučaju, kao i sa reizdanjima Jolane / Hohnera / itd, u pitanju Kinezi koji po licenci rade za firmu od koje je ostala jedna kancelarija i dve sekretarice.
Što ne znači da se ne dobija puno za relativno malo para - moraju nekako da se nametnu na tržištu, pa (barem na početku) nude "više za manje".
Eko su uvek bile dobrog kvaliteta, ali u relativnom smislu - bolje od Melodije Mengeš i Jolane, lošije od zapadnoevropskih akustičnih gitara. Imale su, na primer, šrafljen vrat, relativno lošu završnu obradu, čudne nuteve, i tako to. Ipak, lepo zvuče, ako su dobro očuvane.
Računam da su i u ovom slučaju, kao i sa reizdanjima Jolane / Hohnera / itd, u pitanju Kinezi koji po licenci rade za firmu od koje je ostala jedna kancelarija i dve sekretarice.
Što ne znači da se ne dobija puno za relativno malo para - moraju nekako da se nametnu na tržištu, pa (barem na početku) nude "više za manje".
-
i meni je to prvo palo na pamet, pa pitah čoveka, ali on mi je odgovorio samo "Eko je italijasnka firma".
Znači nema kinezi.
I dalje imaju šrafljene vratove koliko vidim..dosta gitara je neozvučeno, ali opet..treba probati.
Za Eko se nekad govorilo da je evropski Gibson..
Znači nema kinezi.
I dalje imaju šrafljene vratove koliko vidim..dosta gitara je neozvučeno, ali opet..treba probati.
Za Eko se nekad govorilo da je evropski Gibson..
- Rocket Roll
Ne znam, treba proveriti. Sumnjam da nisu Kinezi, ali postoji i ta mogućnost, zašto da ne.Boogie Woogie wrote:"Eko je italijasnka firma". Znači nema kinezi.
Ja sam imao matoru Eko električnu gitaru, služila me ok ali završna obrada joj nije bila na nekom visokom nivou,svirljivost u odnosu na tadašnjeg les-paula (kopiju) koji sam često uzimao od ortaka ravna nuli ,teška je bila kao tuč i imala je blago rečeno krajnje čudan oblik.
Ali zvuk joj nije bio upšte loš kad je uštekam u nekog lampaša sa dobrom pedalom,za akustične neznam... ova moja električna uopšte nije bila loša ako zanemarimo izgled i lakoću sviranja.
Jako malo ljudi ima iskustva sa ovim djitrama,možda neki stariji muzičari znaju nešto više o ovoj firmi jer je u njihovo vreme ova marka ako se nevaram bila zastupljenija na ovim prostorima mislim na 70-e i 80-e godine.
Nadam se da sam bar malo pomogao pozz

Ali zvuk joj nije bio upšte loš kad je uštekam u nekog lampaša sa dobrom pedalom,za akustične neznam... ova moja električna uopšte nije bila loša ako zanemarimo izgled i lakoću sviranja.
Jako malo ljudi ima iskustva sa ovim djitrama,možda neki stariji muzičari znaju nešto više o ovoj firmi jer je u njihovo vreme ova marka ako se nevaram bila zastupljenija na ovim prostorima mislim na 70-e i 80-e godine.
Nadam se da sam bar malo pomogao pozz

EKO akustara kao i svaka druga moze biti i dobar i los izbor.Imao sam prilike svirati Eko 12 string star preko 35 godina koji je imao fantastican zvuk fenomenalnu akciju sve u superlativu.U duru sam nedavno svirao neke modele koji su bili izlozeni i moje misljenje je da nisu nista losiji od instrumenata sa REKLAMIRANIJIM nazivima u tom cenovnom rangu sta vise i bolji su.Sad sve je stvar ukusa.
Moja prva elektricna gitara je bila eko.Radila je "pos'o",iako je bila prilicno "potrosena". Bila je stara minimum 25-30 godina,izubijana,pragovi skroz urnisani(poneki ravni sa grifplatnom),ali sve od elektronike je radilo ispravno(za divno cudo). Zvuk je bio malo tanak za moj ukus posto je imala tri singla,ali ostala mi je u lepom secanju.