Jedna stvar koja me je kad sam bio teenager fascinirala su intervjui. Dobio sam tada prvi put neki štos gitarskih časopisa, i pošto se to tad smatralo, pošto nije postojao internet i ostalo - suvim zlatom - jedan časopis bi čitao po više puta. Tako sam na kraju završio čitajući i intervjue bendova i ljudi koji me uopšte nisu interesovali ili čiju muziku tada uopšte nisam čuo. Ono što je bilo jako upečatljivo je da, praktično, svako, ali bukvalno SVAKO ko je nešto napravio u muzici - ima šta da kaže. Čak ni neki tamo ska bend sa zajebantskim pesmama - ljudi uopšte nisu budale, ne pričaju kao momci iz kraja - imaju neki svoj trip, filozofiju, pogled na svet. Naravno, bilo je jasno da što je veći baja - uglavnom i ima više da kaže, i radi se bogatijoj, neobičnijoj ličnosti. Kad pročitaš intervjue sa najvećim gitarošima - to su većinom jako neobični, zanimljivi, ljudi koji imaju neko unutrašnje bogatstvo, ili su ljudi sa nekim unutrašnjim demonima i problemima koji su ih gonili da stvaraju i rade. Ne postoji neko ko je po nivou razmišljanja, energiji, onome o čemu misli, dobar običan momak iz komšiluka, a postigao je nešto u svetu muzike. Ti kažeš da se ne mogu porediti neke stvari - ali u tome i jeste gvint, pa ja i nisam poredio, počeo sam priču sa time da svi ti ljudi imaju to "nešto" zajedničko u sebi, kakav god im bio oblik izražavanja, složen ili jednostavan. Pomenuo si Halen i Clash - ako pročitaš intervju sa Halenom i Stramerom, videćeš da ni jedan od njih nije bio, što oni kažu "Average Joe".dweezil wrote:ma cool @Svilokos ono skapirao sam ja sve sto ste ti i @Dersu napisali ovde i sa vecim delom se slazem al ono, kad krene da se filozofira malo shire ako se neko precizno ne izrazava zapetlja se kao pile u kuchine, dobro to i jeste char filozofije.Flea je jednom dobro rekao kad su ga pitali o muzici, on je rekao lupam da mu je podjednako bitan i album od Van Halena i od recimo Clash, znaci umetnciko delo se ne meri samo po nekoj dubini neznam ni ja politickom angazmana ili koliko je uspelo da zadre u dubine ne znam poimanja coveka il sta vec, da ne pocnem sad i ja da filozofiram, vec pre svega i po svojoj iskrenosti i po jednostavnosti, tako da ono nista nije manje znacajan za knjizevnost recimo Salinger od recimo Tolstoja, mislim da ste opet krenuli da poredite stvari koje jednostavno ne trpe poredjenje.
Pazi, IZVOĐAČI, ne najveći Autori, nego IZVOĐAČI. Bitna razlika. Wunderkindovi su skoro uvek izvođači, čast izuzecima. Dapače - češće je da wunderkind ostane samo dobar izvođač i ničim ne zaduži muzički svet kad odraste nego obrnuto.dweezil wrote:rodjaci, najveci izvodjaci klasicne muzike su to postali jos kao deca, Stefan Milenkovic, Ilija Marinkovic, pa i Pogorelic, svi su oni batice izvodili dela odraslih ljudi sa mnogo vise osecanja i emocija i razumevanja nego mnogo mnogo stariji muzicari, tako da ono, muzika se ne moze svojatati i deliti na zrelu i nezrelu vec samo na dobru i loshu, muzika je najboljaajde neamja vremena da gubim ovde sa promashenim zgubidanima, moje vreme je dragoceno
pozdrav svima
Sinisake, misliš li da su životi Borka i Baneta u opasnosti?Iskrenost kao kriterij bas i nije very drazest (™). Elem... ima u jednoj knjigi jedna super pricica o tome. Mlad jedan polupesnik objavi neko svoje cedo, a kritika ga ispljuva ko forumasi Baneta. Ljubavnicka je pesma bila, nalazili su kriticari da je: neiskrena, pateticna, puna opstih mesta...
No, dolazi ironicni obrt:
Mladac se samo nekoliko dana nakon objavljivanja tog nesudjenog hita ubio, zbog nesretne ljubavi. Aj, ziveli!
Pazi, IZVOĐAČI, ne najveći Autori, nego IZVOĐAČI. Bitna razlika. Wunderkindovi su skoro uvek izvođači, čast izuzecima. Dapače - češće je da wunderkind ostane samo dobar izvođač i ničim ne zaduži muzički svet kad odraste nego obrnuto.Dushan S wrote:dweezil wrote:rodjaci, najveci izvodjaci klasicne muzike su to postali jos kao deca, Stefan Milenkovic, Ilija Marinkovic, pa i Pogorelic, svi su oni batice izvodili dela odraslih ljudi sa mnogo vise osecanja i emocija i razumevanja nego mnogo mnogo stariji muzicari, tako da ono, muzika se ne moze svojatati i deliti na zrelu i nezrelu vec samo na dobru i loshu, muzika je najboljaajde neamja vremena da gubim ovde sa promashenim zgubidanima, moje vreme je dragoceno
pozdrav svima
Dushan S wrote: Dobar izvodjač, po meni itekako zaužuje slušaoca, hvala Bogu što postoje, a i autora je malo, a "autora" mnogo
U pravu si, naravno, izvođač udahnjuje život u neko delo.Dobar izvodjač, po meni itekako zaužuje slušaoca, hvala Bogu što postoje, a i autora je malo, a "autora" mnogo
Pa snimci na you tube-u ovog Dushana S su više nego ozbiljni, pre sat vremena sam prvi put to čuo i prijatno sam oduševljen.....dweezil wrote:ma cool ljudi, da ste Vi svi meni zivi i zdravi i ono, da neko vise uradi nesto ozbiljno u mjuzi, i @Dersuu da nadjem zhenu ovde u Srbiji, jer su snajke preko bare bzvzaj cheers ljudi
da i @sinisake da nadje shvalerku
Ja ozbiljno sumnjam da on zaista zna da svira (mozda je slikar), a imam utisak i da nije iz Amerige.A ovaj drugi "filozof" iz Amerike, jel i on svira?
Done.Stanko wrote:Dusane, Dersu, porucite gospodi Skali i Krameru da srede onaj sajt, ovaj nije bas najsrecniji![]()
Tako!Dersu Uzala wrote:Done.Stanko wrote:Dusane, Dersu, porucite gospodi Skali i Krameru da srede onaj sajt, ovaj nije bas najsrecniji![]()
Hvala!Baćala wrote: Pa snimci na you tube-u ovog Dushana S su više nego ozbiljni, pre sat vremena sam prvi put to čuo i prijatno sam oduševljen.....![]()
Dushane svaka čast, muzika ti je super, ton, mooda od 100 kila......
A ovaj drugi "filozof" iz Amerike, jel i on svira? Dajte ljudi linkove..........manite priču
Fala na komplimentima! Služimo narodu!P.S. Dule ova devojka koja vam peva u bendu ima oTlican glas i nacin pevanjaa ni muzika nije losa
Dersu bre radi sa mnom u prodavnici sportske opreme, na odeljenju sa dečjom garderobom i spravama za važbanje, tako smo se i upoznali, samo vas sve loži da živi u americi!Ja ozbiljno sumnjam da on zaista zna da svira (mozda je slikar), a imam utisak i da nije iz Amerige.
E tuga kad mi ti preporucujes pirat verzijuDushan S wrote:Fala na komplimentima! Služimo narodu!P.S. Dule ova devojka koja vam peva u bendu ima oTlican glas i nacin pevanjaa ni muzika nije losa
Ako poželiš čuti album u celini, mislim da možeš iskopati piratizovanu varijantu uz pomoć guglovanja.
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests