OK,postujem tvoje razmisljanje ali ja kontam da je bolje za te pare imati 70 pojacala koja su sto ti kazes 97% originala nego samo 1.Ionako ta 3% publika ne konta.nebojsak wrote:A jbg, onda odmah naznačiš da ti treba samo modern hi gain jačalo. Opet, ako si samo u toj priči koju si naveo, opet ćeš za te pare svakako uzeti bar jedno. I u tom slučaju je glupo da min 1700 evra sprcaš u ostalih 65 simulacija Marshalla/Orangea/Fendera/Voxa/Hiwatta trt mrt, ako te to ne zanima. A publika dole i dalje ne kapira šta ti sviraš/emuliraš.habbet wrote: Naravno da su to sve sjajna pojacala ali mislim da za hi gain svirku nemozes uzeti 2 komada.Primer:nemozes uzeti Framus Cobru i Engl Invadera ili Powerbal-a,nemozes uzeti Hughes&Kettner-a Tri amp MKII i npr. Bogner Uberschall-a,nemozes uzeti Orange Rockerverb i mada ga ja ne volim cuvenog Dual Recto-a ili 5150.Eto to su po meni vrhunski lampasi.Za hi gain!!
Mislim, just my 2 pare
Axe FX
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Axe FX
Ispade da odgovaramo coveka da kupi neku opremu...
Ne, ako hoce i ako ima para, neka kupi, to je njegovo pravo.. samo...
Svi ovi rack modeling trte-mrte uredjaji, su prvenstveno namenjeni studijima i korisnicima koji bi da eksperimentisu zvukovima i setovanjima na albumu. Mislim da se ide toliko daleko, da neko zeli da ima emulaciju lampi, predpojacala, raznih zvucnika u razlicitim kutijama od razlicitog drveta... mislim...
meni kao nekom obicnom korisniku je malo... "brate, nije to za mene"...
Da napisao sam da bih zeleo da ga imam.. ali valjda se to podrazumeva da sam ostavaren kao mizicar, zaradjujem samo od naplate autorskih prava nekoliko desetina hiljada plus kocetri/turneje.. pa.. kao, ajde da uzmem da se zezam...
probao bih ga vrlo rado... cak i kod nas u SER ne naplacuju probu...
Znaci, ako hoces - kupi ga.. samo ti rekosmo da ima jeftinija resenja.. i/ili trajnija..
Svi ovi rack modeling trte-mrte uredjaji, su prvenstveno namenjeni studijima i korisnicima koji bi da eksperimentisu zvukovima i setovanjima na albumu. Mislim da se ide toliko daleko, da neko zeli da ima emulaciju lampi, predpojacala, raznih zvucnika u razlicitim kutijama od razlicitog drveta... mislim...
Da napisao sam da bih zeleo da ga imam.. ali valjda se to podrazumeva da sam ostavaren kao mizicar, zaradjujem samo od naplate autorskih prava nekoliko desetina hiljada plus kocetri/turneje.. pa.. kao, ajde da uzmem da se zezam...
Znaci, ako hoces - kupi ga.. samo ti rekosmo da ima jeftinija resenja.. i/ili trajnija..
Ma naravno, neka cveta hiljadu cvetova, nego... moja poenta je bila druga.
Ako se već čovek loži na taj moderan hi gain sound, tu realno nema toliko brutalne razlike u karakteru koliko recimo između Voxa i Orangea, Marshalla i Hiwatta. Brutalan hi gain je uvek to, i mnogo su manje razlike između rabljenja istog na Bogneru, Englu i Mesi, nego između zvukovlja Marshalla, Voxa i Orangea. Pošto su ova prva tri već napravljena da emuliraju više stvari, za početak ove drugonavedene, kroz svoja tri kanala i bezbroj potova.
A publika ne da ne kapira tih 3%, nego uglavnom ne kapira 100%. Pusti Master of Puppets i South of Heaven prosečnom posetiocu certa, sigurno ti neće reći da su svirali Mese i Marshalle, respektivno
Zapravo, neće imati pojma da je to uopšte drugačiji zvuk.
Neam pojma, mene kod određenog zvuka loži i taj izvorni mojo izvornog uređaja. Mnogo mi da dam toliko para na najpribližniju emulaciju svega živog, bat dec džast mi
Ako se već čovek loži na taj moderan hi gain sound, tu realno nema toliko brutalne razlike u karakteru koliko recimo između Voxa i Orangea, Marshalla i Hiwatta. Brutalan hi gain je uvek to, i mnogo su manje razlike između rabljenja istog na Bogneru, Englu i Mesi, nego između zvukovlja Marshalla, Voxa i Orangea. Pošto su ova prva tri već napravljena da emuliraju više stvari, za početak ove drugonavedene, kroz svoja tri kanala i bezbroj potova.
A publika ne da ne kapira tih 3%, nego uglavnom ne kapira 100%. Pusti Master of Puppets i South of Heaven prosečnom posetiocu certa, sigurno ti neće reći da su svirali Mese i Marshalle, respektivno

Neam pojma, mene kod određenog zvuka loži i taj izvorni mojo izvornog uređaja. Mnogo mi da dam toliko para na najpribližniju emulaciju svega živog, bat dec džast mi

E jebiga... da svi gledamo po publici, bili bismo basisti. Sta publika zna o zvuku...nebojsak wrote:A jbg, onda odmah naznačiš da ti treba samo modern hi gain jačalo. Opet, ako si samo u toj priči koju si naveo, opet ćeš za te pare svakako uzeti bar jedno. I u tom slučaju je glupo da min 1700 evra sprcaš u ostalih 65 simulacija Marshalla/Orangea/Fendera/Voxa/Hiwatta trt mrt, ako te to ne zanima. A publika dole i dalje ne kapira šta ti sviraš/emuliraš.habbet wrote: Naravno da su to sve sjajna pojacala ali mislim da za hi gain svirku nemozes uzeti 2 komada.Primer:nemozes uzeti Framus Cobru i Engl Invadera ili Powerbal-a,nemozes uzeti Hughes&Kettner-a Tri amp MKII i npr. Bogner Uberschall-a,nemozes uzeti Orange Rockerverb i mada ga ja ne volim cuvenog Dual Recto-a ili 5150.Eto to su po meni vrhunski lampasi.Za hi gain!!
Mislim, just my 2 pare

Ali se slazem sa tobom, sve u svemu. Svakako bolje neko kvalitetno pojacalo.
Izmedju ostalog, zar iko zeli da ima milion potpuno razlicitih zvukova?

Mislim.. garant ce neko u realnoj situaciji (svirka i slicno) prebacivati sa fender zvuka na marshall na ono dersuovo sranje i slicno.
A i kakav je to gitarista bez pojacala? Pa gde ste to videli...?
Kao muskarac bez piva.

Kao muskarac bez piva.

E da, to je još jedan minus. Mora iza tebe da bije max 30w makar halfstack 

Al to samo za stan. 

dejankuki wrote:Ispade da odgovaramo coveka da kupi neku opremu...
Ne druze nije to frka.Samo ja na muziku nikad nisam gledao sa ekonomske strane.Meni uopste nebi bilo frka da dam taj neki novac ako znam da ce me to ispuniti i da cu dobiti to sto trazim.Nisam ja neki extra muzicar,ne zaradjujem neke neznam ni ja kakve pare ali toliko volim muziku i dobar ton da nikad nebih zalio za tako nesto.A kad sam rekao za tonu opcija mislim da to moze biti samo prednost da kad god sednes i ukljucis se da dobijes neku inspiraciju,nadahnuce da eksperimentises sa zvukom sa idejama,da ti nikad nije monotono sto zna da se desi kad imas samo 1 glavudzu od 100W i na njoj drljas danima ili mesecima.Eto.
Al to samo za stan.
E, al zaboravljaš da 8 piva ima samo 35% više alkohola od 1 piva.
To da. Zato svako sledece ide brze.
Dersu je jedan od bogova onog forumaFunkomat wrote:Mislim....ono dersuovo sranje i slicno.

Ili ste kao ja, ne pijete pivo uopshte.Funkomat wrote:To da. Zato svako sledece ide brze.
eeeeeeventualno leti kad je 40 stepeni a pivo mi izvade iz ledare, eeeeventualno tad mogu da ga popijem jer tad sam toliko zhedan i skuvan da mi nije bitno shta je bitno je da je ladno jel.
izvinjavam se choveku na offtopic-u, Axe FX je sjajna sprava, i za svrhu experimentisanja sa zvukovima, i da mi ga neko pokloni

Prochitao sam negde, mozhda i na ovom forumu, da je Muris Varajic, mozhda najbolji gitarista iz BiH (a lik zaista objashnjava instrument) prodao svu opremu koju je posedovao kad je chuo taj Axe fx.
Lichno, vishe bih pazhnje obratio na to da napredujem kao muzichar, da experimentishem sa formama i odnosima medju tonovima, nego modulacijama istih.
Sve u svemu, pomenuta sprava ostaje nedostizhna za nas ovde, i bice josh dugo. U smislu najprostijeg probanja, a tek u smislu korishtjenja.
A to da je lakshe nositi taj jedan gedzhet nego glavudzhe kabinete i pedalboard-ove zarad 97% istog dozhivljaja, pa to mi je isto ko kad bi mi neko reko, "znash shta, nemoj uopshte da se pomuchish da nadjesh sebi zhenu, najobuhvatnije iskustvo koje sa njom mozhesh da dozhivish ti je samo 3% vece od d*kanja. nije to vredno toga."
Izvinite, morao sam.

preslusah sada malo demoe ovog AXE-a, i iskreno ne vidim svrhu kupovine takve sprave, ako je fora samo u Hi gain tonu. Na svakom kvalitetnijem procesoru se takav ton moze izvuci bez problema. Ono sto je uvek bio problem sa procesorima je emuliranje Clean i low-mid gain zvukova, koji uvek zvuce bez karaktera, nemaju udarac i karakter koji ima bilo koje pa i najlosije lampasko pojacalo. e sad po slusanju ove sprave stekao sam utisak da on to radi malo bolje od ostalih ,ali i dalje ga sije bilo koji lampas.
Takodje ako neko hoce da ova , kao i bilo koja druga sprava zvuci iole kako treba, treba zaboraviti koriscenje direktno u razglas, jer sta ti sve vredi ako ti iza sebe ne osetis taj zvuk. sto znaci da ti treba jako dobar poweramp, i jako dobar box. Oba naravno treba da budu maksimalno transparentni, da bi mogao da izvuces maksimum iz modela, jer sta ti vredi 70 razlicitih zvukova koje ce poweramp i box da farbaju uvek na isti nacin (to takodje vazi i za razglas).
Sledeca stavar,( i to pominjem iz iskustva kao covek koji je bio jako uporan i izmenjao dosta losih i dobrih procesora, za koje su se uvek neki korisnici kleli da ne postoji nista bolje na svijet), uvek kad dodje nova sprava, koliko kod ona dobra ili losa bila, odusevljenje njome ne traje duze od par meseci. U pocetku ti se cini da radi super, da sve zvuci kako treba i da si uradio najpametniju stavar u zivotu sto si to pazario, ali kad prodje euforija shvatis da po ceo dan provodis u stelovanju jebene sprave, i da ti uvek nedostaje malo vamo ili malo tamo, i da nikad nisi zadovoljan. Onda vidis nesto novo na netu, prodas staru spravu i kupis novu (nepotrebno je reci da si za tih par meseci izbio sebi iz dzepa par stotina evra na prodaji), i onda kreces iz pocetka uvek nanovo ubedjen da si ovaj put stvarno napravio dobar posao. I onda lepo sebi prekratis muke, kupis normalno lampasko pojacalo , i onda prica ide na drugu stranu, osim sto prestajes da po ceo dan stelujes jebenu spravu, i pocinjes da sviras . Takodje se svaku put kad upalis pojacalo i odsviras nesto odusevis sa zvukom, dinamikom, prirodnim drajvom ,i svim ostalim sto si bezuspesno pokusavao da namestis na svim ti procesorima.
Veruj mi Bio , probao, nije vredno muka
i da ta 3% mozda ne znace nista publici, ali je to bas taj procenat koji u svetu pojacala pravi razliku izmedju 500 i 5000$, i to je ono sto u stvari svi mi jurimo, samo to malo
Takodje ako neko hoce da ova , kao i bilo koja druga sprava zvuci iole kako treba, treba zaboraviti koriscenje direktno u razglas, jer sta ti sve vredi ako ti iza sebe ne osetis taj zvuk. sto znaci da ti treba jako dobar poweramp, i jako dobar box. Oba naravno treba da budu maksimalno transparentni, da bi mogao da izvuces maksimum iz modela, jer sta ti vredi 70 razlicitih zvukova koje ce poweramp i box da farbaju uvek na isti nacin (to takodje vazi i za razglas).
Sledeca stavar,( i to pominjem iz iskustva kao covek koji je bio jako uporan i izmenjao dosta losih i dobrih procesora, za koje su se uvek neki korisnici kleli da ne postoji nista bolje na svijet), uvek kad dodje nova sprava, koliko kod ona dobra ili losa bila, odusevljenje njome ne traje duze od par meseci. U pocetku ti se cini da radi super, da sve zvuci kako treba i da si uradio najpametniju stavar u zivotu sto si to pazario, ali kad prodje euforija shvatis da po ceo dan provodis u stelovanju jebene sprave, i da ti uvek nedostaje malo vamo ili malo tamo, i da nikad nisi zadovoljan. Onda vidis nesto novo na netu, prodas staru spravu i kupis novu (nepotrebno je reci da si za tih par meseci izbio sebi iz dzepa par stotina evra na prodaji), i onda kreces iz pocetka uvek nanovo ubedjen da si ovaj put stvarno napravio dobar posao. I onda lepo sebi prekratis muke, kupis normalno lampasko pojacalo , i onda prica ide na drugu stranu, osim sto prestajes da po ceo dan stelujes jebenu spravu, i pocinjes da sviras . Takodje se svaku put kad upalis pojacalo i odsviras nesto odusevis sa zvukom, dinamikom, prirodnim drajvom ,i svim ostalim sto si bezuspesno pokusavao da namestis na svim ti procesorima.
Veruj mi Bio , probao, nije vredno muka
i da ta 3% mozda ne znace nista publici, ali je to bas taj procenat koji u svetu pojacala pravi razliku izmedju 500 i 5000$, i to je ono sto u stvari svi mi jurimo, samo to malo
A jel' se iko pita da li neko mozda jednostavno zeli dobar ton?nebojsak wrote:A jbg, onda odmah naznačiš da ti treba samo modern hi gain jačalo. Opet, ako si samo u toj priči koju si naveo, opet ćeš za te pare svakako uzeti bar jedno. I u tom slučaju je glupo da min 1700 evra sprcaš u ostalih 65 simulacija Marshalla/Orangea/Fendera/Voxa/Hiwatta trt mrt, ako te to ne zanima. A publika dole i dalje ne kapira šta ti sviraš/emuliraš.habbet wrote: Naravno da su to sve sjajna pojacala ali mislim da za hi gain svirku nemozes uzeti 2 komada.Primer:nemozes uzeti Framus Cobru i Engl Invadera ili Powerbal-a,nemozes uzeti Hughes&Kettner-a Tri amp MKII i npr. Bogner Uberschall-a,nemozes uzeti Orange Rockerverb i mada ga ja ne volim cuvenog Dual Recto-a ili 5150.Eto to su po meni vrhunski lampasi.Za hi gain!!
Mislim, just my 2 pare

Citam spominju se Digitech i "ostali" simulatori koji to kao isto rade jer, Boze, hi-gain je uvek isti i jednostavan

AxeFx-u ne moze nista da prismridi. Ta sprava je spas za svirke po manjim kluobima gde prosto neko zeli da ima odredjen ton koji se dobije tek kad odsrafis neki od onih "znas kakav lampas za te pare" modela pojacala. Proed toga sto ima najbolje simulacije pojacala ima ogromnu banku boxova a takodje mozes da mu ucitas i impluse i onda samo kazes pa-pa svakom POD-u.