Axe FX

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
habbet

Axe FX

Post by habbet » 05 Jan 2011, 22:42

Vidim da jos niko nije otvorio temu o ovoj spravi iako ima vec par godina kako se muzicari sirom sveta iscudjavaju kvalitetom ove sprave.Naime, rec je o preamp procesoru koji je sudeci po onome sto se da cuti i videti (You Tube of course) napravio revoluciju sto se tice simulacija najpoznatijih svetskih pojacala,kabineta itd itd.Proizvodnja naravno USA,a kupiti se moze samo direktno od njih ili preko firme G66 (Germany).Problem je pored cene naravno (Standard model 1700eur,Ultra model 2200eur) i to sto je sve prodato 6 meseci unapred!I to treba nesto da govori jelte?Znam da ce me sada okorele Marshall-dzije i ljubitelji lampe (i sam sam jedan od tih) mozda razapeti sa tim da je to ipak digitalija i da to NIKAD ne moze biti taj feel ali ja stvarno kontam da je ekipa iz Fractal Audio Systems dosla na dlaku do prave stvari.A mozda je i prevazisla.Uostalom procenite sami.Evo par linkova.Ima i jos dosta dobrih samo me mrzi sad da trazim.

http://www.youtube.com/watch?v=0NXunIvK ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=nTFtpiyd ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=76S3E-wEgYY
http://www.youtube.com/watch?v=vw9P5fInEZ8
http://www.youtube.com/watch?v=SZtdCJV_ ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=UXgr6CFk ... re=related

dejankuki
Ćale - moderator

Re: Axe FX

Post by dejankuki » 05 Jan 2011, 23:34

Pa pazi, onaj koji ga ima.. ne brine sta ce reci Marshaldzije i Mesobugisti... a pare date za njega i opravdavaju razlog zasto ga bas i ne spominjemo...

Ja ne verujem da u nasoj zemlji tezgasa (osobito rockeri) neko i ima AXE FX.. a ako ga i ima mozda ga imaju grandovci, folkovci i slicni... sto opet daje razlog sto se ovde ne prica puno o njemu..

Naravno, voleo bih da ga samo probam... a tek kako bih volio da ga imam. ihaaaa :ziveli:

P.S. ja to nisam ni video u zivo.. a ni nase prodavnice ga nemaju na lageru (doduse nemaju oni mnogo toga..) tako da ...

E, da.. ne znam.. ali i Eleven Rack je kazu mnogo dobar...

habbet

Post by habbet » 05 Jan 2011, 23:58

Njega sam probao u Nemackoj i mogu reci da lepo radi.Realan ton daje ali je u odnosu na Axe ogranicen podosta sto se tica namestanja samog tona.U fazonu to je sto je.I fora je sto on simulira Marshall,Fender,Messa Boogie i jos jedno pojacalo,neznam koje.Axe simulira oko 70 kojekakvih pojacala i opasna fora za snimanje je sto podrzava IR fajlove.Mislim ja da ce moja sva oprema na dobos za jedan Axe.

nebojsak

Post by nebojsak » 06 Jan 2011, 00:11

Pa pazi, formula:

do jaja simulacija 70 ampova
+
min 1700 evra
+
čekić od 6m
=
opak tezgaroš koji mlati makar toliko mesečno.

Tako da stoji ovo Kukijevo. Ako nisi tezgaroš i imaš te pare, suludo je da daš sve na Axe FX gedžet, za te pare ćeš kupiti bar 2 vrhunska lampaša koji te zanimaju. Opet, ako si niskobudžetni do srednji tezgaroš, sprcaćeš pare u neki standardni jači proc. Tako da po meni tu nema neke ozbiljnije računice :)

edit: mada opet, i da si bruka mlatipara™ na tezgama, izvališ da tvoja publika nema predstavu da li je tvoj skupo plaćeni gedžet 97% emulirao Twin, Mesu, Hiwatt ili šta već. Pošto nemaju pojma o tome, je l te :)

habbet

Post by habbet » 06 Jan 2011, 00:18

Za te pare nemozes da kupis 2 vrhunska lampasa.
edit:ma druze zabole mene k...c za publiku i dali ce neko da skonta da ja imam sto ti kazes gedzet od 2000eur.Meni je bitno da iz PA ili kutije izlazi dobar ton a sta sta je to sto ce ga proizvesti savrseno me ne interesuje.Dali proc ili pojacalo bole me k.Samo da sa Axe-om imas tonu opcija to nemoze niko da porekne i na kraju krajeva nije isto vukariti proc od 5-6kg i glavudzu,kutiju,pedalboard i jos sto k....a!
Last edited by habbet on 06 Jan 2011, 00:24, edited 1 time in total.

nebojsak

Post by nebojsak » 06 Jan 2011, 00:20

Za soma i sedamsto? Možeš.

edit: osim ako te nije Dersu poslao, onda svakako ne.

MetalFunk

Post by MetalFunk » 06 Jan 2011, 00:20

Kupis konja, i varas klince kako je to jednorog, bez roga, i zaradis za 2 vrhunska pojacala. ;)

habbet

Post by habbet » 06 Jan 2011, 00:27

nebojsak wrote:Za soma i sedamsto? Možeš.

edit: osim ako te nije Dersu poslao, onda svakako ne.
Dobro sve zavisi sta podrazumevas pod "vrhunskim".

nebojsak

Post by nebojsak » 06 Jan 2011, 00:32

Standardne vrhunske lampaše iz ranga Marshall-Orange-Fender-Vox-Hiwatt trt mrt... šta ti podrazumevaš pod vrhunskim lampašem?

xspaceman

Post by xspaceman » 06 Jan 2011, 00:33

kad vec oces da das 1700, štekni još do 2200 za Ultra model! Kad je bal nek je bal! :lol:

xspaceman

Post by xspaceman » 06 Jan 2011, 00:35

nebojsak wrote:Standardne vrhunske lampaše iz ranga Marshall-Orange-Fender-Vox-Hiwatt trt mrt... šta ti podrazumevaš pod vrhunskim lampašem?
a jbg zaboravio si Mesu! ;)

nebojsak

Post by nebojsak » 06 Jan 2011, 00:39

Izvinjavam se :o

Image

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 06 Jan 2011, 00:51

habbet wrote:Meni je bitno da iz PA ili kutije izlazi dobar ton

Hmm a monitoring. znaci, na standardnim svirkama u SER ces imati monitoring iz glavnih kutija = cuces buku, galamu i nesto sto ces tek u naznakama da cujes kao gitarski ton...

Ako i imas binski monitoring, onda ce verovatno ili lose radeti ili nece preneti celu sliku... opet, prakticno los monitoring..

Doduse, ako imas sve gorenavedeno u tip-top fazonu, (dobar monitoring na bini, dobre kutije, dobar tonac i ostale parametre) onda si uspeo u zivotu iliti onda si mnogo dobro placen muzicar (nebitno koje fele.. i opredeljenja) i onda.. mozda je tvoja kupovina i opravdana.. a ako sve ovo nemas.. moje misljenje je.. kupi neko pojacalo do 1000Evra.. SM57 ili onaj seenheiser.. i pitchi..

Mislim, ovo sad ispade kao savetovanje, al' mi ije to bila namera, vec da "ukazem" da AXE FX jeste mnooogo dobra stvar, ali ovde na brdovitom balkanu a i sire davati 1700 i vise evra na gadget koji ima toliko opcija a na kraju iskoristis 20-25% za bilo koju vrstu svirke... ne znam. Malkice preterano...

Na kraju NPR.. Imas Digitech GSP 1101 za koji kazu da moze da "parira" AXEu u zvuku.. i ima dva chipa za obradu podataka... a samo je 500tinak evra... a imas i T.C electronicovNova system... pa RP-1000.. a sve je ispod 500evra..

habbet

Post by habbet » 06 Jan 2011, 00:57

nebojsak wrote:Standardne vrhunske lampaše iz ranga Marshall-Orange-Fender-Vox-Hiwatt trt mrt... šta ti podrazumevaš pod vrhunskim lampašem?

Naravno da su to sve sjajna pojacala ali mislim da za hi gain svirku nemozes uzeti 2 komada.Primer:nemozes uzeti Framus Cobru i Engl Invadera ili Powerbal-a,nemozes uzeti Hughes&Kettner-a Tri amp MKII i npr. Bogner Uberschall-a,nemozes uzeti Orange Rockerverb i mada ga ja ne volim cuvenog Dual Recto-a ili 5150.Eto to su po meni vrhunski lampasi.Za hi gain!!

nebojsak

Post by nebojsak » 06 Jan 2011, 01:04

habbet wrote: Naravno da su to sve sjajna pojacala ali mislim da za hi gain svirku nemozes uzeti 2 komada.Primer:nemozes uzeti Framus Cobru i Engl Invadera ili Powerbal-a,nemozes uzeti Hughes&Kettner-a Tri amp MKII i npr. Bogner Uberschall-a,nemozes uzeti Orange Rockerverb i mada ga ja ne volim cuvenog Dual Recto-a ili 5150.Eto to su po meni vrhunski lampasi.Za hi gain!!
A jbg, onda odmah naznačiš da ti treba samo modern hi gain jačalo. Opet, ako si samo u toj priči koju si naveo, opet ćeš za te pare svakako uzeti bar jedno. I u tom slučaju je glupo da min 1700 evra sprcaš u ostalih 65 simulacija Marshalla/Orangea/Fendera/Voxa/Hiwatta trt mrt, ako te to ne zanima. A publika dole i dalje ne kapira šta ti sviraš/emuliraš.

Mislim, just my 2 pare :)

Post Reply