Imam ja svoje idole i svoje omiljene gitariste... neki ih nazivaju Atleticari... ali veoma cenim i bluesere i jazzere i ostale, ne bih da nabrajam koji su to... pokvaricu temu...
Elem, slazem se sa 98% stvari sto su recene ovdee. Svi imate prava. U ovom slusaju osoba A u onom slucaju osoba B
Tacno je da belci uvek raspravljaju ko ima vecu.... patiku!!!
Tacno je da crnce zabole uvo da li je to tehnicki savrseno ili nije... vazno je da ima "louissiana voodoo charm" iliti mojo.
Ima puuuno... i previse gitarista da bi mogao da se prstom poakze i da se kaze ovaj je najbolji... to jednostavno nije moguce danas..
Clapton ima svoju publiku, SRV je imao i ima i danas svoju publiku.... Svako svoju da tako kazem!!!
Kao sto rekoh svi ste u pravu... ali ...iz direktnih izvora znam da su se Ameri odusevili na jednom festivalu kada su gledali emisiju o Bluesu u SRBIJI. njihov komentar je bio "Ovi ljudi SVIRAJU blues!!!" ta emisije je odnela ubedljivo prvo mesto u kategoriji muzickih dokumentarnih emisija u konkurenciji 70 svetskih JAKIH televizija. Emisija: Art & blues ATR televizije...
to mi daje za pravo da kazem da se kod nas SVIRA najbolji blues!!!!