:::MoJ ŠPaJZ:::

Instrumenata, opreme, hardware, software...

Moderators: dejankuki, muki17

Post Reply
guv'nor

Re: :::MoJ ŠPaJZ:::

Post by guv'nor » 24 Dec 2010, 13:10

:lol: Zajebavancija, obojica dobro znamo koliko mehiko mož' da izuva. :ziveli: Pokušao sam da parafraziram matorane preko puta reke i autoputa, tačan citat bi bio:"Kada ćeš da prodaš Cray-a i kupiš nekog original Fendera?" :mrgreen:

sixstring

Post by sixstring » 24 Dec 2010, 15:32

A ček hoće li još da bude snimaka? Nešto ko ono što Sinisake pravi? Ok,preslušao sam,kontam vajb koji želiš da napraviš,sima je,nego...bil ti slušao trubače?

guv'nor

Post by guv'nor » 24 Dec 2010, 15:51

Naravski, samo što Siniša tamo fura autorsku priču tj svoje minijature, ovo je više nešto kao... pa špajz, za sve ono što ne ide u dnevnu sobu. :)
sixstring wrote:bil ti slušao trubače?
Pa kako, bez limenih nema 'leba i dobre mjuze:
http://www.youtube.com/watch?v=hiIBwu2m ... re=related
:wink: :ziveli:

guv'nor

Post by guv'nor » 24 Dec 2010, 16:04

DADGAD

Image

Pokušao sam da sredim frljoke u zvuku, ali danas nešto ne ide. Ipak radi dosta slično Ah Via Musicom-u, kao što i sam Fuler kaže... Dosta mračno sa tom oštrinom od koje ne mož' da se pobegne.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 24 Dec 2010, 19:20

guv'nor wrote::lol: Zajebavancija, obojica dobro znamo koliko mehiko mož' da izuva. :ziveli: Pokušao sam da parafraziram matorane preko puta reke i autoputa, tačan citat bi bio:"Kada ćeš da prodaš Cray-a i kupiš nekog original Fendera?" :mrgreen:
Svi Stratovi su meksicki, unazad 30 godina. Sad, da li ih prave 200 milja gore dole, nije bitno. Prave ih Mehosi. :mrgreen: Jok, sta si mislio da ih prave doktori nauka?

guv'nor

She's alright

Post by guv'nor » 29 Dec 2010, 06:25

I love the smell of Germanium in the morning! :bambi:

Image

- TS (isključen) ubačen ispred zbog buffera koji, kako ispade, ne smeta Soul Benderu već ga samo malo izbistri (lepše čišćenje na vol potu i sl), dok bi FF ili nenormalno gejtovao™ ili napravio harsh city.

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 29 Dec 2010, 10:37

Vrh matori, ekstra sound!
Aj bani jednom kod nas u studio da je probam i ja, baš me zanima kako bi mi legla :D Nemam dovoljno drajv i fuzz pedala, imam samo Skredy Mayo, Fuzz Face (Si), HM-2, TS-10 i fali mi jedna ta germanijumska zezalica, hehehe :D

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 29 Dec 2010, 12:54

Daj sviraj Cepeline, šta se zavitlavaš :lol:

guv'nor

Post by guv'nor » 29 Dec 2010, 18:10

@+Hopkins+,
:ziveli: Samo 4! :grummel_2: Nije frka, će se dogovorimo, baš ima dobar fokus i horn like trip. Ima da ti se dopadne 100%! :mrgreen:
Rocket Roll wrote:Daj sviraj Cepeline, šta se zavitlavaš :lol:
:hide: Prvo to sam pokušao, ali ne ide sa stratom, ajd' sa'ću pokušam da snimim nešto sa Led Zeppellin I, kažu da ga je samo tu koristio. Isto tako tvrde da ga je Clapton koristio na Disraeli Gears, ali ja kod njega nisam nikada ništa čuo sem waha, gitare i pojačala...

sl0e

Post by sl0e » 29 Dec 2010, 18:41

Tonebender -> gde, kako, koliko? :bow:

whosyourdaddy

Post by whosyourdaddy » 29 Dec 2010, 18:52

Hendrix ti se prevrce sada kad si presao na bender! :mrgreen: :ziveli:

guv'nor

Post by guv'nor » 29 Dec 2010, 19:23

@Rocket Roll,
How Many More Times
Sve na podne, na pedali i na pojačalu (sem basa koji je na 3,5-4), bridge magnet. Ovde baš fali on mekoća Greenbacka. :(
To je to od Zeppelin-a dok ne budem mogao nešto da snimim na hamovima ili telcu. :mrgreen:

Steppin' Out
I dalje sve na podne sem Tone kontrole, koja je na prvom delu snimka na maksimumu (skroz udesno - najsmoothije), a na drugom na minimumu (skroz ulevo - najharshije). Jes', radi naopako. :)

Na oba snimka je još samo AD-9 u lancu, naravski iza Fuzza.
whosyourdaddy wrote:Hendrix ti se prevrce sada kad si presao na bender!
Pu-pu, dalekobilo, niJEsam prešA na Bendere, obraza mi, :bambi: samo sam skapirao da mi trenutačno (možda i (n)ikad) ne leže nešto silikonski fuzzovi. Možda bi nešto bilo drugačija kada bih stalno svirao na otpanjima i stadionima, ali za klubiće i sl... Treba im dosta snage i prostora da prodišu kako valja, tj kako bih ja to hteo.
sl0e wrote:Tonebender -> gde, kako, koliko? :bow:
U pravu smo obojajca bili za onu radnju, samo što im nije stiglo ništa novo nego je to neki naš superstar probao iskulirao i vratio, skapirao čovek da se previše navikao na dist sa maršala :mrgreen: 'bem ih - ne drugare iz radnje, o njim sve najbolje, nego ove na vrhu i te naše "starove". :povrac:

Edit: E da, Rocket, čim sa uzeo pedalu sam krenuo da lupam po Kašmiru, ali me ne sluša gitara ovih dana kada je bacim u DADGAD. Izgleda da je zbog ovog minusa ili ko zna čega...

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 29 Dec 2010, 20:58

guv'nor wrote:E da, Rocket, čim sa uzeo pedalu sam krenuo da lupam po Kašmiru, ali me ne sluša gitara ovih dana...
Pogrešan izbor rifa! "Black Dog". Odvrni da bude što više harsh, i kreni...

Ili onaj slajd sa početka "It Might Get Loud". Kako se zove ta pesma?

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 30 Dec 2010, 00:03

The song at the beginning is called "Embryo No. 1"

nikad nisam čuo za tu stvar, al kida!

ljubo mogo si when the levee breaks da oprzis :mrgreen:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 30 Dec 2010, 07:40

Kolko sam ja chuo Kashmir je odsviran na Danelectro gitari od medijapana, teshko da cesh dobiti taj ton sa tim tvojim stradzhama :mrgreen: :ziveli:

Post Reply