Koje su ovo pedale???
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Rocket Roll
Re: Koje su ovo pedale???
Da, živa šteta što sve te pedale Fruscianteu služe samo za ukras, i "loženje naivnih".
-
Rocket Roll wrote:Da, živa šteta što sve te pedale Fruscianteu služe samo za ukras, i "loženje naivnih".
Slazem se sa tobom Rock@roll pedale treba da pomognu sviracu da dobije zvuk koji zeli ukoliko to nije moguce samo kroz kombo, ali bespotrebno gomilanje cisto radi mode nikada nisam podrzavao.Uostalom ja ne bih znao na ovolikom pedalboardu (Frusciantove pedale) gde mi se sta nalazi.
Jimi Hendrix je svirao skoro bez pedala (mozda je 1-2) pa je opet imao sjajan ton."Boj ne bije svjetlo oruzije vec srce u junka"
- Rocket Roll
Ma ne, nije stvar u tome... Nego u ovome: kada je Frusciante i ostatak Peppersa dolazio u Srbiju, svojim se očima mogao videti čovek koji sedi iza bine, puši cigaru i svira koncert Peppersa, dok se drogirani Frusciante tetura po bini i glumi da svira.
Kroz šta je svirao pomenuti studijski muzičar iza scene, nije mi poznato. Verovatno nije kroz taj čudovišni pedalboard.
Kroz šta je svirao pomenuti studijski muzičar iza scene, nije mi poznato. Verovatno nije kroz taj čudovišni pedalboard.
- KnightOfDoom
- Site Admin
Koji si ti kralj jbtNyarlathotep wrote:e do mooga...

Slazem se da nema potrebe da bilo ko ima toliko pedala ali koju od ovih pedala frusciante NE koristi?Rocket Roll wrote:Da, živa šteta što sve te pedale Fruscianteu služe samo za ukras, i "loženje naivnih".
Rocket Roll wrote:Ma ne, nije stvar u tome... Nego u ovome: kada je Frusciante i ostatak Peppersa dolazio u Srbiju, svojim se očima mogao videti čovek koji sedi iza bine, puši cigaru i svira koncert Peppersa, dok se drogirani Frusciante tetura po bini i glumi da svira.
Sta?

- KnightOfDoom
- Site Admin
Molim vas da napravite novu temu o tome da li Frusciante svira gitaru live ili svira neko drugi jer vec vidim da ce se poprilicno polemisati o tome. Kada i ako to uradite stavite link ovde. U ovoj temi ne zelim da vidim vise price o tome.
KnightOfDoom wrote:Molim vas da napravite novu temu o tome da li Frusciante svira gitaru live ili svira neko drugi jer vec vidim da ce se poprilicno polemisati o tome. Kada i ako to uradite stavite link ovde. U ovoj temi ne zelim da vidim vise price o tome.
Toliko ne vredi...

Ali mozemo o njegovim pedalama ne knight?
Kroz koncerte sa rhcp i solo svirke ja sam ga video/cuo da koristi svaku od tih pedala...
I dalje mislim da je suvisno ali nije da ih covek ne koristi.
Cak je dugo imao 2 ibanez WH-10 waha u lancu (u isto vreme naravno)

Navodno razlog je da se lako lome (plasticne su) ali svejedno je glupo...
Jos se pedale i ne proizvode vise tako da su za god dana sa 100 skocile na preko 300e

O moogerima da ne pricamo

Ima jos od nekoliko pedala po dva komada sa razlicitim podesavanjima za odredjene pesme.
Sve to na stranu ja kazem da covek ne samo da koristi sve te efekte vec ih po meni koristi jako dobro.
Naravno da moze to da se uradi i bez i jedne pedale (Clapton) i mnogo bolje ali... razumete sta hocu da kazem
- Rocket Roll
Evo odgovora i od Vlatka Stefanovskog, po pitanju dve misteriozne pedale:
Zdravo (...),
Tvoje poznavanje pedala je na zavidnom nivou.
Te dve pedale su BZ Electronics made in Bulgaria.
Cist ezoterija.
Pozdrav,
V.
Dakle, dopunjena lista glasi:
1 ) BZ Electronics ... Booster
2 ) BZ Electronics Rock Lead
3 ) Chandler Tube Driver
4 ) Yamaha UD Stomp
5 ) ProCo Turbo Rat
6 ) CryBaby Wah
7 ) Morley ABC Box
8 ) Mesa Boogie V-Twin
9 ) FullTone Full-Drive 2
10) Soldano Supercharger G.T.O.
11) Musitronics Mu-Tron Phasor II
12) Boss CE-5
13) Boss CS-2
14) Yamaha MagicStomp II
Zdravo (...),
Tvoje poznavanje pedala je na zavidnom nivou.
Te dve pedale su BZ Electronics made in Bulgaria.
Cist ezoterija.
Pozdrav,
V.
Dakle, dopunjena lista glasi:
1 ) BZ Electronics ... Booster
2 ) BZ Electronics Rock Lead
3 ) Chandler Tube Driver
4 ) Yamaha UD Stomp
5 ) ProCo Turbo Rat
6 ) CryBaby Wah
7 ) Morley ABC Box
8 ) Mesa Boogie V-Twin
9 ) FullTone Full-Drive 2
10) Soldano Supercharger G.T.O.
11) Musitronics Mu-Tron Phasor II
12) Boss CE-5
13) Boss CS-2
14) Yamaha MagicStomp II
To je stariji lanac... Whammy je koristio jako kratko.Dusan wrote:evo i slike doradjenog pepersa
Ovo je slika njegovog trenutnog lanca:

-
Mali refresh
.
http://img145.imagevenue.com/img.php?im ... 1146lo.jpg
Razlika u odnosu na prethodno stanje pedalboarda je Morley wah Bad Horsie i kreacija Gorna iz Zemuna- Fat Boy overdrive. Ocigledno, ako je Ginger izbacio MessaBoggie V-Twin da bi koristio Fat Boy - mislim da to govori sasvim dovoljno o kom rangu kvaliteta je ovde rec. A i na Fat Boy-a je stavio svoj znak/grb.
Kada smo vec kod Gingera evo jos jedne (nadam se) interesantne informocaije o gitari koju on svira u poslednje vreme.
http://img220.imagevenue.com/img.php?im ... _226lo.jpg
Naime Ginger od nov 2006 - dakle i na DVD-u iz BG Arene od 10.marta 2007. - svira custom gitaru koju je napravio Goran iz Zemuna. Sama gitara je do poslednjeg detalja po Gingerovim specifikacijama (oblik tela i vrata, vrste drveta, dimenzije tela i vrata, elektrika .... zaista SVE).
Na 12. pragu se nalazi stilizovano slovo G koje asocira na Sunce i sunceve zrake i predstavlja Gingerov znak/grb.
Napomena : cak i pickup-ovi su takodje delo Goranovih ruku - vintage PAF replike, u klasi najboljih koji se srecu na forumima kao lespaulforum.com i sl.
Informacije sam preuzeo sa foruma oficijelnog sajta Riblje Corbe.

http://img145.imagevenue.com/img.php?im ... 1146lo.jpg
Razlika u odnosu na prethodno stanje pedalboarda je Morley wah Bad Horsie i kreacija Gorna iz Zemuna- Fat Boy overdrive. Ocigledno, ako je Ginger izbacio MessaBoggie V-Twin da bi koristio Fat Boy - mislim da to govori sasvim dovoljno o kom rangu kvaliteta je ovde rec. A i na Fat Boy-a je stavio svoj znak/grb.
Kada smo vec kod Gingera evo jos jedne (nadam se) interesantne informocaije o gitari koju on svira u poslednje vreme.

http://img220.imagevenue.com/img.php?im ... _226lo.jpg
Naime Ginger od nov 2006 - dakle i na DVD-u iz BG Arene od 10.marta 2007. - svira custom gitaru koju je napravio Goran iz Zemuna. Sama gitara je do poslednjeg detalja po Gingerovim specifikacijama (oblik tela i vrata, vrste drveta, dimenzije tela i vrata, elektrika .... zaista SVE).
Na 12. pragu se nalazi stilizovano slovo G koje asocira na Sunce i sunceve zrake i predstavlja Gingerov znak/grb.
Napomena : cak i pickup-ovi su takodje delo Goranovih ruku - vintage PAF replike, u klasi najboljih koji se srecu na forumima kao lespaulforum.com i sl.
Informacije sam preuzeo sa foruma oficijelnog sajta Riblje Corbe.
Jel zna neko koje su ove 2 pedale skroz desno?

Mislim da je prva pedala s desna na levo Ibanez DML10 Modulation Delay II ili III, a naredna (tj. prethodna) je mozda Ibanez SF10 Swell Flanger, zbog rasporeda bilo bi logicno, ali nisam 100% siguran...
Jel to na slici Nikola Vranjkovic? Lici na njega...
Jel to na slici Nikola Vranjkovic? Lici na njega...

Lici na njega?Z*Z*Z wrote:Jel to na slici Nikola Vranjkovic? Lici na njega...

Jeste...
I da, mislim da su te pedale. Zuta je sigurno flanger ali ovu drugu je palio samo kad je bilo + jos brdo efekata tako da nisam ni skontao sta je ali proizvodi zanimljive efekte a i flanger zvuci super.
Jesi probao ti ili bilo ko neku od ovih pedala?
Probao sam taj delay, i radi veoma zanimljivo; sem 900ms delaya imas i chorus/flange/LFO style modulaciju;Funkomat wrote:Lici na njega?Z*Z*Z wrote:Jel to na slici Nikola Vranjkovic? Lici na njega...![]()
Jeste...
I da, mislim da su te pedale. Zuta je sigurno flanger ali ovu drugu je palio samo kad je bilo + jos brdo efekata tako da nisam ni skontao sta je ali proizvodi zanimljive efekte a i flanger zvuci super.
Jesi probao ti ili bilo ko neku od ovih pedala?
Strava za te lushy, wall-of-sound, tip delaya; Doduse onaj sto sam ja svirao non-stop je zujao i brundao, nikako
nisam uspeo da ga namestim da radi kako treba...