Pozdrav svima. Prvi post i tema i odmah the real deal. Kao i mnogi ovde pokusacu da napravim telca. Oduvek sam zeleo da imam jednog

i vreme je da se to desi. Jedina elektricna gitara koju sam imao (i koju jos imam) je kopija sg-a i to sasvim dobra, i sad zelim nesto potpuno drugacije

. Vec neko vreme radim na ovome tako da sam neke stvari vec odradio a i dugo mi je trebalo da osposobim i radionicu sa stonom glodalicom, stubnom busilicom itd. Jedino nemam bansek ali posluzice i ubodna. Telo od jasena i vrat iz jednog dela od javora.

Jasen sam sam odradio elektricnom rucnom rendom i to je bilo cimanje ali je na kraju ispalo dosta dobro (subler kaze razlika u 3 desetine milimetra

) a onda sam 'oktrio' stolara o komsiluku tako da je ono sto sam ja radio celo jedno poslepodne on na abrihteru odradio za 2 minuta sa daskom od javora. Sada je stolar moj najbolji drug

. Jasen sam zalepio titebondom a onda sam sve daske osmirglao sa smirglama do 150. Inace na gitari planiram humbucker na neck-u ali doduse sa svih 6 zica

. Sablon sam uradio na cnc-u i to je naravno ispalo odlicno. Nisam imao hrabrosti da ga radim sam a najvise jer nemam drum sander niti imam pojma gde to kod nas ima da se kupi a ni kako se tacno zove. Svi moji pokusaji da nadjem to po merkurima/metroima/vobi hausima i sl. ostali su bezuspesni pa ako neko zna bilo bi super jer u najgoroj varijanti cu da narucujem sa stewmac-a zajedno sa ostalim stvarima a kosta nekih 15-ak e plus dadzbine pa nije ni malo. Inace planiram da uradim sto je vise moguce stvari sam pa sam tako od nerdjajuceg celika tip 304 (limovi od 2 i 1.5mm) vec napravio osnovni oblik za bridge i plocicu za kontrole (nesto poput taipan tone-a). Hrom nista. Samo brusheni celik i eventualno nikl. Doduse jos nisam odredio konacni izgled ali imam neke ideje.

Ako nadjem odgovarajuci mesing probacu sam i sedla da napravim.Takodje sam pravim truss rod i nut od kosti.
Planiram da narucim Gotoh Vintage Oval Knob civije, cts potove, superswitch, electroseocket jack. I na kraju magneti. Posle dugo razmisljanja odlucio sam se za bridge: Chopper T i neck: SD Jazz kombinaciju.
Sad samo da vidimo da li ca na kraju biti telemaster ili disaster