Bedrum plejer nidz advajs!

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Boogie Woogie

Bedrum plejer nidz advajs!

Post by Boogie Woogie » 09 Dec 2010, 11:03

vaka situacija..

Imam malo ali odlično pojačalo Roland Micro Cube.
Preko njega vozim strata (na put oko sveta), ali i akustičnu gitaru. Naime, pojačalo ima sjajnu opciju acoustic, tako da super služi i za akustičnu..

E sad, ide vreme novih godina, rođendana i jubileja, a malo me i svrbi desni dlan pa razmišljam da svoje lavli pojačalce zamenim za starijeg mu vrata (od četrdes' vata) Roland Cube-40XL. (btw, ako bi ga neko pazario eto zgodne prilike da dobije divnu igračku u perfektamente stanju po čak dvostruko višoj ceni nego u prodavnici! ;)

Drugo pojačalo okolo kojega sam se tojest uskoprco je Fender Mustang II.

Ovo pojačalo nema opciju akustik. Što je tuga. Ali - ima jednu drugu munju (što je veselje!):
ima opciju da mu se usnimi efekat sa PC-ja, po želji.
(znam da se lampaš-frikovi ježe na ove stvari, al šta da im radim kad nisu ušli u dvajsprvi vek jelte..) (jel beše dvaksprvi..?)

Nisam probao tog Mustanga (možda neko od vas jeste?) ali me zanima da li može da mu se iskoristi taj fić'r (Ableton Live Lite 8 Fender Edition software) i eventualno mu namikerim i tu akustik opciju?

falavi unapred i kristmas se rodi i tako to..

progg

Re: Bedrum plejer nidz advajs!

Post by progg » 09 Dec 2010, 12:20

Boogie Woogie wrote:(znam da se lampaš-frikovi ježe na ove stvari, al šta da im radim kad nisu ušli u dvajsprvi vek jelte..) (jel beše dvaksprvi..?)
nemoj tako... evo ja sam jedan od ovih gore navedenih :XD: , ali mi taj Mustang deluje kao ok fora za bedrum cepanije gitare... mada ga ni ja nisam probao, ali onako, sa jutjuba, deluje kao ok resenje za sobu, a mozda i za neke probe (mada jedno je jutjub, a drugo je live situejshn)...
mada sto se tice tih modeling pojacala, nekako sam vise za varijatnu audio interfejs+PC+neki bolji zvucnici (ne mora monitori)...ono, PC, a i zvucnike verovatno vec imas...kupis neki audio interfejs (100-200 jura) i cepas...

clapton

Post by clapton » 09 Dec 2010, 12:45

jes ali to ne moze da ponese sa sobom :D

ja imam Line6 TonePort GX i odlicno me sluzi. mozda da vidis nesto slicno. ima raznih modela

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 09 Dec 2010, 13:05

ej momci..
pustimo za momenat te PC zezalice.
To je druga priča.
Ovde pričamo o pojačalu, right?
Dakle..pojačalo, amp i amplifajer.

Interesuje me ovaj "akustik" preset naročito.
evo nađoh na nekom Fender Fuse forumu (koji je baš spec za taj softver koji ide uz ovaj amp) da ima da se skinu ti neki akustik preseti..

https://fuse.fender.com/presets.php/gen ... e/order-up

nadam se da mogu lepo da rade sa akustarom (kao maj lavli Roland što može..)

progg

Post by progg » 09 Dec 2010, 13:27

Boogie Woogie wrote:ej momci..
To je druga priča.

onda - lampash... :XD: :XD: :XD:

a sto ne bi probao taj Mustang, ukoliko ga imaju po radnjama? Stvarno deluje kao ok modeling pojacalo...

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 09 Dec 2010, 13:28

Ja imam Cube20x, i samim tim, glasam za kocku. Jako robusno pojacalo, sa sasvim dobrim efektima

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 09 Dec 2010, 13:35

theTrooper wrote:Ja imam Cube20x, i samim tim, glasam za kocku. Jako robusno pojacalo, sa sasvim dobrim efektima
e, reci mi jesi ubadao akustičnu džitru u njega?

guv'nor

Post by guv'nor » 09 Dec 2010, 14:16

Nemam neka iskustva sa spomenutim pojačalima, tako da neću mnogo da se guram, samo da nešto razjasnimo :)
Acoustic setting nije predviđen za akustičnu gitaru ni na jednom procesoru, već da električnoj da taj neki piezzo zing ili šta već:
ACOUSTIC
By combining acoustic guitar simulation with COSM
amplifier modeling technology, this original amplifier
model gives you a dynamic acoustic guitar sound using a
standard electric guitar.
http://lib.roland.co.jp/support/en/manu ... -30_e2.pdf
Pretpostavljam da bi ti neko "flat clean" podešavanje mnogo bolje radilo za bilo koju akustičnu, JC CLEAN npr.
Tako da ne bih ja mnogo pažnje obraćao na to da li pojačalo ima ili nema simulaciju akustičnog zvuka. :ziveli:

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 09 Dec 2010, 14:49

naravno..
Ovaj Roland ima i JC Celan opciju (i na njoj akustična zvuči lepo)

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 09 Dec 2010, 18:19

Nisam, Acoustik koristim kako bih sa elektricnom izvukao zvuk blizi akustari

MUzzY

Post by MUzzY » 09 Dec 2010, 22:55

To je druga priča.

evo nađoh na nekom Fender Fuse forumu (koji je baš spec za taj softver koji ide uz ovaj amp) da ima da se skinu ti neki akustik preseti..

Ej, momak, ju du nou da je tvoj sweet little roland samo jedan simpa DSP chip sa razglasnim zvucnikom i potenciometrima, kao i taj Mustang koji merkas? Ceo Mustang softwer kontrolises preko PC-a. So... razlika izmedju toga i nekog sim-a na PC-u je samo u tome sto ovo izgleda kao "amp".
I po milioniti put, dobices isti i precesto bolji zvucni efekat i ugodjaj (duplo, potpisujem itd.) nego sa gorenavedenim modelima. Svirao, probao (nisam mustanga al' ne moz' to mnogo bolje od ostalih)...

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 09 Dec 2010, 23:24

MUzzY wrote:
To je druga priča.

Ej, momak, ju du nou da je tvoj sweet little roland samo jedan simpa DSP chip sa razglasnim zvucnikom i potenciometrima, kao i taj Mustang koji merkas? Ceo Mustang softwer kontrolises preko PC-a. So... razlika izmedju toga i nekog sim-a na PC-u je samo u tome sto ovo izgleda kao "amp".
I po milioniti put, dobices isti i precesto bolji zvucni efekat i ugodjaj (duplo, potpisujem itd.) nego sa gorenavedenim modelima. Svirao, probao (nisam mustanga al' ne moz' to mnogo bolje od ostalih)...
Ali pazi, ti si profi muzicar, imas sigurno daleko bolje zvucnike i daleko vise iskustva u stelovanju zvuka na kompu od (lupam) 70-80% korisnika, i u tvom slucaju je naravno logicno da mozes mnogo vise izvuci sa kompa, ali vecini ljudi je daleko lakse da okrene 3 potenciometra na roland cubu i sa marshalovog drive predje na fender klin i SVIRA, nego da pri promeni bilo kog preseta provede narednih sat vremena tvikujuci isti da bi na kraju dobio nesto malo bolji ton od ovog sa pojacalca... Na kraju vise vremena se izgubi u tom tvikovanju nego u sviranju nego pri koriscenju pojacala.

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 09 Dec 2010, 23:26

MUzzY wrote:
šta potpisuješ batice? Nisam razumeo na šta si mislio kada kažeš da ću dobiti bolji zvuk..Sa ČIM ću dobiti bolji zvuk..?

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 09 Dec 2010, 23:27

sa softverom

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 09 Dec 2010, 23:31

aha, kapiram..

ma ok, to ću posle.
Čim sklopim konfu eto mene sa pitanjima na tu temu.

Sad mi se samo radi upgrade pojačala koje imam..Za sada mi je roland xl 40favorit.
Moradodemkodonihmomaaaka, da ubodem neku akustaru i vidim dal to slići na nešto..

Post Reply