Sve o Ibanez gitarama - RG, S, JS, JEM, prestige itd....
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Joey Sartiani
Re: Sve o Ibanez gitarama - RG, S, JS, JEM, prestige itd....
Ljudi sta mislite, da li se isplatu kupovati jetine serije Satcha i Vaija - Js 100 i JEM 555 ???? Znate one isti su kao i originali samo imaju plocicu sa imenom oko 20og praga.....Satrijanijev js100 je oko 680-700e a Vaijev malo skuplji ali tu su negde...... Ove gitare nemaju evolution i paf joe magnete nego ibanezove fabricke, ali to se da lako popraviti tj zameniti......
Da li se isplati uzeti recimo js 100 a za te pare oze se uzeti (i jos da ti ostane) polovni rg550 japanac koji je za mene preodlicna gitara.....
Da nisu ove gitare malo preskupe za ono sto pruzaju ako se pogleda odnos cena/kvalitet/zvuk, s' obzirom da se radi o nazovi Satrijanijevim i Vaijevim gitarama?
Evo ga js 100 red
[youtube]Aesoto_gyec&feature=player_embedded#![/youtube]
Jem 555
[youtube]v_O-84zrT88&feature=related[/youtube]
Da li se isplati uzeti recimo js 100 a za te pare oze se uzeti (i jos da ti ostane) polovni rg550 japanac koji je za mene preodlicna gitara.....
Da nisu ove gitare malo preskupe za ono sto pruzaju ako se pogleda odnos cena/kvalitet/zvuk, s' obzirom da se radi o nazovi Satrijanijevim i Vaijevim gitarama?
Evo ga js 100 red
[youtube]Aesoto_gyec&feature=player_embedded#![/youtube]
Jem 555
[youtube]v_O-84zrT88&feature=related[/youtube]
Ako mene pitas RG550 pre ove 2... Kvalitetnija izrada i dosta bolji tremolo, a jos ako kazes da je i jeftiniji, go for it! 

- Joey Sartiani
Hm...pa i ja se to razmisljam pa reko ajde da vidim sta vi kazete.... Rg550 se krece oko 500-600e polovan, nikako preko 600e polovan a JS 100 je 690e nov....Rax13 wrote:Ako mene pitas RG550 pre ove 2... Kvalitetnija izrada i dosta bolji tremolo, a jos ako kazes da je i jeftiniji, go for it!
E sad JS i JEM gitare imaju Satchovo/Vaijevo ime pa mozda su zato skuplje a recimo vaijev JEM 555 je ustvari rg350 kome je izbusena rupa za rukohvat, ugradjena plocica na kojoj pise Steve Vai, ugradjena lijana drveta preko pola vrata itd.....Bas mislim da sam negde na netu to i procitao kao neko je rekao da je JEM 555 ustvari samo malo doradjeni rg350......E sad kad bi taj JEM 555 imao evolution magnete kao JEM 7w e to bi druga prica bila....
Upravo tako.Joey Sartiani wrote:E sad JS i JEM gitare imaju Satchovo/Vaijevo ime pa mozda su zato skuplje a recimo vaijev JEM 555 je ustvari rg350 kome je izbusena rupa za rukohvat, ugradjena plocica na kojoj pise Steve Vai, ugradjena lijana drveta preko pola vrata itd
Cak i tad ti je bolja varijanta da uzmes RG550 i zamenis magneteJoey Sartiani wrote:E sad kad bi taj JEM 555 imao evolution magnete kao JEM 7w e to bi druga prica bila....

js100 je neopevani krsh ...
- Joey Sartiani
Zasto tak mislis? Jel si je imao?MUzzY wrote:js100 je neopevani krsh ...
Ovo isto ja mislim za rg 370, mada veoma moguce da mi je legao pod ruku los komad....
Ovaj crveni js100 sa klipa sto sam postavio po meni se lepo cuje...To je ta satch boja, a cak nema ni dimarcio satch magnete nego ibanez ah.....
Znaci nikako ne kupovati???
A sto bi se Joe sa ovakvim krsom od gitare reklamirao tj stavio svoje ime na nju??? OK kinta kinta, al sto bas na krs gitaru da stavi ime???
Zato sto je na toj gitari jedino telo istog oblika kao na JS1000, 1200, 1400 itd. Vrat je oklagija nema veze sa jacim JS modelima, magneti su krsh a ni tremalo nije nekog kvaliteta. Svirao je vise puta.
- Dersu Uzala
Sta fali oklagija vratu? LP '59. je oklagija. Prvi stradze i telci. Misim, nekom ne odgovara, ali radi to identicno. Meni licno odgovara. Ove djitre sto trenutno sviram, svaka ima drukciji vrat, od oklagije do tanucnih. Meni ne prave problem ako su dobro odradjeni. 

Zvuci "ok" zbog pojacala i efekata... Premuljano je svim i svacim, garantujem da bi duplo jeftiniji RG370 zvucao jaaako slicno na istom setapu. Pa kinta, sam si sebi odgovorio... Moj savet ti je da ne uzimas, ne vredi te pare... Istu stvar bi dobio kad bi uzeo RG370 i malo je presmilglao, tj. izoblikovao da lici na JS.Joey Sartiani wrote:Zasto tak mislis? Jel si je imao?MUzzY wrote:js100 je neopevani krsh ...
Ovo isto ja mislim za rg 370, mada veoma moguce da mi je legao pod ruku los komad....
Ovaj crveni js100 sa klipa sto sam postavio po meni se lepo cuje...To je ta satch boja, a cak nema ni dimarcio satch magnete nego ibanez ah.....
Znaci nikako ne kupovati???
A sto bi se Joe sa ovakvim krsom od gitare reklamirao tj stavio svoje ime na nju??? OK kinta kinta, al sto bas na krs gitaru da stavi ime???
Bas tako, nekome odgovara bejsbolbet, nekome oklagija, nekome daska... Meni odgovaraju manje vise svi, naravno za odredjeni fazon svirke vise ovaj, onaj iliti pak onaj treci...Dersu Uzala wrote:Sta fali oklagija vratu? LP '59. je oklagija. Prvi stradze i telci. Misim, nekom ne odgovara, ali radi to identicno. Meni licno odgovara. Ove djitre sto trenutno sviram, svaka ima drukciji vrat, od oklagije do tanucnih. Meni ne prave problem ako su dobro odradjeni.
- Dersu Uzala
P'da. Meni je vise bitna tenzija (skala tojest duzina vrata) za razlicite stilove. Profil vrata mi tu ne igra neku ulogu, bat dets dzast mi.
Daaaa tenzija na prvom mestu, uvek moze da se spusti palac dole i pljeva brzo na vratu debljeg profila, a i da se tanji zaiti onako krvnicki kad je potreban cedi me do zore bluz vibrato.
Aj ovako, JS100 ima totalno drugaciji vrat od js1000 a on je jedan od najvaznijih komponenti zbog kojih je JS serija popularna.
-
Slazhem se sa Drashkom, probao sam ortakov JS100 i sa mojom hiljadarkom ne mozhe ni da se poredi...
Ne bi je menjao ni za shta na svetu !!!
Vrat, pragovi, shtim, tremolo, magneti, da ne pricham o drvetu...
Po mom mishljenju, mnogo bolje cesh proci sa RG550 za taj kesh...
I nju sam svirao kad sam bio mladji (i metalac
) i bio sam zadovoljan tad...

I nju sam svirao kad sam bio mladji (i metalac

- Joey Sartiani
Ok, hvala ti puno na savetu.....A nije valjda rg550 samo za metal??? Moze valjda da se jos nesto izvuce??? A za js1200 sam cuo da je veeeeoma versatilna gitara i da je ne uzimaju samo Satch frikovi (kao ja) vec i svi ostali jer je iBanez ima floyd a nije samo za metalcine nego moze sve i svasta da se svira....ZAMORCI wrote:Slazhem se sa Drashkom, probao sam ortakov JS100 i sa mojom hiljadarkom ne mozhe ni da se poredi...
I nju sam svirao kad sam bio mladji (i metalac) i bio sam zadovoljan tad...