Teletina

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Funkomat
MF veteran

Re: Teletina

Post by Funkomat » 19 Dec 2010, 19:14

Baba Slim wrote:Još uvek se dvoumim da li će se matirati maska samo na mestima gde su rupe ispod
Ovo mi zvuci ruzno i tesko izvodljivo. Pogotovo smirglanjem...
Zasto ne odradite rupe za kontrole sa ledjne strane tela?
La cabronita stajl
http://www.musicpower.com/mmMUSICPOWER/ ... ELBK-f.jpg

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 19 Dec 2010, 19:46

Funkomat wrote:Ovo mi zvuci ruzno i tesko izvodljivo. Pogotovo smirglanjem...
Ovo je za sada samo neka početna zamisao. Ubrzo ću gledati da nabavim uzorak pleksija, pa ćemo videti kako ispada ta akcija sa finom šmirglom.

Ako bude gadno i neizvodljivo, onda ćemo razmatrati druge opcije - blago matiranje čitave maske sa donje strane, ili rupe za kontrole sa zadnje strane (što i dalje ostavlja otvoren problem montiranja neck magneta, a ne bih voleo da moram da stavljam klasičnu Tele masku, ova Thinline mi je mnogo lepša).

Ko ga hebe na kraju krajeva, možda ostavim i potpuno providan pickguard, pa neka se vidi sve ispod. Hell, kad je bal... Namontirati možda kod kontrola i neku plavu LED, pa neka sija za sve pare. :lol:

Ja sam u početku želeo da stavim onu belu pearloid masku, kao što sam imao na prošlom Telcu, ali ispade da nije nabavljivo za razumne novce. Onda mi je pao na pamet providni pleksi, i ta ideja mi se sve više sviđa kako vreme prolazi. Videćemo. Ko zna čega ću se još setiti usput. :hide: :lol:

majtimika

Post by majtimika » 19 Dec 2010, 20:05

moze jako lepo i jako lako da se izvede matiranje da izgleda profi. sa zadnje strane maske se zalepi folija sa otvorima koji treba da se matiraju, i odradi se ne sa smirglom , nego sa celicnom vunom. kad se skine folija ostanu tacni oblici koji ti trebaju

just like that , iliti po naski: samo tako

a uzorak pleksija nemoj nabavljati nego ce da radimo na pravim maskama, za tu cenu isplati ti se da uradimo 5 komada u raznim bojama pa da menjas kad ti se cefne
Last edited by majtimika on 19 Dec 2010, 20:09, edited 1 time in total.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 19 Dec 2010, 20:06

Baba Slim wrote:
Funkomat wrote:Ovo mi zvuci ruzno i tesko izvodljivo. Pogotovo smirglanjem...
Ovo je za sada samo neka početna zamisao. Ubrzo ću gledati da nabavim uzorak pleksija, pa ćemo videti kako ispada ta akcija sa finom šmirglom.

Ako bude gadno i neizvodljivo, onda ćemo razmatrati druge opcije - blago matiranje čitave maske sa donje strane, ili rupe za kontrole sa zadnje strane (što i dalje ostavlja otvoren problem montiranja neck magneta, a ne bih voleo da moram da stavljam klasičnu Tele masku, ova Thinline mi je mnogo lepša).

Ko ga hebe na kraju krajeva, možda ostavim i potpuno providan pickguard, pa neka se vidi sve ispod. Hell, kad je bal... Namontirati možda kod kontrola i neku plavu LED, pa neka sija za sve pare. :lol:

Ja sam u početku želeo da stavim onu belu pearloid masku, kao što sam imao na prošlom Telcu, ali ispade da nije nabavljivo za razumne novce. Onda mi je pao na pamet providni pleksi, i ta ideja mi se sve više sviđa kako vreme prolazi. Videćemo. Ko zna čega ću se još setiti usput. :hide: :lol:
Cak i ako matiras pickguard, videce se rupe i mislim da ce izgledati ruzno.
Sto se neck magneta tice, meni ne izgleda ruzbo kad se vidi tih par mm rupe oko magneta. Cak mi i tru da se vidi da je montiran direktno u drvo ali uvek mozes da kupis ovo
Image

White pearl za 15e i nema zajebancije sa smirglanjem:
http://www.guitarfetish.com/10-x-12-Unc ... _1179.html

oboss

Post by oboss » 19 Dec 2010, 20:10

slazem se sa funkomatom oko ideje za elektroniku sa ljedja. ja sam se igrao sa pleksijima i smirglanjima i graviranjima i providnim i led i belim i misli da ozbiljan izgled tesko da se moze postici smirglanjem i poliranjem a led ne propusta dovoljno boje da bi se kroz njega video sunburst i tekstura.

majtimika

Post by majtimika » 19 Dec 2010, 20:18

da na gf-u imas perloid beli za 15 jura ali dimenzija je mala za ovu masku. taj je 10x12 inca a za ovu masku treba min 13,5 x10. sto znaci a bi morao uzimati vecu tablu koja sa postarinom izadje na oko 30 jura sto je ipak malo previse, narocito sto je mene maska od pleksija 3mm sa isecanjem izasla oko 300 dinara, i mozes da je farbas u koju god boju hoces. naravno nemozes pearl, ali kog zabole
Last edited by majtimika on 19 Dec 2010, 20:24, edited 1 time in total.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 19 Dec 2010, 20:20

majtimika

Post by majtimika » 19 Dec 2010, 20:30

na kraju krajeva covek ce da odluci kako zeli, ako mu se daje 30 jura za parce plastike, nazdravlje. za te novce moze kompletna struja i jos kakvih sitnica da se uzme, a nikom od nas pare ne rastu na drvecu.

bar meni ne.

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 19 Dec 2010, 20:32

Ova plastika za pickguard većih dimenzija bi stvarno završila posao, samo ne isplati se da se naručuje jedna stvar, bolje odmah naruči još nešto od delova da ne plaćaš poštarinu posebno za svaku porudžbinu.

majtimika, mnogo ti lep avatar :D :ziveli:

majtimika

Post by majtimika » 19 Dec 2010, 20:37

prelazem da i funkomat kad bude pri kraju svoje izrade uzme ovaj avatar, i da to bude avatar MF kvazi master builder cisto da se zna, ko bude radio strata, nek bira nesto drugo ovaj je zauzet :D :D

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 19 Dec 2010, 20:39

:D

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 19 Dec 2010, 20:41

Evo ja promenio da se ljudi ne bune, ali nisam pobegao od Homera :D

majtimika

Post by majtimika » 19 Dec 2010, 20:57

ej bre kvaris zabavu, ili si od kvazi master builder napredovao u master builder

Bozha

Post by Bozha » 19 Dec 2010, 22:06

Baba Slim wrote:Ovo je za sada samo neka početna zamisao. Ubrzo ću gledati da nabavim uzorak pleksija, pa ćemo videti kako ispada ta akcija sa finom šmirglom.
Mozda da probas sa mat, poluprozirnom, samolepljivom folijom sa donje strane? Ja sam je stavljao na staklo i to odlicno izgleda ako se lepo zalepi.

Btw, ne mesam se u izbor finisha, samo moram da podelim odusevljenje poslednjim otkricem... caribbean burst!

Image Image
Last edited by Bozha on 19 Dec 2010, 22:14, edited 1 time in total.

majtimika

Post by majtimika » 19 Dec 2010, 22:11

da da boja je ovde najbitnija :D :D

Post Reply