Bas gitare koje sviramo!

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
Triad031

Re: Bas gitare koje sviramo!

Post by Triad031 » 01 Dec 2010, 20:19

Routasydan wrote:Zvuci fenomenalna, odlicna gitara, svaka cast na izboru druze :ziveli:

Jos samo da u kolekciju dodas jednog G&L ;)
Hahaha...hvala Routa. 'ladno si i ti ovde :D Svaka cast :ziveli:
Sta si uradio sa kupovinom bass-a? Znam da si jurio jedno vreme nesto za kucno vezbanje, pa rekoh da nisi kupio nesto?!?
Uhh...gde mi spomenu :) G&L L2000 ce morati kad tad da bude u mojoj kolekciji :mrgreen:

@sixstring

Hvala :)

Nije nista vise custom od ostalih American deluxe JB-a. Standardni, nista nisam menjao na njemu, osim Schaller-ovog strap lock-a (koji mi se nikako nije svideo) Dunlop-ovim. Kupio sam ga pre malo vise od godinu dana u Mitros-u. Tada sam nesto bio u fazonu da probam Fender Roscoe Beck Signature, koji takodje fenomenalno radi. Medjutim prodavac mi je rekao da probam ovaj sto sada posedujem. Zaljubio sam se onog momenta kad sam okinuo prvi ton na bass-u. Bukvalno sam zaboravio na Rosceo Beck signature.
Upravo tako kako si rekao sam snimio bass u integrisanu Realtek karticu na laptopu, nikakvi efekti nisu korisceni.

pax404

Post by pax404 » 01 Dec 2010, 20:32

Triad031 wrote: Upravo tako kako si rekao sam snimio bass u integrisanu Realtek karticu na laptopu, nikakvi efekti nisu korisceni.
:cekic: :cekic: :cekic:

Koja sekira jebote. GAS GAS GAS

Ko kaze da novi Fenderi ne valjaju, ja stvarno ne znam.

Svaka ti se dala druze, ovo je takva perverzija od zvuka.

groove

Post by groove » 01 Dec 2010, 22:32

@Sixstring

Pa tako se snima brate, direkt u laptop sa sve onom sto pretvara malu u veliku :D :D

odlican sound,bravo.

sixstring

Post by sixstring » 02 Dec 2010, 01:24

Ja onda ne kačim snimak moje koreanke. A jok. Taj film nećete gledati.
(Steel rotosound žice kojima ima nisam siguran da li sad godinu ili dve ne mogu se setim kada sam ih kupio a sviralo se lepo,i sad u ča,komplet rotosounda košta 4.6k din,ja te pare ne mogu da dam još jedno pola godine,jebiga)
A i spalio sam ulaze na zvučnim karticama (oba cmi),ali ako nekog interesuje,kako zvuče MK1 i MK1 preamp,na flame maple i birdseye maple vratu,rosewood finger,i neke linije mahagonija, i gorepomenute žice,mogu snimim kod drugara gitariste na probi,čisto da vas podsetim koliko je menjanje žica važno)

KirilStipsa

Post by KirilStipsa » 02 Dec 2010, 15:35

čisto da vas podsetim koliko je menjanje žica važno
Ma, ja ne verujem u menjanje zica... dok ne puknu... isto kao sto ne verujem u menjanje guma na autu... dok ne puknu...
Ne verujem ni u pranje kose, ni u Bozic batu... a Uskrsnjeg zeku sam jednom video... al' mu nista ne verujem.

Ok, zavisi od stila svirke... al' evo ti snimak zica starih bar godinu dana...

sixstring

Post by sixstring » 02 Dec 2010, 15:47

KirilStipsa wrote:
Fenderu proklet bio...šta god da mu se stavi ono zvuči,kako treba...'beš mi sve ima se preorjentišem na Fendera i MM,i doviđenja...

KirilStipsa

Post by KirilStipsa » 02 Dec 2010, 15:53

'beš mi sve ima se preorjentišem na Fendera i MM,i doviđenja...
Ja do skoro nisam ni znao da ima nesto drugo... znao sam za Ibanez, al' to sviraju metalci :bambi:
Internet obrazuje!

bleach

Post by bleach » 03 Dec 2010, 23:45

KirilStipsa wrote:
čisto da vas podsetim koliko je menjanje žica važno
Ma, ja ne verujem u menjanje zica... dok ne puknu... isto kao sto ne verujem u menjanje guma na autu... dok ne puknu...
Ne verujem ni u pranje kose, ni u Bozic batu... a Uskrsnjeg zeku sam jednom video... al' mu nista ne verujem.

pesma je fantastichna :)

KirilStipsa

Post by KirilStipsa » 03 Dec 2010, 23:50

E, fala... al' kljucno je sto su zice stare godinu dana :bambi:

bleach

Post by bleach » 03 Dec 2010, 23:52

KirilStipsa wrote:E, fala... al' kljucno je sto su zice stare godinu dana :bambi:
ipak dobro zvuche :) :ziveli:

sixstring

Post by sixstring » 04 Dec 2010, 01:17

bleach wrote:
KirilStipsa wrote:E, fala... al' kljucno je sto su zice stare godinu dana :bambi:
Fenđer dobro zvuči :D

bleach

Post by bleach » 04 Dec 2010, 17:06

sixstring wrote:
bleach wrote:
Fenđer dobro zvuči :D
u pravu si :ziveli:

Triad031

Post by Triad031 » 05 Dec 2010, 13:58

Izvinjavam se sto ovde pitam, ali nisam znao na kojoj drugoj temi da pitam. Koga od majstora za setup bass-a biste preporucili u BG-u? Imam stari Squier Jazz Bass kupljen 97-98 godine (to mi je prvi bass), kome G i D zica od petnaestog praga uzasno prde (cak i kada se jako nezno okine). Inace sam radim setup, ali mi sa ovim bass-om to nikako ne polazi od ruke vec duze vreme. Sta god da uradim ono i dalje prdi, pa sam mislio da odnesem kod nekoga.

Hvala unapred :ziveli:

gricko

Post by gricko » 06 Dec 2010, 11:30

ima tu negde tema "domaći majstori...." itd...

ja sam do sada kontaktirao samo sa mirkom tasićem. i čini mi se OK. jedan član foruma je imao primedbu na radove koje mu je obavio. mada, kad se podvuče crta, na njega ima najmanje pritužbi, u poređenju sa drugima.

Triad031

Post by Triad031 » 06 Dec 2010, 12:05

Na kraju cu kod Mirka i da odnesem najverovatnije. I mislio sam na temi o domacim majstorima da postavim pitanje, ali sam ipak hteo da cujem misljenje od kolega basista :ziveli:
Kako stvari stoje za Mirka imaju ljudi najmanje primedbi sto se tice sredjivanja gitare, dok se na Zana koliko vidim zale poprilicno. Izgleda da sve zavisi od raspolozenja majstora kako ce da srede gitaru...Mogao sam pitati i likove iz Wood Guerilla-e da li rade sredjivanje, ali ne verujem da se bave time.

Hvala :ziveli:

Post Reply