koju pedalu?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Re: koju pedalu?
hteo sam da uzmem vox-ov wah wah, ali vi ste me ubedili da uzmem kompresor 

A koje pojacalo i gitaru imas?
-
imam apolo kopiju les pola, i pojacalo berindzer firebird gx108, 25 w....
- Rocket Roll
Pa uzmi wah. Sad, koliko shvatam, nabavljaš "prvih deset pedala", i shodno tome uzimaj one koje radikalno menjaju zvuk (wah, neke druge modulacije tipa delay, phaser, flanger, fuzzove...). Biće vremena za kompresor, polako.davidgilmour wrote:hteo sam da uzmem vox-ov wah wah, ali vi ste me ubedili da uzmem kompresor
A sto jednostavno ne nabavis neki dobar programcic sa efektima isprobas sve i vidis sta ti se svidja, i to kupis. Nevalja da te neko ubjedjuje da kupis nesto bolje je ovako kad znas o cemu je rijec xD
Uzmi onu pedalu koju ces trenutno i koristiti za ono sto sviras........
vah + compresor + dist,OD,fuzz + chorus ,flanger,phaser + delay........to ti je klasican lanac efekat
koji ti daje mnogo mogucnosti.........broj pedala zavisi od tebe......pocni polako
da biras pedale za neki svoj ton.....sve ce ti one manje ili vise trebati.....
vah + compresor + dist,OD,fuzz + chorus ,flanger,phaser + delay........to ti je klasican lanac efekat
koji ti daje mnogo mogucnosti.........broj pedala zavisi od tebe......pocni polako
da biras pedale za neki svoj ton.....sve ce ti one manje ili vise trebati.....
U potpunosti se slazem sa poslednjim Rocketovim postom.
NE UZIMAJ KOMPRESOR!!!
Svaki iole ozbiljan gitarista ce ti preporuciti da je druga 'must have' pedala u lancu - kompresor.
Ali svi oni ce ti priznati da su kompresor uzeli tek kao svoju cetvrtu, petu... ili ko zna koju pedalu.
Moras da se naviknes na zvuk gitare (ma koliko ta izjava zvucala trulo) da bi shvatio za sta ti treba kompresor!
Ako pocinjes, kao sto sam shvatio, mnogo ce ti vise koristiti wah nego kompresor! (neces ukapirati cemu sluzi, ne zato sto si glup, nego zato sto MORA da prodje odredjeno vreme)
Tako da, ako imas od-dist-fuzz (bilo sta od ta tri), furaj prvenstveno na wah, delay, choruse... pa tek posle nekog vremena ulovi negde neki BOSS CS-2!!!

NE UZIMAJ KOMPRESOR!!!
Svaki iole ozbiljan gitarista ce ti preporuciti da je druga 'must have' pedala u lancu - kompresor.
Ali svi oni ce ti priznati da su kompresor uzeli tek kao svoju cetvrtu, petu... ili ko zna koju pedalu.
Moras da se naviknes na zvuk gitare (ma koliko ta izjava zvucala trulo) da bi shvatio za sta ti treba kompresor!
Ako pocinjes, kao sto sam shvatio, mnogo ce ti vise koristiti wah nego kompresor! (neces ukapirati cemu sluzi, ne zato sto si glup, nego zato sto MORA da prodje odredjeno vreme)
Tako da, ako imas od-dist-fuzz (bilo sta od ta tri), furaj prvenstveno na wah, delay, choruse... pa tek posle nekog vremena ulovi negde neki BOSS CS-2!!!

Tu si u pravu.....
za pocetak vah , neki dist i eventualno delay......
ostale efekte ces kupovati ako ti budu bili potrebni.........
za pocetak vah , neki dist i eventualno delay......
ostale efekte ces kupovati ako ti budu bili potrebni.........
-
e hvala vam momci
sledeci je onda wah...

Mozda bi bilo dobro postaviti pitanje gde mogu da se kupe polovne pedale jer koliko vidim preko int. pretraživača nisam našao ama baš ništa ,osim 2-3 pedale koje me ne zanimaju.....Mislim prije svega zanima me Boss DD3 ili tako nešto.Ako neko zna nešto o tome .......hvala.....
Nelecar wrote:Mozda bi bilo dobro postaviti pitanje gde mogu da se kupe polovne pedale jer koliko vidim preko int. pretraživača nisam našao ama baš ništa ,osim 2-3 pedale koje me ne zanimaju.....Mislim prije svega zanima me Boss DD3 ili tako nešto.Ako neko zna nešto o tome .......hvala.....
Mislim da si pogrešnu temu izabrao, jer je baš "matora", ali to nije moja stvar

A nije matora kad nešto tražiš a ne možeš ili ne znaš da nadješ zašto da ne pitaš negde gde bi mogao da dobiješ odgovore...Strat08 wrote:Nelecar wrote:Mozda bi bilo dobro postaviti pitanje gde mogu da se kupe polovne pedale jer koliko vidim preko int. pretraživača nisam našao ama baš ništa ,osim 2-3 pedale koje me ne zanimaju.....Mislim prije svega zanima me Boss DD3 ili tako nešto.Ako neko zna nešto o tome .......hvala.....
Mislim da si pogrešnu temu izabrao, jer je baš "matora", ali to nije moja stvarKucaj na guglu "kupujemprodajem", naravno bez navodnika, i u odjelu "muzika i instrumenti" sve će ti se samo reći
DD3 je polovan uglavnom 70 evra... Srećno!
Usput da ne zaboravim, hvala za navodnike.......
Politika svakog foruma, koliko ja znam, je da se ne pokreću teme stare preko godinu, dvije, bez nekog jakog razloga, a u ovoj temi je rečeno sve što je trebalo da se kaže... Na prvoj strani ovog podforuma imaš temu "Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija" koja ti je puno korisnija od ove, za to sto traziš, i da si ušao u nju, mogao bi bez postavljenog pitanja da nadješ to što trazisNelecar wrote: A nije matora kad nešto tražiš a ne možeš ili ne znaš da nadješ zašto da ne pitaš negde gde bi mogao da dobiješ odgovore...
Usput da ne zaboravim, hvala za navodnike.......