Preporuke u vezi Bass glava i zvucnika!
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- miroibanez
Re: Preporuke u vezi Bass glava i zvucnika!
Uvijek prvo pogledam na Ampega115 i onda me neki drugi obuzme pa se opet vratim na njega...izgleda da je ampeg pravo dobra stvar samo sto je taj sto sam gledao 1x15 zvucnik...ne predstavlja mi velik problem...jer kvaliteta nije lazna u Ampega... što vi mislite?
http://www.artist.ba/mex/artikal.php?gl ... 0&art=2431
http://www.artist.ba/mex/artikal.php?gl ... 0&art=2431
- DJ_MY_SOUL
Sta ce ti 1x15"? Retko koji 1x15" box radi kako treba, jedini box koji sam ja probao da je radio dobro da nije previse bio "mutav" da je ispustao neke normalne zvuke je jedino bio preksupi Messa Boogie. 1x15" Ocajno zvuci kada je slap u pitanju, kao da ti je neko zavrnuo skroz potenciometar za boju tona. Moj savet ti je 2x10" ili 4x10". btw Koliko je meni poznato i ampeg se proizvodi u kini, kao i marshall i hartke... Tako da iskreno ne vidim neki kvalitet u tome. Jedino koliko znam MarkBass se proizvodi u italiji.
uzmi ba neki od ova 2, neces se pokajati

ako ti se ne svidi slobodno ga meni daj ...

ako ti se ne svidi slobodno ga meni daj ...

svakim novim postom nadmasis sebe.Sta ce ti 1x15"? Retko koji 1x15" box radi kako treba, jedini box koji sam ja probao da je radio dobro da nije previse bio "mutav" da je ispustao neke normalne zvuke je jedino bio preksupi Messa Boogie. 1x15" Ocajno zvuci kada je slap u pitanju, kao da ti je neko zavrnuo skroz potenciometar za boju tona.
groove wrote:svakim novim postom nadmasis sebe.Sta ce ti 1x15"? Retko koji 1x15" box radi kako treba, jedini box koji sam ja probao da je radio dobro da nije previse bio "mutav" da je ispustao neke normalne zvuke je jedino bio preksupi Messa Boogie. 1x15" Ocajno zvuci kada je slap u pitanju, kao da ti je neko zavrnuo skroz potenciometar za boju tona.

ja nisamn imao snage da mu odgovorim bilo sta

- miroibanez
Sto se tice treble-a oko tog imam pravo dobru gitaru...slapujem i stvarno osjeti se na toj gitari da je treble bas istaknut,osim toga sumnjam zasto nebi radio...znam ja da bolje imat 2x10 i pogotovo 4x10 jer bi zvucnici bili dugotrajniji zasto sto se sva snaga na ta dva ili cetri zvucnika rasporedjuje i njima samim je lakse podnosit teret i znam da 1x15 daje mrvu dublji ton...sto se tice tog meni je ovaj ampeg ispao dobar uostalom ima i ampeg BA210 2x10 ali kako sam saznao...tesko bi ga mogao ovdje naruciti!DJ_MY_SOUL wrote:Sta ce ti 1x15"? Retko koji 1x15" box radi kako treba, jedini box koji sam ja probao da je radio dobro da nije previse bio "mutav" da je ispustao neke normalne zvuke je jedino bio preksupi Messa Boogie. 1x15" Ocajno zvuci kada je slap u pitanju, kao da ti je neko zavrnuo skroz potenciometar za boju tona. Moj savet ti je 2x10" ili 4x10". btw Koliko je meni poznato i ampeg se proizvodi u kini, kao i marshall i hartke... Tako da iskreno ne vidim neki kvalitet u tome. Jedino koliko znam MarkBass se proizvodi u italiji.
- DJ_MY_SOUL
Vidim kako ste mu pomogli. Samo komentarisete tudje postove. @solomon @groove smanjite malo dozivljaj napisite nesto korisno. Najbolja kombinacija bi bila 4x10" sa 1x15". Posto je to ogromno ja ovoj 15-ici ne vidim mesto. Moj savet ti je da uzmes posebno box posebno glavu. Iz razloga sto ces mozda sutra doci do boljeg skupljeg box-a pojacala.
Ponovicu.Dobro.
groove wrote:Ponovicu.Dobro.

- the bassman
Ja bih rekao,kupis jednu glavicu ca.300w, po mogucstvu hibrid, nakacis jednu 15-icu i jednu 2x10 i uzivas( ali naravno, to ne sme da ima nikakve veze sa nekim line6 i kojekakvim glupostima.) 

Mislim da bi bilo zgodno da tacno napises sa kolikim budzetom raspolazes pa da zaista damo neke konkretne kombinacije, sve ovo ostalo je tapkanje u mraku koje proizvodi gomilu lupetanja i nesuglasica izmedju nas ovde.
- the bassman
groove wrote:Mislim da bi bilo zgodno da tacno napises sa kolikim budzetom raspolazes pa da zaista damo neke konkretne kombinacije, sve ovo ostalo je tapkanje u mraku koje proizvodi gomilu lupetanja i nesuglasica izmedju nas ovde.