Line6 DM-4
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Line6 DM-4
Probao je neko od vas DL-4?
- Rocket Roll
Line6 DM-4
Nemoj da kupuješ - 90% njih se kvari posle godinu dana. Naravno, zavisi i od samog gitariste (koliko tešku nogu ima i koliko često gazi po spravi). Prekidači (footswitchevi) su jako loše rešeni - montirani su na PCB - i kada se razvale (a pitanje je samo "kada" će se razvaliti, a ne "da li" će se razvaliti), odnose sa sobom i samu spravu.Funkomat wrote:Probao je neko od vas DL-4?
A zvuk i opcije su, zaista, neverovatno dobre... šteta, baš šteta.
Re: Koje su ovo pedale???
I ja sam cuo da je zvuk savrsen a to za prekidace nisam znao... Stvarno steta
Covek bi reko da za te pare nece imati takvih problema
Covek bi reko da za te pare nece imati takvih problema
- Rocket Roll
Da, zaboravih da napomenem - ima još jedan nezgodan nedostatak: nema displej, pa delay ne možeš da namestiš precizno, u BPM.
Jel to vazi za sve Line6 footswitch-eve posto ih imam dosta na ovome,a sve radi savrseno?Odustao sam od prodaje posto ljudi nemaju love,a da dajem u bescenjePrekidači (footswitchevi) su jako loše rešeni - montirani su na PCB - i kada se razvale (a pitanje je samo "kada" će se razvaliti, a ne "da li" će se razvaliti), odnose sa sobom i samu spravu

- Rocket Roll
Nadam se da ne važi za sve! Ali se ljudi, konkretno, strašno žale na DL-4 - ispade da se svaki svakcijati na kraju pokvari. Samo prenosim iskustva iz "srećnijih" zemalja, gde ljudi imaju para da ga kupe, pokvare i prežale!teodorica wrote:Jel to vazi za sve Line6 footswitch-eve...
Hvala,ali ne razumem,jel ne moze da se popravi prekidac,ili je pertlovan(nisam otvarao da vidim) i kakvo je kuciste od "dileje",plastika ili metal?
Gus....
metal!!!
metal!!!
- Rocket Roll
temp
Sve što znam o prekidačima - znam iz druge ruke. Objašnjenje ovako glasi:
it turns out that the switches aren't what they seem. they may LOOK like regular Carling-style switches but they in fact are just a "plunger" switch, which hits the button on the PCB. So, the spring hits a tactile button... when people talk about getting the switch replaced, most likely the tech is stretching out or realigning the spring that connects the plunger with the button.
E sad, problem nastaje kada ta oprugica razvali PCB - a to se, kao što govore nebrojena svedočanstva ljutitih mušterija, s vremenom gotovo sigurno dešava.
it turns out that the switches aren't what they seem. they may LOOK like regular Carling-style switches but they in fact are just a "plunger" switch, which hits the button on the PCB. So, the spring hits a tactile button... when people talk about getting the switch replaced, most likely the tech is stretching out or realigning the spring that connects the plunger with the button.
E sad, problem nastaje kada ta oprugica razvali PCB - a to se, kao što govore nebrojena svedočanstva ljutitih mušterija, s vremenom gotovo sigurno dešava.
Da nedavim vise,imali kod nas kvalitetnijih prekidaca da se kupi(da'bog da ne zatrebali)?Predpostavljam da su kompatibilni sa ovim postojecim.B'em ih shunjave,naprave kuciste k'o tenk,a prekidach like shit 

Koliko sam ja skontao nema veze sa prekidacima jer prekidaci nisu prekidaci vec samo produzena dugmad koja su smestena direktno na pcb...
Tako da ne mozes da ih menjas jer nisu prekidaci... vec... dugmad.
Ovo sad bas nema puno smisla ali to je manje vise to ne? Rocket?
Tako da ne mozes da ih menjas jer nisu prekidaci... vec... dugmad.

Ovo sad bas nema puno smisla ali to je manje vise to ne? Rocket?
Mislis kao tipke na mob?
E bas to 

Bacam se na rastavljanje,nema druge pa izvestavam
- Rocket Roll
Baš kao na mobilnom, izgleda... Ali gorenavedeno važi sigurno za DL-4, međutim nemam pojma važi li isto i za tvoj footswitch.
Otvori ga pa slikaj, ako je ikako moguće!
Otvori ga pa slikaj, ako je ikako moguće!