Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
sirac-šunka
vragolan

Re: Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Post by sirac-šunka » 06 Dec 2010, 20:03

Driver wrote:
sirac-šunka wrote:Ok to, nego, ako je Fender ikada stavljao DiMarzzio magnete i Schaller čivije na Preca, onda se ja zovem Elmer, a ne zovem se tako...

Ne bih ništa da indiciram, ali btw, nigde nema ni slika na kome bi se video logo u gro planu, zadnja pločica, serijski broj...
Tih godina su bile one "Elite" serije, svasta je moglo da se vidi na Fender-ima, meni ovaj sa slike izgleda OK.
Ajd nađi mi sa neta bar jednu sliku preca iz 83 sa DiMarzziom i Schallerima, pa da se javno izvinim zbog pogrešnih pritužbi...

Btw, u kadrovima sa oglasa svašta može da izgleda ok.

Bozha

Post by Bozha » 06 Dec 2010, 21:49

sirac-šunka wrote:Kako vam izgleda ovaj precision>
http://www.kupujemprodajem.com/Fender-P ... -oglas.htm
Kao dobra prilika da se potrosi ustedjevina i pojedu cevapi na carsiji!

Napisao je, cini mi se, da je druga farba i da prilaze i original civije, a magnet, jbg, ipak steta sto nije original.

Hotstepper

Post by Hotstepper » 06 Dec 2010, 22:25

@Bozha

Znao sam da cesh da se oglasish u vezi ovog :mrgreen:

Margos

Post by Margos » 06 Dec 2010, 23:13

Ali to je kraljica!.Hocu i ja da dam Smederevca za neki 412 box :mrgreen:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 06 Dec 2010, 23:17

sirac-šunka wrote:Ok to, nego, ako je Fender ikada stavljao DiMarzzio magnete i Schaller čivije na Preca, onda se ja zovem Elmer, a ne zovem se tako...
Schaller civije su stavljali. Na tu Elite seriju. Pa jos sa fine-tunerima. Ranih 80-tih. DiMarzio pups su tada bili cesta zamena za Fenderove pupove jer su bili all the hype.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 07 Dec 2010, 00:00

Uzimali su Schaller čivije na kile, ali nikada nisam video da je Fender propustio da utisne F ili Fender logo na čiviju...

BTW, i ovo su Schaller-i:
Image
... i to bas sa Preca iz 1983.

Moguće da je postojala neka budžet serija, tipa današnje Highway One, na čijim čivijama nisu stigli da utisnu logo, mada... meni ovaj prec mnoooogo sumnjiv. Na stranu pickupe i čivije, žašto nema slika headstock-a, serijskog broja i pločice...? Ne kažem da je to neki garant za originalnost, ali ja da prodajem takav bas prvo bi stavio te slike...

Po Fenderovom sajtu te 1983. god. postojala je samo elite i standard serija, a ovaj bas ne liči ni na jednu ni na drugu... :hide:

Haralampije

Post by Haralampije » 07 Dec 2010, 00:31

sirac-šunka wrote:te 1983. god. postojala je samo elite i standard serija, a ovaj bas ne liči ni na jednu ni na drugu... :hide:

Postojale su i prece 57 reissue.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 07 Dec 2010, 00:56

sirac-šunka wrote:Uzimali su Schaller čivije na kile, ali nikada nisam video da je Fender propustio da utisne F ili Fender logo na čiviju...
Naravno. Schaller je OEM proizvodjac, onda oni (a ne Fender) utisnu logo narucioca posla, kao sto dan danas utiskuju Floyd Rose logo recimo na tremolo koji oni prave za Floyda (FR ne pravi tremolo kao firma jos od kraja sedamdesetih, pocetka 80-tih).

Nisam zagledao ovaj oglas, ali je sasvim moguce da je neko stavio Schallerove civije koje nisu OEM radjene za Fendera vec ih bas Schaller prodaje kao svoj dizajn. Schaller je daleko cenjenija i cuvenija firma za hadver nego sve ostale firme zajedno. Samo se na premium instrumente stavlja njihov hardver, bilo OEM bilo oridjidji.

Strat08

Post by Strat08 » 07 Dec 2010, 09:24

Je l' vam se ikada desilo da se jave stranci na oglas na KP? :) Eto, meni se javio neko ili nesto :mrgreen: Kao nudim 350 evra za tvoj LTD (ja ga cijenim 200), daj mi bankovni racun i odgovori samo na ovaj mejl, neki yahoo. Okacicu sliku poruke kad se vratim iz Bg-a, sad sam u busu, idem po sikiricu ^^ Meni nasli prodavati m*da za bubrege, kao da sam od juce na net-u :mrgreen:

Stanko

Post by Stanko » 07 Dec 2010, 10:43

Jos jedan kinez za 600e?

http://www.kupujemprodajem.com/Jack-Dan ... -oglas.htm

Obratite paznju da na koferu pise Gibson USA, a covek tvrdi da je gitara Epiphone (3 srafa na trussrod poklopcu ukazuju da je "Epi" tj kopija istog).
Uz to je kupljena u Hong Kongu, i pritom takvu gitaru ja ne uspeh da izguglam ni Gibson ni Epiphone.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 07 Dec 2010, 11:17

Ali snimak... :povrac: :lol:
Kakav krs, jbt. :)

Kill surf city

Post by Kill surf city » 07 Dec 2010, 11:26

Medjutim, ja sam amater u muzici ipak je ovo gitara za profesionalce i za scenu.
:mrgreen:

Stanko

Post by Stanko » 07 Dec 2010, 11:31

sinisake wrote:Ali snimak... :povrac: :lol:
Kakav krs, jbt. :)
Hahaha joj tek sad pogledah, pogledaj kabl koji je utaknut u gitaru, ima dobrih 2mm :mrgreen:

Locked