Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
kobaccc

Re: Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Post by kobaccc » 08 Dec 2010, 13:56

Dersu Uzala wrote:
kobaccc wrote:Ali pogledaj poziciju potova na tigrastom... ili sam ja u zabludi. Meni pre ovaj crni izgrda ordjinale mada ako jednog valja kao original a nije sto ne bi i drugog
Poziciju potova je Djibson menjao u vise navrata, jos od '59 reko bih. Bar jedno trired.
OK, moguce mada nikad nisam video da potovi stoje toliko nazad.... :shock:

nebojsak

Post by nebojsak » 08 Dec 2010, 14:01

Strana koja se bavi JV Squierima. Možda sam slep/slabovid, ali ja nigde ne vidim opciju sa velikim Squier i malim Fender logom.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 08 Dec 2010, 14:02

nebojsak wrote:Ok to za JV/non JV, očito sam loše informisan, ali i dalje pokušavam da nađem sliku pravog JV sa velikim Fender logom.

Dakle: JV Fenderi > jeftinija varijanta JV Squiera za export (veliki Fender logo) >> ? (veliki Squier logo).
Zahebavas ti, okacio ga Haralampije, eno ga na prvoj slici. Vid kolka je.

Ovo dole sto si napisao je tacno sto se tice cenovnih rangova (mada su svi vrlo bliski manje vise, ponuda potraznja obicno diktira). I exportne varijante zakivaju. Cinkani tremolo blok se ocas zameni ako bas toliko bode oci. Kvalitet izrade je isti, hardver je nesto jeftiniji bio na exportnim modelima ali su stavljali americke magnete umesto kako mislim japanskih na domacim japanskim modelima.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 08 Dec 2010, 14:03

nebojsak wrote:Strana koja se bavi JV Squierima. Možda sam slep/slabovid, ali ja nigde ne vidim opciju sa velikim Squier i malim Fender logom.
Imas na tom sajtu, a okacio ga i Haralampije. Popi bre nesto, ufatilo te meze :mrgreen: . A i mene izgleda. Izgleda da sam se utripovo oko japanskih magneta samo tako.

E'o.

Image

nebojsak

Post by nebojsak » 08 Dec 2010, 14:20

Mhmm :oops: kaže da su to essentially i dalje JV modeli, mutno mi je to :mrgreen:

Uostalom, ko ga jebe, dajem mu 400, ako neće ne mora :mrgreen:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 08 Dec 2010, 14:28

Pa da. Jesu. O tome pricamo. JV je serija. Nastala od monikera 'Japanese Vintage'. Tako su ih onda i obelezavali u smislu serijskog broja. To su satro exact replike stradze iz valjda '57, '62 i Teleta iz '52, otud ono Vintage. A Djapanesa, to je svima jasno. E sad, to su radili u dve varijante, domaca i exportna. Produkcija traje recimo od Aprila '82 pa tamo negde do pitaj boga kad 1984. Pred kraj mozda. Domaca varijanta JV-ja uvek ima Fender logo i nikako Squier logo. Exportne imaju Squier logo.

Ne verujem da ce dati za 400, ali za 550 verujem. Iako je 700 sasvim kul ako je sve kako tip kaze da jeste. Treba to rasrafiti.

Cek, posto tu idu ovi noviji japanski Squieri, znaci ne oni iz JV serije, bilo domace bilo exportne. A posto idu ovi najnoviji, tjineski? Ovo su bili bre prva liga instrumenti, nema tu sta. Ameri pali na bulju kad su ih dobili na uvid.

DJ_MY_SOUL

Post by DJ_MY_SOUL » 08 Dec 2010, 17:41

Previse detaljisete. Taj squier JV 700eur je poklanjanje! Verujte mi ta gitara radi bolje od svih novih fendera i od cele 70-e godine. Ko je probao znace o cemu govorim. Te price poredjenje sa sadasnjim squier-ima i to je smesno. Najbolji stratocaster koji sam probao u zivotu je bio taj JV i otvoreno kazem dere sve. Zar ne vredi dati 700eur za insturment koji radi bolje od instrumenata koji kostaju po 2k eur.

nikolic025

Post by nikolic025 » 08 Dec 2010, 18:49

Gibsoni su fake-ovi,najobicniji....Imas milion nacina da otkrijes to,prvo potovi,pa da li je farbano ispod magneta,da li je farbano ispod trus rod poklopca,kako stoji binding na glavi,kako stoji logo,magneti,potovi i slicno...

Trazi da ti posalje sliku potova kad skine masku,kad skine poklopac za sipku,kad izvadi magnete,sa strane glavu i okaci,pa ces cuti da li je fake...Pogledaj na googlu naci ces nesto,a i na youtube imas mnogo klipova sa laznim gibsonima...

kobaccc

Post by kobaccc » 09 Dec 2010, 00:50

nikolic025 wrote:Gibsoni su fake-ovi,najobicniji....Imas milion nacina da otkrijes to,prvo potovi,pa da li je farbano ispod magneta,da li je farbano ispod trus rod poklopca,kako stoji binding na glavi,kako stoji logo,magneti,potovi i slicno...

Trazi da ti posalje sliku potova kad skine masku,kad skine poklopac za sipku,kad izvadi magnete,sa strane glavu i okaci,pa ces cuti da li je fake...Pogledaj na googlu naci ces nesto,a i na youtube imas mnogo klipova sa laznim gibsonima...
Vazi, hvala tako sam i mislio... Inace sam ga zvao jer me silno zanimala njegova prica a i da trazim upravo to sto si ti i rekao medjutim naravno cim je video da sumnjam odma je okrenuo kako trenutno nije u mogucnosti ali tvrdi da je original.... :povrac:

pozdrav... :cao:

nikolic025

Post by nikolic025 » 09 Dec 2010, 01:11

kobaccc

Post by kobaccc » 09 Dec 2010, 01:19

nikolic025 wrote:http://www.kupindo.com/kupovina/Tehnika ... e-/9169193

ma ovo je trgovac...
Zaglavila se 0 na tastaturi kad je kucao pa se oduzila brojka... :D

sl0e

Post by sl0e » 09 Dec 2010, 02:24

Da ne bih sr*o previse, kratko cu:
Svirao sam sa prijateljem jednog tog skvajera (sunburst) sa oglasa (bio je oko soma evra, sada je manje mozda, ne znam, nisam pratio). Da ne ulazim u mitologiju - taj konkretno sto smo ga svirali pusta stim samo tako, culo se "krckanje" civija kada se koristi tremolo, naravno ne kao divebomb, nego normalno. Hardver (kompletan bridz sistem) je, rekao bih, jeftin, jer je prisutna zvonjava jeftinog cinkanog hardvera, prilicno iritantan fičr. Sama gitara nema ovako los zvuk, ali nije nesto za sta bih dao tolike pare. Ma hell, nije nesto ni za sta bih dao 200-300 evra. Pre bih uzeo klasik vajba Sajmon Nil model za 33k nego ono.
Mozda to jesu najbolje gitare, mozda k*njam, ali to sto sam imao prilike da svirnem ne vredi te pare. +, za te pare moze da se uzme odlican novi stradza, fendeč, ako nista drugo, onda u preprodaji lakse ide i ne gubi se mnogo kinte.

My 1,99$.

Joey Sartiani

Post by Joey Sartiani » 09 Dec 2010, 02:30

http://www.kupujemprodajem.com/Epiphone ... _id=626760

Jel zna neko tacno koji je ovo Epifon, i da li ga vredi uzimati???

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 09 Dec 2010, 02:41

sl0e wrote: Svirao sam sa prijateljem jednog tog skvajera (sunburst) sa oglasa
Kog tog? Mi pricamo ovde samo i iskljucivo o JV seriji a ne o svim Squerima ikad napravljenim. :ziveli: Svi drugi su nebitni i nepozeljni. Ic gada hev Jv ajdr on a bek plejt or dikeld on d botm of d nek, bek sajd, nir d nek poket.

Bobi

Post by Bobi » 09 Dec 2010, 10:01

Ljudi ovo je toliko velika pobeda da moramo da poručimo

http://www.limundo.com/kupovina/Muzicki ... og/1977472

Ko je za? :mrgreen:

Locked