Omiljeni gitaristi?

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

Post Reply
dejankuki
Ćale - moderator

Re: Omiljeni gitaristi?

Post by dejankuki » 08 Jan 2008, 18:13

Citam temu iz posta u post.. razmena isljenja lepo tece... sta ja ima da se mesam....

Imam ja svoje idole i svoje omiljene gitariste... neki ih nazivaju Atleticari... ali veoma cenim i bluesere i jazzere i ostale, ne bih da nabrajam koji su to... pokvaricu temu...

Elem, slazem se sa 98% stvari sto su recene ovdee. Svi imate prava. U ovom slusaju osoba A u onom slucaju osoba B

Tacno je da belci uvek raspravljaju ko ima vecu.... patiku!!!
Tacno je da crnce zabole uvo da li je to tehnicki savrseno ili nije... vazno je da ima "louissiana voodoo charm" iliti mojo.
Ima puuuno... i previse gitarista da bi mogao da se prstom poakze i da se kaze ovaj je najbolji... to jednostavno nije moguce danas..
Clapton ima svoju publiku, SRV je imao i ima i danas svoju publiku.... Svako svoju da tako kazem!!!

Kao sto rekoh svi ste u pravu... ali ...iz direktnih izvora znam da su se Ameri odusevili na jednom festivalu kada su gledali emisiju o Bluesu u SRBIJI. njihov komentar je bio "Ovi ljudi SVIRAJU blues!!!" ta emisije je odnela ubedljivo prvo mesto u kategoriji muzickih dokumentarnih emisija u konkurenciji 70 svetskih JAKIH televizija. Emisija: Art & blues ATR televizije...

to mi daje za pravo da kazem da se kod nas SVIRA najbolji blues!!!! :)

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 08 Jan 2008, 18:35

Moze li taj dokumentarac nekako da se pogleda na netu (you tube ili nesto slicno) ?????? Bas me zanima....

Sava

Post by Sava » 08 Jan 2008, 21:53

Da li vam je poznato zašto nema Cigana u simfonijskim orkestrima (generalno)?

Za mene je najgenijalniji gitarista svih vremena Django Reinhardt zato što ono što je čovek svirao odradio je samo sa dva prsta njegove sakate ruke! Pri tom mu je zvuk fantastičan. Svi njegovi ukupni kvaliteti ga čine mojim najomiljenijim gitaristom.

Inače njegovo poreklo nema veze sa mojim pitanjem na početku posta.

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 08 Jan 2008, 23:38

Sava wrote:Da li vam je poznato zašto nema Cigana u simfonijskim orkestrima (generalno)?

Za mene je najgenijalniji gitarista svih vremena Django Reinhardt zato što ono što je čovek svirao odradio je samo sa dva prsta njegove sakate ruke! Pri tom mu je zvuk fantastičan. Svi njegovi ukupni kvaliteti ga čine mojim najomiljenijim gitaristom.

Inače njegovo poreklo nema veze sa mojim pitanjem na početku posta.
Gde moze da se nadje njegova muzika na netu???Cuo sam neke stvari i pricu o njemu,i jako me je zainteresovalo...
A sto se tice Cigana ja nemam pojma,nema ih nigde sem u narodnj muzici,ja bih bas cenio da sviram s nekim,oni su tradicionalno dobri muzicari:)

oldfishermanblues
Mojo Priest

Post by oldfishermanblues » 09 Jan 2008, 14:58

Sava wrote:Da li vam je poznato zašto nema Cigana u simfonijskim orkestrima (generalno)?
Zato sto sviraju bez partitura....http://www.youtube.com/watch?v=ck9r9KQX3XU :lol:

Sava

Post by Sava » 09 Jan 2008, 16:47

Guitar_thrill wrote: Gde moze da se nadje njegova muzika na netu???Cuo sam neke stvari i pricu o njemu,i jako me je zainteresovalo...
Pogledaj PM.

SoloSorrow

Post by SoloSorrow » 19 Jan 2008, 14:19

Pa Moji omiljeni gitaristi su svakako solo gitaristi,mada su i ritam ok u potpunosti :D ,ekstra mi je Slash,Tonni Lomi,Mark Knofler,izzi,ima ih jos,ali za mene je slash najbolji on je car,kosa pol NESALOMLJIVI,cigara,jack,to ti je covek.

StaggUser

Post by StaggUser » 21 Jan 2008, 15:36

Hmmm... Michael Angelo Batio, Paul Gilbert, Jason Becker, Chuck Schuldiner, Tom Morello, Muhammed Suicmez, Buckethead... To je otprlike to :)

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 23 Jan 2008, 09:59

Kurt Cobain, Jimi Hendrix, Chuck Berry, Jimmy Page, Edi van Halen, Jeff Beck, Slash....
Svi su oni bili kraljevi!!!

StaggUser

Post by StaggUser » 23 Jan 2008, 16:13

O da, kako sam mogao da zaboravim na Kurt Cobaina i Jimmya Pagea?? :cry:

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 23 Jan 2008, 16:24

Sta ljudi toliko cene kod Cobaina da bi ga svrstavali rame uz rame sa Hendrixom, Beckom, Van Halenom itd. ??? (ovo me ozbilnjo interesuje sa "naucne" strane,ja u njegovom sviranju nisam nasao nesto preterano zanimljivo,mozda po koji riff i to je to)

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 23 Jan 2008, 17:33

Guitar_thrill wrote:Sta ljudi toliko cene kod Cobaina da bi ga svrstavali rame uz rame sa Hendrixom, Beckom, Van Halenom itd. ??? (ovo me ozbilnjo interesuje sa "naucne" strane,ja u njegovom sviranju nisam nasao nesto preterano zanimljivo,mozda po koji riff i to je to)

Da to ni ja ne kontam ali eto ako ljudi vole coveka sto da ne...
Ja postujem coveka i sve ali ne zbog njegovih gitarskih sposobnosti

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 23 Jan 2008, 17:55

Hendrix, Morse, Satriani, Gilbert, Tocak, Petrucci, Zakk, Dimebag, Vai...

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 23 Jan 2008, 20:40

Neki da nsam pregledao net i na Roling stone listi 100 najboljih gitarista Kurt Cobain je bio 12. On je ipak stvorio novi muzicki pravac i bio je kralj '90.
Evo nasao sam link
http://www.rollingstone.com/news/story/ ... _all_time/

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 23 Jan 2008, 22:15

Jeste on bio najbolji u devedestim i stvorio taj novi muzicki pravac...ali kao kompozitor,kao gitarista nije nista psoebno,bar ja mislim...a znam za tu listu.... :)

Post Reply