Sve O Žicama Za Bas Gitare

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
sirac-šunka
vragolan

Re: Sve O Žicama Za Bas Gitare

Post by sirac-šunka » 23 Nov 2010, 19:33

Kakve si ove Dunlop što ih sad ima u Mitrosu, npr. me zanimaju:
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/339 ... 5-Set-130/
Image
ima i stainless steel:
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/809 ... -DBS45130/
Image
Ja sam ipak više za nickel plated, nije mi slapping kriterijum zbog kojeg bi birao žice... Mada iljadu godina nisam osetio čelik pa možda isprobam i njih...

Da l da uznem ovaj Dunlop ili da se držim proverenog kvaliteta Ernie Ball-a:
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/667 ... gs-P02836/
Image
Ebem li ga, one meni uvek lepo svirale...

Pitanje: gde naći flat žice i koje preporučujete?

Triad031

Post by Triad031 » 23 Nov 2010, 20:55

Pozdrav kolege :cao: Ovo mi je prvi post na forumu. Pratim ga dugo ali nisam bio registrovan. :D
groove wrote:@Stalker
....izgleda je Fresh Strings jedini spas :D
Gde moze da se kupi fresh strings?!?

Inace od zica koristim DR Hi Beams .045 - .105 ili ako nih ne mogu da nadjem onda Rotosound Swing Bass .045 - .105.
Sad su mi trenutno na bass-u Elixir zice. Stvarno dosta duze traju od ostalih. Vec dva meseca ih koristim intenzivno ali su i dalje sveze.
Jedino sto su pocele da cvetaju tj zastitni sloj se polako skida na nekim mestima. Poprilicno ruzno izgleda. Ali mislim da se necu vracati
na njih, ipak nije to zvuk koji meni odgovara. Navikao na celik pa to ti je.

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 23 Nov 2010, 21:09

@Sir
meni su dunlop po zvuku odlične! ALI uopste mi ne odgovaraju zbog onog dela tamo gde su stanjene (na pocetku) jer sviram drop D. skoro sam imao truiljo sgnečr... sve super samo veliko polje vibracije (al sam se izraaziooo :bambi: )

(msm da sam to pominjao na ovoj temi)

the bassman

Post by the bassman » 23 Nov 2010, 21:51

@ sirac...dobio sam za rodjendan od jedne prijateljice vaucer za neku malu muzicku radnjicu i ja pre par dana odem da uzmem dr crne lepotice, a ono tuki, oni imaju samo dunlop za 5-ozicane, bas ove sa tvoje slike, pa rekoh, posto je takva situacija uzecu 2 kompleta(posto je u toj vrednosti bio vaucer), nakacim ih na CLOVER i mogu da ti kazem oke zvuce(mada sve nove zice koje sam koristio, manje vise,zvuce OKE), malo su tvrdje za moj ukus ali JBG.
Mogu da ti javim za mesec dana o cemu se radi, sada i nema sta puno da ti pricam, povoljne su, duplo jevtinije od dr-ovih crnkinja, kupi ako te mrzi da cekas moj izvestaj :lol: :ziveli:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 23 Nov 2010, 21:56

faks wrote:(msm da sam to pominjao na ovoj temi)
Jbg, ulenjio sam se na forumu, šta ću... :hide:

Inače, fala na odgovoru, isprobaću nickel plated Dunlop 45-130, pa da viim... Ako mi odgovaraju Dunlop, sl. put mož probam i čelik. Čini mi se da nijedne sa sajta nisu flat, koliko sam uspeo da pogledam, a voleo bih i to da probam.
Triad031 wrote:Gde moze da se kupi fresh strings?!?
Na kupujem-prodajem, to pravi jedan naš basista sa foruma.
the bassman wrote:@ sirac...dobio sam za rodjendan od jedne prijateljice vaucer za neku malu muzicku radnjicu i ja pre par dana odem da uzmem dr crne lepotice, a ono tuki, oni imaju samo dunlop za 5-ozicane, bas ove sa tvoje slike, pa rekoh, posto je takva situacija uzecu 2 kompleta(posto je u toj vrednosti bio vaucer), nakacim ih na CLOVER i mogu da ti kazem oke zvuce(mada sve nove zice koje sam koristio, manje vise,zvuce OKE), malo su tvrdje za moj ukus ali JBG.
Mogu da ti javim za mesec dana o cemu se radi, sada i nema sta puno da ti pricam, povoljne su, duplo jevtinije od dr-ovih crnkinja, kupi ako te mrzi da cekas moj izvestaj :lol: :ziveli:
Kakva sam lenština, možda i sačekam taj izveštaj... A za mesec dana će taman i novogodišnje sniženje :D pa ću si i uštedim pare taman....

Bozha

Post by Bozha » 23 Nov 2010, 22:22

Pre godinu dana, kad sam poslednji put menjao zice, razgledao sam po talkbassu da vidim sta mi valja uzimati. Za tim Dunlopovim zicama je u tom trenutku vladala prava euforicna pomama, sve sami hvalospevi i odusevljenja. Navodno je glavni baja iz proizvodnje DRa presao u Dunlop i od onda su ove prve spanje, a ove druge do jaja, za manje para. Bilo je i mnogo komentara da su napravili "najsvetlije" nickel zice, tj. da najvise lice na steel. Nesto kao najbolje od oba sveta, pa jos za razuman kesh. Dal je istina ili samo forumski hype, pojma nemam, nije ih tad bilo kod nas. U svakom slucaju, vredi ih probati. Verovatno ce biti moj izbor za 2011tu... ili '12tu. ;)

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 23 Nov 2010, 23:43

Juhu! Što se mene tiče, uskoro svečano otvaram Dunlop sezonu 2011-12!

gricko

Post by gricko » 24 Nov 2010, 08:57

sirac-šunka wrote:Pitanje: gde naći flat žice i koje preporučujete?
nema šta da se preporuči.... d'addario chromes ima mitros i možda neko drugi. eventualno se može naći rotosound 77. kada sam sebi kupovao flats rotosound nije bio nigde da se kupi, pa mi je i odluka bila laka. ako može da se nađe samo jedna vrsta, tu kupiš i gutaš... ;)

chromes su OK... neko ih voli zato što [makar u prvih 3-6 meseci] imaju mali 'zing'. posle zamru i imaju samo 'thump' što i jeste razlog zbog kojeg se flatwounds koriste.

stranci [ovi što imaju izbor veći od jedne ili dve vrste] se kunu u thomastik infeld jazz i la bella deep talkin'. TI su mekše, la bella je malo tvrđi set.
marić prodaje i jednu i drugu firmu, ali nema flats. ako imaš snage, sedi mu na kičmu da uveze.

na nivou koncepta, distributeri ne vole da ih uvoze jer imaju mali obrt - em više nema puno svirača koji ih koriste, em se kupuju jednom u životu.

migor8

Post by migor8 » 14 Dec 2010, 00:02

Jel probao neko ove zice?

Image

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 14 Dec 2010, 00:09

@Sirac: ne bih ti čvrsto preporučio EB, naročito ako sviraš slap. imaš recenziju par strana unazad.

sixstring

Post by sixstring » 14 Dec 2010, 00:10

i sunca mu kolika E žica,a šta to znači? tapewoudnd? oće to da puca il da krivi vrat,brusi kobilicu i nut?

gricko

Post by gricko » 14 Dec 2010, 00:39

to ti je ovaj fazon:
Image

migor8

Post by migor8 » 14 Dec 2010, 01:00

sixstring wrote:i sunca mu kolika E žica,a šta to znači? tapewoudnd? oće to da puca il da krivi vrat,brusi kobilicu i nut?
E baksuze jedan :P ,sad sam pogledao vrat i iskrivio se malo,ali resio sam ga za minut :)

To je ta fora sto gricko kaze ali ne znam cemu to sluzi :) . Uglavnom,stavio sam ih pre sat vremena i za sad sam zadovoljan,bass reze kao motorna testera :) :metal:

Triad031

Post by Triad031 » 14 Dec 2010, 01:12

To dobro dodje ko ima string through body, inace veze nemam kakve su druge funkcije (ako ih uopste ima) ovih zica :mrgreen:

EDIT:

Ne znam da li je bilo:
Image
DR Neon Strings
Ne verujem da bih ikad stavio ove zice, ali moram priznati da izgleda zanimljivo :D

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 14 Dec 2010, 02:01

asocira me na ovakvu svirku :lol:

Post Reply