Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija
Ja samo cekam da se jednog dana neko po*ere, i da to pokusa da proda.
Nesto kao:
http://en.wikipedia.org/wiki/Artist's_shit
Nesto kao:
Imam jedno pitanje, znam da je ova tema dosta posecena i sam imam najviše postova u njoj, pa kontam da bi mi mogao neko pametno odgovoriti
Javio mi se lik, nudi RP 500 u zamjenu za mog LTD-a, pa sam u dilemi, imao sam procesor i mnogo su mi gotivnije pedale, a sa druge strane imao sam jeftiniju varijantu, RP250, ali tad nisam imao dobro pojačalo, i nisam se puno igrao sa njim, pa sam ga prodao kad su mi zatrebale pare za nesto drugo s toga mislim da nisam izvukao maksimum iz njega, vidim ovaj RP 500 je mnogo ozbiljnija sprava i nudi mnogo više opcija od RP 250, pa sam u dilemi da li ga uzeti ili ne i da li vrijedi dati gitaru za procesor

Javio mi se lik, nudi RP 500 u zamjenu za mog LTD-a, pa sam u dilemi, imao sam procesor i mnogo su mi gotivnije pedale, a sa druge strane imao sam jeftiniju varijantu, RP250, ali tad nisam imao dobro pojačalo, i nisam se puno igrao sa njim, pa sam ga prodao kad su mi zatrebale pare za nesto drugo s toga mislim da nisam izvukao maksimum iz njega, vidim ovaj RP 500 je mnogo ozbiljnija sprava i nudi mnogo više opcija od RP 250, pa sam u dilemi da li ga uzeti ili ne i da li vrijedi dati gitaru za procesor

- Joey Sartiani
Druze ne vredi....Ja imam rp250 i sad cu mozda da ga prodajem....Slusao sam rp500 - i cujem moj rp250......Ma ista fora kao i sa bossom - dodali malo neke efekte koje nikad neces upotrebljavati ili koji lose zvuce, povecali kuciste i dodali nove papucice i to je to...Dna 2 cip i dalje stoji isti.....Sve je to isto......Zvuk kao zvuk je isti kao na rp250 samo imas malo vise opcija mozda za neke efekte.....mada i rp250 ima sasvim dovoljno efekta a mnooge ja i uopste ne koristim....jedino sto nema looper....Ako si lik koji juri zvuk i rp90 ti je dosta...ako si klinac koji je pozer i voli da ga vide kako ima veeeeliki procesor sa hiljadu pedalica (footswitch-eva) i hiljadu nekih lampica i dugmica koji svetle onda uzmi rp500 pa se tripuj.......Ja gitaru ne bih dao za rp500 pogotovo jer rp seriji mnooooogob brzo pada cena.....Ja se secam kad sam kupovao rp250, bio je za nekih 40-60 e jeftiniji od bosa me 50 i mom je za godinu dana pala cenapuuuuno a bossu veoma malo......Strat08 wrote:Imam jedno pitanje, znam da je ova tema dosta posecena i sam imam najviše postova u njoj, pa kontam da bi mi mogao neko pametno odgovoriti![]()
Tako da ne kupuj, moj savet.....Ipak je gitara gitara - ne pada joj cena ako se lepo cuva i odrzava.....A ako si jos ljubitelj analognih pedalica - onda nikako ne uzimaj rp 250....
Eto to je moje vidjenje sta bih ja uradio
Hvala brate na odgovoru!Joey Sartiani wrote:
Druze ne vredi... (...)
Eto to je moje vidjenje sta bih ja uradio.

super je rp500, pogotovo ako imas neku dobru distorziju, drive - sta vec koristis. ortak iz benda ima peavey classic 30 i procesor mu je u loopu. odlicno zvuci, bas super. ima odlicne modulacije, delaye, reverbe. ja sam za. : ]
- mislim_stvarno
Ja bih uzeo makar da se poigram sa tim, ko zna, mozda ti se i dopadne, opasno radi (tj moj rp350 opasno radi, pa mislim da ovaj moze samo bolje, mada im je chip isti). Osim toga, mislim da procesor vise vredi od tvog LTD ex50...
Stanko wrote:Genije...Bobi wrote:Ljudi ovo je toliko velika pobeda da moramo da poručimo
http://www.limundo.com/kupovina/Muzicki ... og/1977472
Ko je za?
Elem mozda graditeljima instrumenata treba rog? Za inleje, ne zajebavam se uopste...

Jedino što imam od pedala su distorzije i drajvovishule wrote:super je rp500, pogotovo ako imas neku dobru distorziju, drive - sta vec koristis. ortak iz benda ima peavey classic 30 i procesor mu je u loopu. odlicno zvuci, bas super. ima odlicne modulacije, delaye, reverbe. ja sam za. : ]

Tako sam i ja razmišljao, ali ipak neću, nije mi potreban procesor, imam super pojačalo, a imam i LINE 6 pocket POD, njega koristim za snimanje efekata koji mi fale, a da mi je potreban takav procesor na live svirci, stvarno nije, bio sam u dilemi samo zbog toga da li da uzmem da isprobam da vidim kakav je, ali ipak necu, jer mi se ne zuri sa prodajom/zamjenom...mislim_stvarno wrote:Ja bih uzeo makar da se poigram sa tim, ko zna, mozda ti se i dopadne, opasno radi (tj moj rp350 opasno radi, pa mislim da ovaj moze samo bolje, mada im je chip isti).

Sa ovim se nikako ne slažem, ne zato što je moja gitara, nego zbog cijene koja se na godišnjem nivou mijenja, kao što Dzo reče, kod procesora brze nego kod gitare... A ovaj LTD nije ni malo loš, fina je gitarica, nije nista spektakularno,ali nije ni krš, daleko od toga.mislim_stvarno wrote: Osim toga, mislim da procesor vise vredi od tvog LTD ex50...

- mislim_stvarno
Pa, taj procesor ce izgubiti na ceni, ali nece mu cena pasti ispod 150e (a i to tek za par godina, ja sam kupio polovan korg procesor za 90e, svirao ga 2-3 godine, i prodao ga za 80), a ti tvoju gitaru, ne verujem da mozes da prodas za mnogo vise od toga. Ona kosta nova 300e, ali s obzirom na njen extreman oblik, koji je privlacan jako malom procentu ljudi, mislim da ne mozes da dobijes 70% cene nove (200e), koliko je to uobicajeno za instrumente u dobrom stanju, nego moras da ides jos nize... Osim naravno u ovakvoj menjazi.
Ne znam da li si pratio oglase, ali pre godinu ili nesto vise, na oglasima se vrteo Jackson KE3 Kelly, japanska pro serija, isto kopija explorera, sd magneti, dobar tremolo, sa sve koferom, nije mogao da ode za 400e, a nov je bio oko 650 (bez kofera). Na kraju je kofer prodat posebno, a gitara se jos neko vreme vrtela po oglasima za 350, i verovatno otisla za 300. A pazi, to je kvalitetan jackson (koji ima fanove koji polako prelaze u sektu
), a ne bottom of the line ltd...
Mislim, mozda sam ja prestrog prema toj gitari, jbg, meni se nije svideo ni mh250 nesto posebno, pa sam zbog toga mozda dobio neku averziju prema ltd gitarama nize klase od 200, ali ja za to ne bih dao 200e sigurno, radije bih kupio maricev apolo ili nesto tako.
Ltd ec1000 sa druge strane
Naravno, ovo je moje misljenje, mozda gresim, ali nemoj da shvatis da pokusavam da ti spustim cenu ili nesto, samo komenterisem.

Ne znam da li si pratio oglase, ali pre godinu ili nesto vise, na oglasima se vrteo Jackson KE3 Kelly, japanska pro serija, isto kopija explorera, sd magneti, dobar tremolo, sa sve koferom, nije mogao da ode za 400e, a nov je bio oko 650 (bez kofera). Na kraju je kofer prodat posebno, a gitara se jos neko vreme vrtela po oglasima za 350, i verovatno otisla za 300. A pazi, to je kvalitetan jackson (koji ima fanove koji polako prelaze u sektu

Mislim, mozda sam ja prestrog prema toj gitari, jbg, meni se nije svideo ni mh250 nesto posebno, pa sam zbog toga mozda dobio neku averziju prema ltd gitarama nize klase od 200, ali ja za to ne bih dao 200e sigurno, radije bih kupio maricev apolo ili nesto tako.

Ltd ec1000 sa druge strane

Naravno, ovo je moje misljenje, mozda gresim, ali nemoj da shvatis da pokusavam da ti spustim cenu ili nesto, samo komenterisem.

Sjajno!!!jagoda wrote:Ja samo cekam da se jednog dana neko po*ere, i da to pokusa da proda.
Nesto kao:

Ma vidim ja da ti 'o'š moju gitaru po nizoj cijeni, samo se javi, dobices "forumski" popustmislim_stvarno wrote:Pa, taj procesor ce izgubiti na ceni, ali nece mu cena pasti ispod 150e (a i to tek za par godina, ja sam kupio polovan korg procesor za 90e, svirao ga 2-3 godine, i prodao ga za 80), a ti tvoju gitaru, ne verujem da mozes da prodas za mnogo vise od toga. Ona kosta nova 300e, ali s obzirom na njen extreman oblik, koji je privlacan jako malom procentu ljudi, mislim da ne mozes da dobijes 70% cene nove (200e), koliko je to uobicajeno za instrumente u dobrom stanju, nego moras da ides jos nize... Osim naravno u ovakvoj menjazi.
Ne znam da li si pratio oglase, ali pre godinu ili nesto vise, na oglasima se vrteo Jackson KE3 Kelly, japanska pro serija, isto kopija explorera, sd magneti, dobar tremolo, sa sve koferom, nije mogao da ode za 400e, a nov je bio oko 650 (bez kofera). Na kraju je kofer prodat posebno, a gitara se jos neko vreme vrtela po oglasima za 350, i verovatno otisla za 300. A pazi, to je kvalitetan jackson (koji ima fanove koji polako prelaze u sektu), a ne bottom of the line ltd...
Mislim, mozda sam ja prestrog prema toj gitari, jbg, meni se nije svideo ni mh250 nesto posebno, pa sam zbog toga mozda dobio neku averziju prema ltd gitarama nize klase od 200, ali ja za to ne bih dao 200e sigurno, radije bih kupio maricev apolo ili nesto tako.![]()
Ltd ec1000 sa druge strane![]()
Naravno, ovo je moje misljenje, mozda gresim, ali nemoj da shvatis da pokusavam da ti spustim cenu ili nesto, samo komenterisem.![]()

Ima u tome istine, zaista, slazem se sa tobom donekle, i to sto govoris ima smisla, ali imam i ja za tebe pitanje, je l' mislis da će ovaj procesor da ode brze nego gitara?
Jedino zbog čega bi mozda i uzeo ovaj procesor je to da ga isprobam, i da ga bacim na oglas, po jedno 20 evra nizoj cijeni nego sto je svaka na oglasu,i tako ganjao novac, zbog toga još u meni ima malo sumnje da li donosim pravu odluku

Oglase pratim intezivno od maja ove godine,ali se ne sjećam to Dzeksona

Ehej, buraz, nemojmo porediti "babe i zabe", EC 1000 je gitarčina naspram ovog mog Ibaneza i LTD-a zajedno!
Hvala ti što si mi pokušavaš pomoći, razmisliću još jednom da li donosim pravu odluku, ako ni zbog čega, onda barem zbog prodaje...

da, prodao bi procesor za par sati, kad bi ga okacio na oglase.
Nešto mi je to malo previše optimistično s obzirom da ih je na KP trenutno 3 i ni jedan ne ode za par satishule wrote:da, prodao bi procesor za par sati, kad bi ga okacio na oglase.

mislim stvarno i strat08:
ne treba izlijetati sa izjavama tipa ltd je ovo,ltd je ono.postoje periodi,fabrike,tako se procjenjuje objektivna vrijednost (u nepostojanju/neznanju boljeg izraza mora pasti ovaj americki) import gitara,mada nema logike ih tako zvati u slucaju esp-a.pod ovo "import" mislim na gitare vecih brendova pravljenih u koreji,indoneziji i kini.japan je sam po sebi.
sto se tice konkretno esp/ltd,svi modeli pravljeni u koreji imaju vecu cijenu od kineskih,prosto zbog cinjenice da ih ta fabrika pravi bolje od kineza.zato,jedan npr viper 301 ili neki slican model koji ima slabije specifikacije (u ovom slucaju jeftinije magnete) od npr vipera 400 pravljenog u kini ima objektivno vecu vrijednost iako je po "hijerarhiji" na slabijoj poziciji.naravno da takodje vrijednost zavisi i od specifikacija takodje.
potvrda ove moje tvrdnje ti je direktno od samog esp-a,koji je ukinuo svu proizvodnju u koreji sem ltd deluxe i pojedinih signature modela,jer prosto uzimaju vise para (kinezi manje naplacuju,iskoriscavaju dobro ime koreanskih ltd-ova...).
ovo se odnosi na strat08 zato sto on posjeduje ltd-a kojeg namjerava za prodaju,a posto ja ne znam dje je pravljen taj komad,ovako uopsteno napisah.
mislim stvarno:
da,obozavanje jacksona JESTE SEKTA.
eto,izvinjavam se na upadu,nadam se da je ova moja prdnjava icemu pomogla.a sve je ovo u najboljoj namjeri.
ne treba izlijetati sa izjavama tipa ltd je ovo,ltd je ono.postoje periodi,fabrike,tako se procjenjuje objektivna vrijednost (u nepostojanju/neznanju boljeg izraza mora pasti ovaj americki) import gitara,mada nema logike ih tako zvati u slucaju esp-a.pod ovo "import" mislim na gitare vecih brendova pravljenih u koreji,indoneziji i kini.japan je sam po sebi.

sto se tice konkretno esp/ltd,svi modeli pravljeni u koreji imaju vecu cijenu od kineskih,prosto zbog cinjenice da ih ta fabrika pravi bolje od kineza.zato,jedan npr viper 301 ili neki slican model koji ima slabije specifikacije (u ovom slucaju jeftinije magnete) od npr vipera 400 pravljenog u kini ima objektivno vecu vrijednost iako je po "hijerarhiji" na slabijoj poziciji.naravno da takodje vrijednost zavisi i od specifikacija takodje.

potvrda ove moje tvrdnje ti je direktno od samog esp-a,koji je ukinuo svu proizvodnju u koreji sem ltd deluxe i pojedinih signature modela,jer prosto uzimaju vise para (kinezi manje naplacuju,iskoriscavaju dobro ime koreanskih ltd-ova...).
ovo se odnosi na strat08 zato sto on posjeduje ltd-a kojeg namjerava za prodaju,a posto ja ne znam dje je pravljen taj komad,ovako uopsteno napisah.
mislim stvarno:
da,obozavanje jacksona JESTE SEKTA.
eto,izvinjavam se na upadu,nadam se da je ova moja prdnjava icemu pomogla.a sve je ovo u najboljoj namjeri.