koju pedalu?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

davidgilmour

Re: koju pedalu?

Post by davidgilmour » 26 May 2008, 20:22

hteo sam da uzmem vox-ov wah wah, ali vi ste me ubedili da uzmem kompresor :)

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 26 May 2008, 20:34

A koje pojacalo i gitaru imas?

davidgilmour

Post by davidgilmour » 26 May 2008, 21:53

imam apolo kopiju les pola, i pojacalo berindzer firebird gx108, 25 w....

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 26 May 2008, 23:16

davidgilmour wrote:hteo sam da uzmem vox-ov wah wah, ali vi ste me ubedili da uzmem kompresor :)
Pa uzmi wah. Sad, koliko shvatam, nabavljaš "prvih deset pedala", i shodno tome uzimaj one koje radikalno menjaju zvuk (wah, neke druge modulacije tipa delay, phaser, flanger, fuzzove...). Biće vremena za kompresor, polako.

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 26 May 2008, 23:20

A sto jednostavno ne nabavis neki dobar programcic sa efektima isprobas sve i vidis sta ti se svidja, i to kupis. Nevalja da te neko ubjedjuje da kupis nesto bolje je ovako kad znas o cemu je rijec xD

alzo

Post by alzo » 27 May 2008, 05:31

Uzmi onu pedalu koju ces trenutno i koristiti za ono sto sviras........
vah + compresor + dist,OD,fuzz + chorus ,flanger,phaser + delay........to ti je klasican lanac efekat
koji ti daje mnogo mogucnosti.........broj pedala zavisi od tebe......pocni polako
da biras pedale za neki svoj ton.....sve ce ti one manje ili vise trebati.....

guv'nor

Post by guv'nor » 27 May 2008, 06:48

U potpunosti se slazem sa poslednjim Rocketovim postom.
NE UZIMAJ KOMPRESOR!!!
Svaki iole ozbiljan gitarista ce ti preporuciti da je druga 'must have' pedala u lancu - kompresor.
Ali svi oni ce ti priznati da su kompresor uzeli tek kao svoju cetvrtu, petu... ili ko zna koju pedalu.
Moras da se naviknes na zvuk gitare (ma koliko ta izjava zvucala trulo) da bi shvatio za sta ti treba kompresor!
Ako pocinjes, kao sto sam shvatio, mnogo ce ti vise koristiti wah nego kompresor! (neces ukapirati cemu sluzi, ne zato sto si glup, nego zato sto MORA da prodje odredjeno vreme)
Tako da, ako imas od-dist-fuzz (bilo sta od ta tri), furaj prvenstveno na wah, delay, choruse... pa tek posle nekog vremena ulovi negde neki BOSS CS-2!!!
:idea:

alzo

Post by alzo » 27 May 2008, 09:09

Tu si u pravu.....
za pocetak vah , neki dist i eventualno delay......
ostale efekte ces kupovati ako ti budu bili potrebni.........

davidgilmour

Post by davidgilmour » 27 May 2008, 15:15

e hvala vam momci :) sledeci je onda wah...

Nelecar

Post by Nelecar » 22 Dec 2010, 14:04

Mozda bi bilo dobro postaviti pitanje gde mogu da se kupe polovne pedale jer koliko vidim preko int. pretraživača nisam našao ama baš ništa ,osim 2-3 pedale koje me ne zanimaju.....Mislim prije svega zanima me Boss DD3 ili tako nešto.Ako neko zna nešto o tome .......hvala.....

Strat08

Post by Strat08 » 23 Dec 2010, 02:11

Nelecar wrote:Mozda bi bilo dobro postaviti pitanje gde mogu da se kupe polovne pedale jer koliko vidim preko int. pretraživača nisam našao ama baš ništa ,osim 2-3 pedale koje me ne zanimaju.....Mislim prije svega zanima me Boss DD3 ili tako nešto.Ako neko zna nešto o tome .......hvala.....

Mislim da si pogrešnu temu izabrao, jer je baš "matora", ali to nije moja stvar :) Kucaj na guglu "kupujemprodajem", naravno bez navodnika, i u odjelu "muzika i instrumenti" sve će ti se samo reći :D DD3 je polovan uglavnom 70 evra... Srećno!

Nelecar

Post by Nelecar » 23 Dec 2010, 12:39

Strat08 wrote:
Nelecar wrote:Mozda bi bilo dobro postaviti pitanje gde mogu da se kupe polovne pedale jer koliko vidim preko int. pretraživača nisam našao ama baš ništa ,osim 2-3 pedale koje me ne zanimaju.....Mislim prije svega zanima me Boss DD3 ili tako nešto.Ako neko zna nešto o tome .......hvala.....

Mislim da si pogrešnu temu izabrao, jer je baš "matora", ali to nije moja stvar :) Kucaj na guglu "kupujemprodajem", naravno bez navodnika, i u odjelu "muzika i instrumenti" sve će ti se samo reći :D DD3 je polovan uglavnom 70 evra... Srećno!
A nije matora kad nešto tražiš a ne možeš ili ne znaš da nadješ zašto da ne pitaš negde gde bi mogao da dobiješ odgovore...
Usput da ne zaboravim, hvala za navodnike.......

Strat08

Post by Strat08 » 23 Dec 2010, 17:07

Nelecar wrote: A nije matora kad nešto tražiš a ne možeš ili ne znaš da nadješ zašto da ne pitaš negde gde bi mogao da dobiješ odgovore...
Usput da ne zaboravim, hvala za navodnike.......
Politika svakog foruma, koliko ja znam, je da se ne pokreću teme stare preko godinu, dvije, bez nekog jakog razloga, a u ovoj temi je rečeno sve što je trebalo da se kaže... Na prvoj strani ovog podforuma imaš temu "Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija" koja ti je puno korisnija od ove, za to sto traziš, i da si ušao u nju, mogao bi bez postavljenog pitanja da nadješ to što trazis :ziveli: U svakom slučaju, sad nastavi da pratiš temu koju sam tirekao, da bi izbjegao raznorazne prevare :ziveli:

MetalFunk

Post by MetalFunk » 23 Dec 2010, 17:13

Necro post. :mrgreen:

Post Reply