Cudno mi je, s obzirom na to da je ovo prvi put da mi se nesto poput ovog desilo sa gitarom [a imam je preko 3 godine]..
Problem sa [mozda] Floydom..
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Problem sa [mozda] Floydom..
Dakle, sta mi se desilo malopre.. Uzimam gitaru u ruke [recimo da sam je poslednji put uzeo pre 3h], kad ono e zica [prva] potpuno van stima, dok su ostale ok.. Imam floyd na Ibanezu [GRG270, ako znaci nesto].. Da li da inbusom skinem lock gore pa da vratim nazad u stim, ili nesto drugo da radim? 
Cudno mi je, s obzirom na to da je ovo prvi put da mi se nesto poput ovog desilo sa gitarom [a imam je preko 3 godine]..
- mislim_stvarno
Re: Problem sa [mozda] Floydom..
Ja bih prvo proverio da li je dobro zakljucano na samom floyd, pa posle toga otkljucao na vratu i nastimovao. Moguce je, ako je samo e zica rastimana, da se zica izvukla.
Ok, skinuo sam lock, zategao zicu, vratio lock, za sada sve radi..
Hvala
Hvala
Neverovatno, evo, posle mozda 10-ak minuta svirke 3-4 zice su se rastimovale odjednom 
Ici cu ovih dana da stavim novi set u svkaom slucaju, ali, da li neko mozda zna u cemu je problem?
Proverio sam, svi lockovi deluju potpuno u redu..
Ici cu ovih dana da stavim novi set u svkaom slucaju, ali, da li neko mozda zna u cemu je problem?
Proverio sam, svi lockovi deluju potpuno u redu..
- mislim_stvarno
ne bih znao sta je...
mozda stare zice, mozda nove zice koje jos nisi rastegao (mada, ako planiras da stavljas nove ovih dana onda nije ovo), mozda los setup kad su stavljene zice...
mozda stare zice, mozda nove zice koje jos nisi rastegao (mada, ako planiras da stavljas nove ovih dana onda nije ovo), mozda los setup kad su stavljene zice...
Nisu nove, pre ce biti da su stare [mnogo vise nego sto bi trebalo, mislim da ih nisam menjao.. pa.. od letos recimo
]
Ovih dana cu se definitivno pozabaviti time, pa da vidim sta i kako..
Inace, @mislim_stvarno, da li si uz Floyd uspevao da koristis 2 stima? [konkretno standardni i drop D] Ja skinem taj lock, ali onda redje koristim tremolo.. [valjda ce na leto da bude gitara sa fiksnom kobilicom
]
Ovih dana cu se definitivno pozabaviti time, pa da vidim sta i kako..
Inace, @mislim_stvarno, da li si uz Floyd uspevao da koristis 2 stima? [konkretno standardni i drop D] Ja skinem taj lock, ali onda redje koristim tremolo.. [valjda ce na leto da bude gitara sa fiksnom kobilicom
- Guitar_thrill
- MF veteran
Prvo ti proveri da li je to uopste Floyd da te Dersu ne bi napusio 
Cuuti, nadam se da cu srediti problem dok se ne vrati, posle moze i da se brise tema 
- mislim_stvarno
jesam, ali tek kad sam blokirao parcencetom drveta,Wook wrote:Inace, @mislim_stvarno, da li si uz Floyd uspevao da koristis 2 stima? [konkretno standardni i drop D] Ja skinem taj lock, ali onda redje koristim tremolo.. [valjda ce na leto da bude gitara sa fiksnom kobilicom]
Na jednom forumu sam procitao da je lik za to koristio i gumicu za brisanje
Ok, hvala 
Videcu ovih dana da kupim nove zice, al jebiga, nikako da stignem..
jebeni faks
Videcu ovih dana da kupim nove zice, al jebiga, nikako da stignem..
jebeni faks
koliko se zica u prvom slucaju rastimovala,tj kad se samo jedna zica rastimovala?kontam da ako je floyd i najdonja e zica onda je ili zica otisla dodjavola ili krenuo top lock da popusta ili se zica izvlaci na samom floyd-u ako ide na zakljucavanje pa sjeces ball end ili je obrces naopacke (ne razumijem se u ibanez tremole,nijesu me nikad interesovali),jerbo je tenzija premala na njoj da bi toliko uticala na cjelokupan stim.to sto se gitara opet rastimovala nerouz daun do toga da ili nijesi top zakljucao da valja,ili top rikava,ili ti se neka deblja zica izvukla iz samog floyda (ako je na zakljucavanje sam floyd,opet ponavljam da se ne razumijem u ibanez tremola).
Proveri i sedla na bridžu da li su zašrafljena kako treba ili su neka od njih možda počela da fejluju. Zavisi i koliko koristiš ručku, ako ništa od ovoga ne uspe što ti ljudi predlažu proveri da li se postovi - stubići o koje se oslanja tremolo - možda pomeraju.