Bedrum plejer nidz advajs!

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

MUzzY

Re: Bedrum plejer nidz advajs!

Post by MUzzY » 10 Dec 2010, 12:29

mislim_stvarno wrote:
MUzzY wrote: Ali pazi, ti si profi muzicar, imas sigurno daleko bolje zvucnike i daleko vise iskustva u stelovanju zvuka na kompu od (lupam) 70-80% korisnika, i u tvom slucaju je naravno logicno da mozes mnogo vise izvuci sa kompa, ali vecini ljudi je daleko lakse da okrene 3 potenciometra na roland cubu i sa marshalovog drive predje na fender klin i SVIRA, nego da pri promeni bilo kog preseta provede narednih sat vremena tvikujuci isti da bi na kraju dobio nesto malo bolji ton od ovog sa pojacalca... Na kraju vise vremena se izgubi u tom tvikovanju nego u sviranju nego pri koriscenju pojacala.
Kakve veze ima sto sam profi muzicar? (hvala, hvala :mrgreen: ) :) Imam microlab solo 6c. 6000din.
Znaci ti kad se ubodes u pojacalo ne provedes nikakvo vreme da namestis ton nego samo upalis i sviras? :) Kapiras sta hocu da ti kazem? Da, lakse je na pojacalima ali nije toliko teze na kompu a vredi cimanja jer na kraju dobijes bolji ton i vise uzivas. A mozes i sluske da stavis ako je glasnoca problem. Da ne pricam koliko vise efekata imas na raspolaganju, mogucnost lakog snimanja itd ...

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 10 Dec 2010, 13:09

MUzzY wrote:Znaci ti kad se ubodes u pojacalo ne provedes nikakvo vreme da namestis ton nego samo upalis i sviras?
Upravo tako, sve mi je namesteno :mrgreen: (bilo na procesoru ili na pedalama) naravno mozes to da uradis i na kompu, ali iz nekog razloga na kompu uvek neka misteriozna promenjiva ima uticaj i nikad nije isto, nego uvek fali neko doterivanje... :? plus, sto za kompom imas milion i jednu stvarcicu koja ti moze odvuci paznju od sviranja, a tu su i ukucani koji ti orbitiraju nad glavom i mole te da se pomeris da igraju karte ili provere fejs.... :)

Sve sto si rekao stoji, ali ja imam utisak da na kompu ipak treba vise cimanja nego na pojacalu, a ta nijansa kvalitetnijeg tona koji mozes da dobijes nije potrebna vecini hobi gitarista... Njima (nama :mrgreen: ) je dovoljno jedno malo pojacalo... :) Mislim, sve se svodi na licne afinitete i mogucnosti, pa bih ja uvek izabrao pojacalo pre softvera, "nabavio" sam i softver, ali mi je ovako lakse i zanimljivije. :D

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 10 Dec 2010, 14:45

ja ću tu dileju da rešim tako što ću i pojačalo i PC.

Samo me zanima za PC, da li se kače neki "monitori" ili mogu i obični zvučnici , trosistemci..na primer?

Imam neke ovolike od stare Sanyo linije, pa reko dal da njih namikerim ili kako..

umart

Post by umart » 10 Dec 2010, 16:32

ne znam kako sljaka sanyo,generalno kvalitetan hi fi sistem je odlican monitoring.ako sljaka za mjuzu dobro,sljakace i sa kompom dobro.setovanje toga je vrlo lako,treba ti neki album sa ultra fensi produkcijom kao referent,npr tool-ov latelarus,black album od metlica,moze bilo koji koji generalno objektivno vazi za sam vrh svjetske produkcije,ako se sve i svaki instrument dobro cuje na svakom levelu pojacanja,to je to.tek ces onda da vidis moc najjacih modeling programa.

MUzzY

Post by MUzzY » 10 Dec 2010, 17:49

Uzmi rolanda, vrh je.

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 10 Dec 2010, 18:57

MUzzY wrote:Uzmi rolanda, vrh je.
danas sam bio kod momaka, kažu stiže u utorak.
još samo da dampro cromi..

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 11 Dec 2010, 00:22

MUzzY wrote:
Kakve veze ima sto sam profi muzicar? (hvala, hvala :mrgreen: ) :) Imam microlab solo 6c. 6000din.
Znaci ti kad se ubodes u pojacalo ne provedes nikakvo vreme da namestis ton nego samo upalis i sviras? :) Kapiras sta hocu da ti kazem? Da, lakse je na pojacalima ali nije toliko teze na kompu a vredi cimanja jer na kraju dobijes bolji ton i vise uzivas. A mozes i sluske da stavis ako je glasnoca problem. Da ne pricam koliko vise efekata imas na raspolaganju, mogucnost lakog snimanja itd ...
e Mazi, vidi, pazi..
ozbiljno se naoružavam ovih dana. Znači komplet PC konfiguracija (s jedne strane) i najverovatnije Roland xl 40 tica..

Ali hoću da komp koristim i za mjuz naravno, pa me zanima taj Microlab. Jesu to monitori? ili zvučnici..? i koja je razlika vopšte..i dal ima neka ozbiljna preporuka za tako nekakve home-studio zvučnike u tom cenovnom rangu oko sto evritja?

I da li je to ok za sviranje džitre?
I još mi je samo dileja dal da uzmem neki spoljni gedžet tipa Line 6 UX 1, ili neki M-Audio Fast Track..ili da ubodem neku zvučnu kartu u MB...

nebojsak

Post by nebojsak » 11 Dec 2010, 00:53

Realno, sigurica - fino namešten preset u Rigu/Amplitubeu/Vintage Amp Roomu u nekom sekvenceru (ako treba da se snima), i što reče umart, solidni do dobri kućni hi fi zvučnici. Košta 0 (khm...) dinara/nekoliko sati u vremenskoj valuti.

Usput, pojačalowise, ne vidim ni jedan jedini razlog za odustajanje od Microcubea.

umart

Post by umart » 11 Dec 2010, 01:31

nema potrebe za karticom ako ti je budzet 100 e za monitore/hifi sistem.kupi najjeftiniju polovnu bossovu pedalu (ali da sljaka,ili bilo koju ne cru bajpass) i bodi direkt u lajn in,dobar preset u revalveru i to za taj nivo nema sanse da dobijes sa bilo cime.

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 11 Dec 2010, 01:37

kolko kapiram, zvučne kartice koje se kače za MB, za ovu priču - nisu najbolje rešene, jer nemaju pretpojačalo..dok su eksterne (USB) kolko tolko kompletnije rešenje..?

MUzzY

Post by MUzzY » 11 Dec 2010, 02:46

Boogie Woogie wrote:kolko kapiram, zvučne kartice koje se kače za MB, za ovu priču - nisu najbolje rešene, jer nemaju pretpojačalo..dok su eksterne (USB) kolko tolko kompletnije rešenje..?
Ako si stvarno ozbiljan (jel' ja nikad ne mogu da provalim da li se(me) zezas) onda ti najdobronamernije savetujem da NIKAKO ne bodes u zvucnu na MB. FastTrack sam koristio i po milioniti put ga preporucujem jer m-audio ima apsolutno najbolje drajvere za win platformu. Microlab 6c zvucnike takodje toplo preporucujem. Posto volis clean samo pici Amplitube3 i bices veoma, veoma hepi.

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 11 Dec 2010, 10:09

ozbiljan ko groblje bre Mazi (evo ni smajlija neću da stavim)

hvala ti na pojašnjenju, (ovaj Line siks ne pominješ, verovatno više preporučuješ taj M-Audio..)

Ovo mi dosta znači, jer ne moram da kačim posebnu zvučnu.

Sad me samo još zanima da li je ovo celokupno rešenje ok i za akustičnu gitaru?
Negde si beše jednom pominjao kako to nije najsrećnije rešenje (a to mi je isto važan deo)

Da li bi ova stvarčica (za slućaj da ne preporučuješ M-Audio za akustik) mogla da bude dobro rešenje?

http://www.mitrosmusic.com/proizvod/572 ... -mikrofon/

ili možda neki drugi mikrofončić koji bi mogao da se ubada u fast track..

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 11 Dec 2010, 10:14

Laze bre. :mrgreen:

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 11 Dec 2010, 11:16

daj bre dersu, sam kačio planiranu konjfiguraciju pre neku nedelju?

od kako mi crko lap više se ne iebavam sa tim.
nego: uzimam ovu kantu
Image

i u nju trpam svašta nešto

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 11 Dec 2010, 11:50

Ovaj, nisam mislio ti. Laze bre ovaj gore. Ne prvi iznad tebe, nego ovaj sto laze...Zna on ko je.

Post Reply