CROSS ash Telecaster custom build for andrej]

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Vaske023

Re: CROSS ash Telecaster custom build for andrej]

Post by Vaske023 » 28 Nov 2010, 17:21

MUzzY wrote:Tako nekako ali zamisli sad p90 krem ... joj... i recimo ostavis natural binding ... per-ver-zi-jaaaa!
:1: opasna kombinacija.Evo ovakav samo jos da su p90 krem :)
ImageImage

MUzzY

Post by MUzzY » 28 Nov 2010, 20:15

E recimo! Samo ne te odvratne tacke na grifu.

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 30 Nov 2010, 09:08

Baš mi dajete materijal za razmišljanje, videćemo šta će da bude. Ako budem radio po narudžbini onda nema šta da razmišljam, budući vlasnik će reći šta želi, ako budem ja sam radio onda ću još da vas davim oko predloga... :D

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 21 Dec 2010, 23:14

Evo i ovde pomaka posle dužeg vremena. Skoro u isto vreme (dan razlike) stigao je Andrej u Niš da vidi da li mu, pre svega, odgovara vrat koji sam uradio , a došao je i paket sa hardware-om po njegovom izboru. Utiske o radu na njegovoj gitari ostavljam njemu da iznese jer je on taj koji treba da bude zadovoljan, a ja ću vam predstaviti šta trenutno imamo od delova. Skoro sve je tu, ostalo je još par stvari koje će on sam kupiti...

Jedna slika je bez, a druga se blicem da možete da steknete sliku kako, pre svega. izgleda tortoise shell ploča za izradu pickguarda...

Image Image

andrej]

Post by andrej] » 22 Dec 2010, 00:45

a, sad, ono bitno: vrat je savrsen, nikola ga je nabo iz prve. konacno da mi palac leve ruke odmori od tankih vratova. tacna debljina, profil, lezi savrseno u mojoj ruci. telo ce super ispasti kad se izlakira.

nikola je odlucio da uzme tortoise plocu, pa sam da isece pickguard, da bi pogodio 100% deo gde dira vrat. momci sa gfs-a su poslali sve delove, a tu su i leslievi magneti:

na slikama, redom, kao u svesci :):

gfs staggered locking tuners: http://www.guitarfetish.com/Now-STAGGER ... p_514.html
ferrules, one sto ne vire ni malo iz tela, da mi ne kace odecu
graphtech black tusq nut
control plate (gfs)
dean markley nickel steel 10-51, lthb (hibridi), moje omiljene; gitara ce biti setapovana za njih, ne planiram da ih menjam, najbolje su
leslie 60s stratocaster neck magnet u tele neck velicini
leslie broadcaster tele bridge magnet.
gfs bridge, vintage fora, 6 saddle
neckplate, na koji ce nikola da izgravira svoj logo
gomila raznih srafova...

ocekujem posiljku sa warmotha ovih dana, sa elektronikom, shieldingom i schaller straplockovima.

majtimika

Post by majtimika » 22 Dec 2010, 18:56

e odma da ti kazem da je velika verovatnoca da je ova kobilica go k***c, ali videces kad je stavis mozda i gresim, sam sistem vintage sa 6 burica je los. za ostalo pohvala. koliko kosta ovaj set leslie magneta

andrej]

Post by andrej] » 22 Dec 2010, 20:37

majtimika wrote:e odma da ti kazem da je velika verovatnoca da je ova kobilica go k***c, ali videces kad je stavis mozda i gresim, sam sistem vintage sa 6 burica je los. za ostalo pohvala. koliko kosta ovaj set leslie magneta
zasto mislis?

140e lesliev set

majtimika

Post by majtimika » 22 Dec 2010, 21:25

imam isti takav, problem je sto zica ne naleze na sredinu sedla, nego je zljeb urezan sa strane, tako da je samo jedan sraf kojim se odredjuje visina sedla opterecen. Ovaj drugi prakticno nesluzi nizasta, osim da se od vibracija polako odvrce i da pocne da zveci. kod klasicnog fenderovog sedla (kao za strata) zica ide po sredini pa su srafovi simetricno optereceni, a kod vintage sedla za telekastera, na sedlo idu dve zice , tako da opet nema tog problema. ja cu ovaj moj da menjam sa klasicnim vintage sedlima, zato sto ovako popizde.

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 22 Dec 2010, 21:42

Andrej, ostaje mi da sačekam da mi javiš šta si odlučio po pitanju ovog saveta koji ti je dao majtimika... :kokice:

andrej]

Post by andrej] » 22 Dec 2010, 21:47

majtimika wrote:imam isti takav, problem je sto zica ne naleze na sredinu sedla, nego je zljeb urezan sa strane, tako da je samo jedan sraf kojim se odredjuje visina sedla opterecen. Ovaj drugi prakticno nesluzi nizasta, osim da se od vibracija polako odvrce i da pocne da zveci. kod klasicnog fenderovog sedla (kao za strata) zica ide po sredini pa su srafovi simetricno optereceni, a kod vintage sedla za telekastera, na sedlo idu dve zice , tako da opet nema tog problema. ja cu ovaj moj da menjam sa klasicnim vintage sedlima, zato sto ovako popizde.
a jel odgovaraju rupe za montazu?

majtimika

Post by majtimika » 22 Dec 2010, 22:45

koje rupe, ako mislis za sedla, ne nedogovaraju, moracu da busim izmedju jos po jednu rupu, i sedla cu da pravim sam, posto sam to vec radio,sto bi braca ameri rekli peace of cake.

a ako mislis na rupe kroz koje prolaze zice, i gde se srfi za drvo, to bi trebalo da bude standard, valjda. ja kod mene jos nisam busio rupe kroz telo dok nevidim sta cu sa kobilicom, posto postoji razlika 10,5mm naspram 11.3 izmedju zica kod kineskih i americkih kobilica, pa sta na kraju zadovolji tako cu da busim

i da prosli put kad sam menjao nikl sedla sa mesinganim na telcu nisam mogao da verujem koliko je dobio mase, po srpski muda. Mnogo bolje nego sa nikl sedlima

nebojsak

Post by nebojsak » 22 Dec 2010, 22:55

majtimika wrote: i da prosli put kad sam menjao nikl sedla sa mesinganim na telcu nisam mogao da verujem koliko je dobio mase, po srpski muda. Mnogo bolje nego sa nikl sedlima
Zapisujem ovo. Stvarno tolika razlika?

andrej]

Post by andrej] » 22 Dec 2010, 23:44

e, pa, nista - zajebah se posteno. nema veze, izbacicemo ovu kobilicu na k-p. daj da pitamo ove likove sa gfs-a jel se poklapaju dimenzije (spacing, rupe, povrsina) na onom bridzu i ovom:

http://www.guitarfetish.com/Wilkinson-C ... p_873.html

ili

ovoj kombinaciji:
http://www.stewmac.com/shop/Nuts,_saddl ... _Tele.html
http://www.stewmac.com/shopby/product/4583

Nikola, sta ti mislis, sta je bolje od ovo dvoje?

Ili, treca varijanta: da izbusimo rupe izmedju na onoj kobilici, pa da vidimo sa majtimikom za sedla. mogao bih da utvrdim ugao ovih kompenzovanih sedala pomocu photoshopa, pa da rupe za srafove busimo pod uglom:
Image
Image
(sa http://www.callahamguitars.com/brdge_T.htm)

savet ostalih pozeljan, naravno.

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 22 Dec 2010, 23:56

Od ovog što si ponudio ja bih se odlučio za Wilkinson most sa GF-a. To je moje mišljenje ali hajde da čujemo šta drugi kažu... :kokice:

andrej]

Post by andrej] » 23 Dec 2010, 00:11

pa i ja vucem na tu opciju. ono, prodacemo ovu na k-p. kolko izadje wilkinson sa postarinom? inace, wilkinson je compensated, zbog bolje intonacije.

osim ako, naravno, neko nema bolju ideju.

Post Reply