Žice za električnu gitaru - razmena mišljenja i predlozi.
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Zice za elektricnu gitaru... razmena misljenja i predlo
Da razvijes jagodice 

- mislim_stvarno
Skoro sam stavio Dunlop 10-52 i 9-46 na gitare. Tenzija je mala, ove 10ke hibridne su slicne tenzije kao ernie ball 9ke, a mnogo manje nego eb ekvivalenti. Jedino nisam siguran da li su te 10na11 nesto "sjebale" u tonu, ili je do patcheva na procesoru, dobijam mnogo vise blata na neck magnetu, moram malo da se poigram sa procesorom kad u'vatim vremena.
Meni su Dunlop def mutnije od EB, mada su me uveravali u suprotno.
heavycore su sigurno jasnije od EB,za ove regularne dunlop ne znam jer ih ne koristim.i ja sviram hibride,spustene stimove itd.
edit:
tako mi se pokazalo na dk2m,cow i na DM signacjur ltd-u.
edit:
tako mi se pokazalo na dk2m,cow i na DM signacjur ltd-u.
- mislim_stvarno
znaci nisam lud, postoji sansa da je do zica, sad mi je laksenebojsak wrote:Meni su Dunlop def mutnije od EB, mada su me uveravali u suprotno.

nisu heavy core, nego obicne, ove hibridne 10ke u e stimu na prve tri zice su jako mutne (ne secam se kako je bilo kad sam je spustio nize, u dropC

Ja sam imao baš te 10-52 Dunlop, popile su neku karakterističnu tupost već posle 2 dana. Ne sviđa.
Od dulopa samo ZW sig i hevi kor
Ove druge su jako drazesne 

- mislim_stvarno
Kakva je tenzija na tim hevi kor? Recimo manja ili veca u odnosu na eb?MUzzY wrote:Od dulopa samo ZW sig i hevi korOve druge su jako drazesne
veca,ton pod drajvom jasniji,freske su masu,za razliku od EB-a.ponavljam,za drajv i spustene stimove najbolje,po mom misljenju.
A je l ima nekih ozbiljnijih gaugeova kod nas, tipa 12-13?
umart wrote:veca,ton pod drajvom jasniji,freske su masu,za razliku od EB-a.ponavljam,za drajv i spustene stimove najbolje,po mom misljenju.

Za clean su ... hm, krute. Dosta ih ubiju basovi i ostri midlovi. Ali su za drive jako dobre. Najbolji kompromis koji sam za sada nasao su Drndario hibridne 10ke. Odlican ton na clean-u a svetle na drajvu (ne previse).
hevikor?ima sve sta ima na sajtu,barem mitros.barem je bilo,ako nijesmo ojadili stock ja i meni slicni.nebojsak wrote:A je l ima nekih ozbiljnijih gaugeova kod nas, tipa 12-13?

http://store.daddario.com/category/1457 ... _3rd_10-46
Ja stavio ove sinoc na SG-a, videcemo kako ce se pokazati. Mislim nema tu shta, meni je D'addario postala omiljena zhica, ali ova treca zhia ovoga kompleta...hm, chudno zvuchi bash je trip, videcemo za koji dan. Treca zhica je uvek problematichna, chak i ako gitara odlichno ostaje in tune, kad konachno krene rashtim, to krece od trece zhice, uvek ona prva god damnnit. Vec mi se nekako chini da je sve stabilnije, ali videcemo, mozhda se tripujem.
Dobro jutro džezerE!
(pretpostavljam da nisi od ovih drugih koji koriste namotanu G) 

braleeeeeeeeeeeeeeee ,daddario sam bio primoran da stavim jer nije bilo ni jednog kompleta koji bi mi odgovarao,i dosao kuci stavio,i poceo da sviram,ukljucio na mom malom sokocalu dist,posto na pedali nisam imao bateriju,i kad je tako pocelo mutavo da se cujee,auuuuuuuu mili boze cuda velikoga,il je riknulo pojacalo ili sam skenjao gitaru,to je tako mutavo izlazilo da nisam verovao da je do zica.odem u "studio" ukljucim i pedalu i neko pojacalo ,bar bolje od mog,ma breeeee slicno,dosta mutavo,aaaaa dodjem kuci i prelistam postove i vidim da je mislim_stvarno imao isti problem,tj trip,ali u pitanju je stvarno problem...
jebo im pas mater u ovoj nedodjiji kad nemaju ljudski komplet kad coveku zatrebaju zice hitno i primoran da uzima svasta