CROSS ash Telecaster custom build for andrej]

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Funkomat
MF veteran

Re: CROSS ash Telecaster custom build for andrej]

Post by Funkomat » 23 Dec 2010, 00:20

NikolaNis wrote:Od ovog što si ponudio ja bih se odlučio za Wilkinson most sa GF-a.
:1:

Mada bih ja najpre ovaj
http://www.guitarfetish.com/3-Brass-Sad ... _p_30.html

Vise mi tru.

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 23 Dec 2010, 00:24

Sad sam proverio, sa poštarinom je tačno 46.49 $ ili 35.5 evra. To je dosta povoljnije nego na primer ovo http://www.mitrosmusic.com/proizvod/366 ... la---Hrom/

Funkomat, i ja sam video taj most. Razlika je 4 $ a dobiješ ipak brendiran deo, mada sam logo ne mora da garantuje kvalitet. Ipak, Wilkinson je dobra firma...

Andrej, šta ti kažeš?

micawber

Post by micawber » 23 Dec 2010, 00:32

Evo da se i ja umesam. Ja sam napravio bridge da bude priblizan callaham specifikacijama http://www.callahamguitars.com/brdge_T.htm
Nije tesko da se napravi uz malo strpljenja a moze puno da se dobije na zvuku. Nov callaham bridge kosta oko 120$.

sl0e

Post by sl0e » 23 Dec 2010, 00:34

Mozda Gotoh? Uzeh njihove civije, bez greske su. Ako je i ostatak hardvera takav, onda samo reci hvale.

http://www.warmoth.com/Gotoh-Standard-T ... 9C708.aspx

andrej]

Post by andrej] » 23 Dec 2010, 01:01

skuplja je postarina na warmothu. ova vintage varijanta mi je okej, sto se estetike tice - lepsa od ovog modernog gotoha. ali necu da idem do kraja sa estetikom, tako da cu radije ove kompenzovane da uzmem, zbog intonacije.
Funkomat wrote:
NikolaNis wrote:Od ovog što si ponudio ja bih se odlučio za Wilkinson most sa GF-a.
:1:

Mada bih ja najpre ovaj
http://www.guitarfetish.com/3-Brass-Sad ... _p_30.html

Vise mi tru.
ma nisu ni ovi tru, imaju slotove na sedlima, tru nemaju.

i dalje sam za ovu varijantu wilkinsona, ali me bas interesuje kako je kolega micawber odradio svoj bridge, sedla i ovu zakrivljenost sedala. ako bih ispratio ono sto je on uradio, samo bih sedla pravio, pa ih stavio na wilkinsona. micawber, moze li par detalja, plz?

micawber

Post by micawber » 23 Dec 2010, 01:51

Nisam sam pravio sedla. Sedla su sa Stewmac-a. Pravio sam samo plocicu jer mislim da u njoj i jeste caka. Iako sam se lozio da ih sam napravim, nisam imao tada materijal u radionici pa sam bio nestrpljiv i narucio. Inace postoje specfikacije za taj ugao (uglove). U sustini dovoljno je napraviti sva 3 sedla pod istim uglom (jedno se samo okrene) jer te male razlike u uglovima su prakticno zanemarljive u odnosu ne ceo red velicine preciznosti ostalih elemenata u konstrukciji. Mnoge metalske radionice mogu to da naprave. Moj matori je pravio nekad stvari koje su zahtevale mnogo 'precizniju mehaniku' od toga. Za sledeceg telca planiram sam to da napravim. Inace smatram da nije neophodno da sedla budu kompenzovana ali je sa njima podesavanje intonacije svakako brze i lakse. Moja odstupanja na 2. oktavi su manja od 5 stotih sto je sasvim ok. Takodje nikad ne bi stavio bridge sa 6 sedala na telca sto zbog nekih tonskih karakteristika sto zbog 'vajba' ali to je moja licna preferencija. Takodje sam izgradio i neku inzenjersku logiku oko toga kakav bridge je najpogodniji u odnosu na output samih magneta. Moj zakljucak je da je za magnete sa slabijim outputom bolji manje masivan, tanji (ali opet deblji nego standardni) bridge one 'ashtray' konstrukcije dok je za malo vrelije magnete bolja deblja masivnija plocica modernog dizajna bez strana. U oba slucaja bi trebalo da je od jako kvalitetnog celika naravno i sa 3 sedla. :)

micawber

Post by micawber » 23 Dec 2010, 11:53

Da ne komplikujemo evo i ja glasam, kao sto ti je Nikola predlozio, za Wilkinson kopenzovani sa 3 sedla sa GFS-a. Mislim da je bolja varijanta od ovog sto mozes da kupis u mitrosu, :ziveli:

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 23 Dec 2010, 13:06

U dogovoru sa Andrejem malopre sam naručio Wilkinson most, mislim da je to prava stvar :)

majtimika

Post by majtimika » 23 Dec 2010, 19:45

zasto ne saceka i mene, i ja hocu taj. mislio sam da ga uzmem pre nego mi je ovaj uleteo. aj nista ondak

andrej]

Post by andrej] » 23 Dec 2010, 20:20

nikola, ako ti nije muka, pitaj moze li jos jedan da se doda pre nego posalju, taman da nam izadje postarina manje.

xspaceman

Post by xspaceman » 23 Dec 2010, 21:34

andrej] wrote:nikola, ako ti nije muka, pitaj moze li jos jedan da se doda pre nego posalju, taman da nam izadje postarina manje.
jel to narucujete sa gfs-a? a jbg...tamo nema ono sto mi treba...a taman sam mislio da se ucepim i ja pa da se troskovi dele na 3 dela! :)

majtimika

Post by majtimika » 23 Dec 2010, 21:53

ne bez zajebancije, ako moze ja bih uzeo tu Wilkinson kobilicu, i one EZ Lock civije, i string tree pakovanje (u mitrosu je jebeni string tree 750 dinara jedan komad, da neverujes)

postarina bi za sve to izasla 26 dolara, tj anderjeva kobilica i ova moja govna

ako nije kasno javte se

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 23 Dec 2010, 22:00

Ljudi meni bi trebalo ovo
http://www.guitarfetish.com/TeleHardtai ... p_734.html
pa ako ikako moze da se ubaci i to u podrudzbinu, bilo bi sjajno a ako ne, majtimika, mozemo ti i ja zajedno da porucimo.
Ovi sa GFS-a veoma brzo salju tako da kontam da sam zakasnio ali rekoh da pitam.

majtimika

Post by majtimika » 24 Dec 2010, 14:16

@nikola nis kako ti izgledaju te civije sa zakljucavanjem, razmisljam se izmedju tih i ovih wilkinson

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 24 Dec 2010, 22:39

JBG ljudi, nisam ceo dan bio na forumu i kasno sam video vaše poruke ::ranting:: . Najbolje je da sve što vam treba naručite zajedno i tako uštedite za poštarinu, posle samo svako plati svoju narudžbinu i deo poštarine.

@ majtimika, mogu ti reći da i jedne i druge dobro izgledaju, ozbiljno i čvrsto urađene. Ja sam na onog prošlog Telca stavljao vintage Wilkinson varijantu, rade bez greške, nema proklizavanja i popuštanja štima, to su ove http://www.guitarfetish.com/Wilkinson-F ... p_891.html .

Ove za koje se Andrej odlučio nisam još stavio i probao, ali ozbiljno izgledaju. Bolje neka ti Andrej kaže nešto više o njima jer znam da je gledao neke recenzije na netu kada ih je birao... :ziveli:

Post Reply