Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
Dersu Uzala

Re: Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Post by Dersu Uzala » 07 Dec 2010, 23:50

Pa pise na linku, rece decko.

Elem, posalje ti lik, obicno iz majcine, cek ili neko vrednosno pismo, koje je ili bez pokrica ili u najcescem procentu slucajeva falsifikat. Solidan, ali falsifikat. Posto je tvoj bankovni racun, svugde na zapadu si ti odgovoran za to sta se uplacuje na isti. Da bi malo zagolicali mastu zrtve, obicno nude vise para nego sto je razumno za neki dil, u fazonu kesiraj cek pa mi eto vrati razliku ako stignes. Nije nego. Bazicno, fora je ista kao da ti ulazis sa tudjim falsifikovanim cekom u svoju banku i pokusavas da ga unovcis. Baja koji je falisifikovao cek sedi negde u belom svetu safely. Na zalost ovo cesto uspeva kod pohlepnih zrtava ili staramajki koje prodaju nesto a neophodna im je lova pod stare dane. Scam banka provali u roku od nedelju-dve (dok se cekovi procesiraju na back-endu, u centralnoj zgradi banke gde se to radi, svaka banka ima svoj HQ za te fore) i onda ti potrazuje tu istu lovu koja je 'uplacena' a ne postoji. Ti si mozda vec podigao i potrosio cash ili prebacio kintu na drugi racun. Naravno, udarice te po dzepu i za depozitovanje falsifikata, ono processing fee.

Izvestili su se pa rade sve ovo sa raznim cekovima velikih svetskih banaka ili Western Union.

Reci ti baji da ti uplati wire-transfer ili PayPal i nece se javljati vise.

Sad sam procitao onaj link sa ruskog sajta, znaci sad imaju jos i extra-dodatnu-pride varijantu. Lopurdama masta nikad ne manjka.

Zaboravih da napomenem, em te kresnu za taj cash koji su navodno poslali, em ti uzmu to sto prodajes. Dzabaka. Posto ljudi obicno posalju sta prodaju kad im kinta legne na racun. Mislim banka te izvesti da je stigla ta lova. Onda te banka sjebe posle nedelju dve, ali ti si vec poslao robu.
Last edited by Dersu Uzala on 07 Dec 2010, 23:58, edited 4 times in total.

umart

Post by umart » 07 Dec 2010, 23:51

kolji lazo!!!

Tenji

Post by Tenji » 08 Dec 2010, 00:03

U, nisam ni video taj post sa linkom, hvala u svakom slucaju... :ziveli:

ApplePie

Post by ApplePie » 08 Dec 2010, 00:37

Dersu Uzala wrote:Pa pise na linku, rece decko.

Reci ti baji da ti uplati wire-transfer ili PayPal i nece se javljati vise.
PayPal ne radi ovde ali ima nesto od cega ce odustati ... Svoj racun nikome ne treba davati, to se podrazumeva, čak ni ako vam je vezan racun tipa moneybookers ili slicno. Prodavao sam svasta preko i slao ali uvek doobroo proverim sa kime imam posla. Nazalost ovakve stvari se desavaju, ali mi imamo forum pa sam zbog toga i otisao dalje u pricu da snimim detalje pa da znamo taktiku za ubuduce.

Inace nije ih tesko provaliti. U ovih par mailova ima toliko nebuloza da bi svako ko zna da sabere 2 i 2 ukapirao da tu nesto ne stima.. jedino ako pohlepa nije veca od pameti. A ako jeste onda se to nasedanjem na ovakvu vrstu prevara dovodi u balans da ne kazem "tako mu i treba, valjda se opametio"

umart

Post by umart » 08 Dec 2010, 00:42

radi pejpol lazo,stavi bosnu.imas i odje i na jumu po hiljadu puta objasnjeno kako i sta i za ibej i za pejpol.

nego,opet domaci preprodavci:

http://www.kupujemprodajem.com/Esp-Ltd- ... ter_id=104

ako je tako,bate,ja se ne razumijem u gitare.i drago mi je zbog toga.dzisas krajst.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 08 Dec 2010, 00:51

ApplePie wrote:
PayPal ne radi ovde ali ima nesto od cega ce odustati ... Svoj racun nikome ne treba davati, to se podrazumeva, čak ni ako vam je vezan racun tipa moneybookers ili slicno. Prodavao sam svasta preko i slao ali uvek doobroo proverim sa kime imam posla. Nazalost ovakve stvari se desavaju, ali mi imamo forum pa sam zbog toga i otisao dalje u pricu da snimim detalje pa da znamo taktiku za ubuduce.

Inace nije ih tesko provaliti. U ovih par mailova ima toliko nebuloza da bi svako ko zna da sabere 2 i 2 ukapirao da tu nesto ne stima.. jedino ako pohlepa nije veca od pameti. A ako jeste onda se to nasedanjem na ovakvu vrstu prevara dovodi u balans da ne kazem "tako mu i treba, valjda se opametio"
I'am ja (tojes' im'o do pre metar dva dana) taj Moneybookers u Londri, pa su mi nesto blokirali zbog nekakih marifetluka, cenim sa Kinom. Nesto sam pazario iz Kine par puta i ovi odjednom blokirali, traze mi sve moguce podatke kako privatne tako iz moje banke. Na sta su dobili kratak reparte: Fuck off, will ya? :bambi:

A za ovo drugo...pa vidi, tih skemova ima providnih (cuj Nigerija kupuje ista, brate Nigeriji i Nigerijcima treba pirinca i psenice a ne kola i gitare) do vrlo fensi shema. Rade taj poso i u Americi, Ameri. Ili iz Kanade. Ista fora, kao prodajem ja starog Jeepa ili LandRovera, nesto sto ide ovde, Toyota stari kamionce, to su sad hitovi. I kao prodajem ga za 3000$, ono star je, polovan, to je projekat da se sredi. Onda se kao jave 'hobisti' iz Kanade ili iz americke neke pripizdine i kao salju money order ili Western Union ili neke cekove. 4000$, kao da ima i za troskove slanja i to, a ja onda da mu kao dobar Samaricanin vratim razliku (koju oni naravno ne ocekuju, uzdajuci se u pohlepnost ljudi).

Obavimo transakciju, njegov cek legne kod mene u banku, ja mu posaljem Jeepa u roku od par dana, posle 2 nedelje me zove banka i kaze e frajeru, dugujes nam 4000$ plus troskove za procesiranje, onaj cek sto si ga depozitovao (cak i da nisam ja licno nego kupac postom, ali njih zabole, moj je racun, ja sam odgovoran) je falsifikat. Os' ti malo u tvorza? :mrgreen:

Obaska sto ostanem kratak za tog Jeepa pride.

ApplePie

Post by ApplePie » 08 Dec 2010, 01:01

umart wrote:radi pejpol lazo,stavi bosnu.imas i odje i na jumu po hiljadu puta objasnjeno kako i sta i za ibej i za pejpol.
Za to znam, nego ne radi ono za sta meni treba. Ako se zeznem za kupovinu ručice tremola ništa strašno ali ako se zeznem sa 3 kompleta tremola onda sam ga ugasio. Da me niko ne cuje kucaću u zagradi i drugom bojom 8) (neisplativo mi je da kupujem sitnice na evil-bay, nego gledam kako da "prošvercujem" par tremola ili sličnog harvera kupljenog od firme a bez plaćanja dažbina državi) Do sada mi je uspevao wire-transfer u oba pravca a nadam se da će i ubuduće... Ukratko PayPal je moguć ali i dalje nelegalan a meni se ne isplati da rizikujem. Lepo napisem mail firmi, tamo se uvek nadje neko predusretljiv i rešeno.. :D

izvinjavam se na off-u ...

guv'nor

Post by guv'nor » 08 Dec 2010, 01:06

:cry: Molio bih sve prisutne da se trude da ne koriste crvenu, plavu i sl na tamno sivoj podlozi.Image

:mrgreen: :ziveli:

umart

Post by umart » 08 Dec 2010, 01:09

neznam ti pojma,masu ljudi kupuje na ovu foru,doduse sto kazes sitnice,niko se jos nije zalio.ali mudro zborite i ti i udesno,ne treba cackati mecku.

nego,da se nadovezem i da ne ofujem toliko,stvarno me je nanervirao lik sa 200fm-om za 700 e.

shule

Post by shule » 08 Dec 2010, 02:02

guv'nor wrote::cry: Molio bih sve prisutne da se trude da ne koriste crvenu, plavu i sl na tamno sivoj podlozi.Image

:mrgreen: :ziveli:
a ti onda markiras taj deo texta mishom. :D pa se vidi.

ApplePie

Post by ApplePie » 08 Dec 2010, 02:30

shule wrote: a ti onda markiras taj deo texta mishom. :D pa se vidi.
To se kaže ... staviš cvike 8)

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 08 Dec 2010, 08:20

umart wrote:nego,opet domaci preprodavci:

http://www.kupujemprodajem.com/Esp-Ltd- ... ter_id=104

ako je tako,bate,ja se ne razumijem u gitare.i drago mi je zbog toga.dzisas krajst.
Samo duplo skuplje nego sto je bio u prodavnici!!!!! DZABAKA!

ahahahahah :lol: :lol:

ni ja ne znam nista o gitarama... :lol:

Strat08

Post by Strat08 » 08 Dec 2010, 08:43

Uuuuuu al' je današnji svijet pametan :O.o: 'Bem ti život, da neko stariji neiskusan (takoreći "zelen") prodaje instrument vrijedan 1000 jevreja i da mu treba, ne daj Bože, hitno neko mu se razbolio, u tim trenucima bi sigurno otišao na ovu foru i odoše i gitara i pare... Strašno šta rade ljudi danas! Ja, iskreno, i da nije prevara ne bi petljao sa inostranstvom, Srbija, Bosna i meni dosta, naći će se neko da kupi to što prodajem, pa makar čekao i mjesecima, ako mi je baš hitno spustiću cijenu i otići će k'o alva, što bi naši rekli... :ziveli:

Da imam živaca nazvao bi ovog lika i rekao mu, ja se ne razumijem u gitare, 'de me prosvijetli, molim teeee :grummel_2:

Driver

Post by Driver » 08 Dec 2010, 11:57

Locked