Yamaha Pacifica,Jackson JS23

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
NikolaNS

Yamaha Pacifica,Jackson JS23

Post by NikolaNS » 24 Dec 2010, 01:08

Resio sam da kupim novu gitaru pa sam suzio izbor na ove dve(da budem precizan u pitanju je pacifica 112 vcx).Interesuju me vasa misljenja o ovim gitarama.Koja gitara je bolja poa vama? Ako neko ima neki predlog jos neka slobodno kaze....

mushmular

Re: Yamaha Pacifica,Jackson JS23

Post by mushmular » 24 Dec 2010, 11:48

odes do shopa latish se dzitri u ruke koja ti vishe lezi kupish....ako ne znash da svirash povedesh nekog sa sobom ko se iole razume ili trazish od onih tamo da ti odsviraju neshto-pa ciji ti se zvuk vishe svidja kupish...

imam pacificu 112j (za razliku od 112V nema alnico hambaker-magnet vec je on iz jamahine linije-citaj isti model samo malo jeftiniji) izuzetno sam zadovoljan sa njom,hss konfiguracija magneta, dobra za bluz,rok,moz i alternativu,fantastichna gitara za pocetnike-moci ce da pokrije sve ono sto te u pocetku bude interesovalo da svirash( sem nekog shred metala mozda),mislim da u rangu do 250-300e je bez puno konkurencije (pod pretpostavkom da ti je toliki budzet)... eventualno bih ti i ovo preporuci0-ako imash do 30k na raspolaganju:

http://mitrosmusic.com/proizvod/2298-ESP-LTD-EC-50/

http://mitrosmusic.com/proizvod/1550-Ibanez-SA120EX-BK/

sve zavisi kako ti koji lezi u ruci i kako stojish sa keshom,to je na tebi da odluchish...

u svakom slucaju kod entry-level gitara ne mozes puno da pogresis sta god da uzmesh...dok se ne oformish tehnicki/muzicki i odluchish kakav ti zvuk treba/jurish,dzaba moz da palamudish oko gitara-kao pocetnik apsolutno nema svrhe (u sluchaju da pocinjesh da svirash),tek kasnije juri neshto ozbiljnije.. yamaha je super,kvalitet izrade je vrh i ne varira od modela do modela-za razliku od skvajera i epifona u tom cenovnom rangu,pokrice ti sviranje skoro svih stvar-bez brige...uzmi i ne razmishljaj sluzice te jako dugo i jako dobro.

veruj mi bio sam u istoj dilemi,jurio,trazio,guglao,pitao.... yamaha pac 112 j i v serije su jednostavno neprevazidjeni instrumenti-sto se zvuka i izrade i cene tice kako za pocetnike tako i one malo naprednije...dzaba dalje baronisati...ja sam uzeo i nisam se pokajao.... pare u shake i go for it.... over and out

MarkoX

Post by MarkoX » 24 Dec 2010, 13:14

:1:
I ja imam 112j, za pocetnika za tu cenu (20k) nema bolje. Mozda neki classic vibe od squiera, ali to vec ide do 30k+. Uzmi pac, ja te pare i za pocetak je savrsena.

NikolaNS

Post by NikolaNS » 24 Dec 2010, 14:29

Hvala na pomoci :) gitaru sviram oko 2 god. imam neku losu kopiju strata pa sada zelim da uzmem nesto bolje sto cu nadam se moci da koristim za neko ozbiljnije sviranje (a ne samo za sviranje kod kuce) i mislim da je yamaha,kako i vi kazete,dosta dobra gitara za te pare,inace sviram neki rock,hard-rock....

Born_Dead

Post by Born_Dead » 25 Dec 2010, 00:07

JACKSONKA !!!! po meni mnogo bolje zvuci bar meni

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 25 Dec 2010, 02:36

NikolaNS wrote:Hvala na pomoci :) gitaru sviram oko 2 god. imam neku losu kopiju strata pa sada zelim da uzmem nesto bolje sto cu nadam se moci da koristim za neko ozbiljnije sviranje (a ne samo za sviranje kod kuce) i mislim da je yamaha,kako i vi kazete,dosta dobra gitara za te pare,inace sviram neki rock,hard-rock....
Vid' šta Zele svira pa to najuri nekako :D

NikolaNS

Post by NikolaNS » 25 Dec 2010, 10:27

ssmc wrote:
NikolaNS wrote:Hvala na pomoci :) gitaru sviram oko 2 god. imam neku losu kopiju strata pa sada zelim da uzmem nesto bolje sto cu nadam se moci da koristim za neko ozbiljnije sviranje (a ne samo za sviranje kod kuce) i mislim da je yamaha,kako i vi kazete,dosta dobra gitara za te pare,inace sviram neki rock,hard-rock....
Vid' šta Zele svira pa to najuri nekako :D
hahaha ovde cu da ga zaobidjem ipak.....

Post Reply