kada ga aktiviram pojavljuje mi se mikrofonija

ukoliko ga uspesno otvorim za snimanje, matrica mi ulazi u tejk sa vokalom , ne prestano kochi i ne znam sta da radim

aj pomoc i hvala

Moderators: dejankuki, Tiki the Boyler
cubase u , sam imala i nisam ga koristilaRocket Roll wrote:Možda ovako: konfiguriši inpute i outpute kako treba. U Cubaseu (koji je sličan Nuendu) to radiš preko Devices -> VST Connections. To je nešto što standardno poludi u Cubaseu/ Nuendu, recimo meni je non-stop po defaultu uključeno (u "Inputs") da su i levi i desni in "PC Card In L", pa to drndam za svaki novi projekat.
matrica je npr potpuno smanjena iako ide iz slusalica ne sa zvucnika-sto se podrazumeva , a u kanal za snimanje ulazi matrica , mikrofonija se pojavljuje kad otvorim nuendo iako je mikrofon iskljucen,odjednom sve pishti , tada smanjim zvucnike i restarujem komp pa ponovo ukljucim nuendo . ponekad se dogodi da nekoliko puta za redom startuje sa mikrofonijom , tada proveravam na slusalicama naravno smanjenim tonom.predpostavljam da je problem u podesavanju u samom programu jer nista drugo nisam cackala od kako mi je namesteno.probacu jos jednom sve da proverim , pa vam javljam.KnightOfDoom wrote:Aj' i ja da pokusam(mada bi ovo i sama trebala da znas ako radis dzinglove i reklame povremeno).
Mikrofonija:
Da ti kojim slucajem nije mikrofon blizu zvucnika a ti ih koristis za monitoring?!
Da ti mozda u recording control ne stoji stereo mix umesto mic?
E sad, ovo sto ti jedan kanal udje u drugi...u zivotu nisam video nuendo pa ne znam sta bi moglo da se desi...
Ali, imas jedan kanal na kome je muzika recimo, na drugom kanalu snimas svoj glas.Znaci kliknes recording, rec, R, ili sta vec pisena tom jednom kanalu, a ovaj drugi ne diras.
Moram da priznam da nisam najbolje razumeo pitanje, verovatno znas sve ovo sto sam napisao...probaj malo bolje da objasnis.Ili daj neke screenshotove... ne znam
idem da proverimFox IV wrote:A da proveriš VST connections?
Takođe bi možda trebala da proveriš koji ti je defaultni device za VST (možda ti iz toga proističe kočenje, latencija & stuff).
Ovako "na neviđeno" teško da mogu nešto da iskurblam al ono... Probaj da nam detaljnije opišeš podešenja pa ćemo onda možda moći da ti pomognemo.
Cheers
u podesavanjima al ne znam da objasnim , uglavnom je program odlepio , sada cu biti pazljivijaRocket Roll wrote:Sve što jedna devojka sređuje uz pomoć jednog dečka mora da radi k'o švajcarski sat... A da nam, čisto "za arhivu", kažeš u čemu je tačno bio problem?
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests