Mikrofon i preamp

Moderators: dejankuki, Tiki the Boyler

KnightOfDoom
Site Admin

Re: Mikrofon i preamp

Post by KnightOfDoom » 30 Jun 2010, 17:38

Jasno mi je to, ne ocekujem pr0 kvalitet vec nesto sto ce raditi normalno i dobro. Da nece da crkne samo od sebe, da sve sto poseduje zaista ima upotrebnu vrednost (lampa, kod ART-a kazu da vise pravi sranje nego sto koristi, kompresor kod ovog drugog...), da ne unosi ogroman sum itd. Zbog toga me zanimaju iskustva onih koju mozda poseduju nesto od ovoga, probali su, ili bar znaju sta se reklamira i vraca u prodavnicu a sta ne :)
Moram da biram ono sto moze za te pare da se kupi i ima kod nas, a da bude manje zlo :)
Kartica je m-audio 24/96 sto mu dodje cenovnog ranga ovoga o cemu pricamo :)

cccira
MF veteran

Post by cccira » 30 Jun 2010, 19:26

Kao vlasnik VTB-1 mogu samo da ga preporucim. Veoma sam zadovoljan rezultatima koje sam izvukao iz njega, tako da ne verujem da konkurencija moze biti drasticno bolja (a ni losija kad smo vec kod toga). Na onoj stranici koju sam kacio imas par modova koji mogu fino da unaprede kvalitet zvuka, ali ja jos uvek nisam imao potrebu za modovanjem
Sa mojim AT2020 se lepo slaze, a fino radi i sa nekim noname dinamickim mikrofonom od pre 100 godina koji imam

Sa konkurencijom nisam imao iskustava, pa ti tu ne mogu pomoci

Tiki the Boyler
Urednik

Post by Tiki the Boyler » 30 Jun 2010, 19:28

Pitam te za interfejs zato što za cca 200EUR možeš da kupiš TC Electronic Konnekt 6 interfejs koji u sebi ima jedan IMPACT II preamp koji po meni radi mnogo bolje od preampa dosta više cjenovne klase. Nerijetko mi se dešava da i pored eksternih preampa i miksera koje imam... koristim baš taj mali Impact!
A da ne govorimo da za isti novac dobijaš vrhunsku konverziju, DSP sa odličnim reverbom, direktni monitoring (što stvarno nema cijenu), sve kontrole pod rukom i mogućnost stand-alone rada... Naravno... ako u startu isključiš manjkavosti koje Konnekt može da ima (jako je izbirljiv po pitanju FW kontrolera i setupa istog).

A ako za 2496 dobiješ bar 50EUR eto te i u plusu :)

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 30 Jun 2010, 20:53

@ Cira
E tako nesto sam cekao :) Znaci da ga ipak uzimam u obzir. Hvala.

@ Tiki
Nemam firewire, a vest da je izbirljiv po pitanju istog je divna :) Onda me uvek brine stanje sa drajverima u buducnosti. Kad izadje neki novi windows, ovi likovi izbace neki novi konnekt ili nesto jos modernije i ludje, a vlasnici sestice mogu da se slikaju. Da ne pricam o mojim povremenim izletima u linux teritoriju gde to cudo 99% nece raditi. Za preamp mi ne trebaju drajveri :)

Sad mi vec pada na pamet da sam zacrtao sta da kupim ali kao trazim potvrdu i dozvolu od vas :XD:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 30 Jun 2010, 22:29

Amin!

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 01 Jul 2010, 08:24

Konnekt serija može da se poveže na M-Audio pomoću S/PDIFa, tako da može da se koristi bez čupanja M-Audija. U tom se slučaju IMPACT preamp plaća 200 evra, ali verujem da vredi toliko.

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 01 Jul 2010, 13:02

Mozda najbolje da uzmem AKG Perception 120 usb i da ne mislim o preampu.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 04 Aug 2010, 19:40

Tiki the Boyler wrote:Nemam vremena za puno priče, pa će se moj prilog temi za sada svesti na sledeće: Kupi SM57!
SM57 košta slično kao i SM58, a KoD reče
KnightOfDoom wrote:Vec cujem neke kako kazu sm58 ili nesto slicno ali bih zamolio da se drzimo ovog cenovnog ranga :)
, a mene na kontu ovog posta zanima, g-din moderatore, kakva su iskustva sa PG57-imicom? Ovde je oko 55 evra sa kablom, otprilike ovaj KoD-ov cenovni rang, pa sad vredi li te pare, više, manje...?

istiqrac

Post by istiqrac » 04 Aug 2010, 21:50

Imam ja tu pg 57-icu i nije neki pogotovo za snimanje. Meni se najbolje pokazao na vokalima u live izvodjenju...

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 06 Jan 2011, 01:07

Iskopah slučajno ovu temu, KoD-e, kupi li nešto od ovoga na kraju?

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 06 Jan 2011, 15:07

Ne. Preampe nisu nigde imali pa sam uzeo behringer xenyx 1002b. Fantom mu nije +48 jbg, ali moze da radi na baterije :) I jedini je od tih malih koji ima send i pre i posle reglera. Mada sam mixer vise uzeo zbog gomile drugih stvari nego zbog mikrofona. Dobio sam na koriscenje AKG d190c i d120c i skontao da em ne umem da pevam em me sramota da se derem u sobi zbog komsija :XD: ali mozda i snimim nesto ... jednom.
A odlucio sam se na kraju za Sennheiser E845, ne znam kada cu ga kupiti.

draganche7

Post by draganche7 » 15 Sep 2011, 16:15

Sta mi treba od opreme za manju kucnu svirku da moze da se peva na mikrofon? Imam 5.1 zvucnike jel to moze da pomogne npr. 5.1 zvucnici, preamp pa mikrofon jel to pomaze??

Post Reply