Izvini, malo sam nezgodno odabrao reči...MUzzY wrote:...te mi se nemoj tako obracati molim te.
Axe FX
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Rocket Roll
Re: Axe FX
Cek, jel' ovo jedini nacin da se napravi nesto genijalno? Ne mozemo biti roboti prosto zato sto smo ljudinebojsak wrote:Hm, sori, ali meni je cela poenta svega sledeća formula: nesavršen i nepredvidiv stvor svira na nesavršenom i nepredvidivom instrumentu kroz nesavršenu i nepredvidivu tehnologiju. Rezultat je potencijalno savršena i nepredvidiva muzikaU suprotnom, svi možemo da budemo roboti, i sviramo najnovija Gibsonova gitarska dostignuća kroz Axe FX. A ne moramo ni da sviramo, kad malo bolje razmislim.

Sem Muzzy-ja koji očigledno ima zdrav stav, zapanjujuće je šta su sve ljudi ovde pisali na temi. Kao da je neverovatno teško shvatiti čemu služi ova sprava, i kao da je dat domaći zadatak "Nađi ovom proizvodu manu" pa ko napiše najmaštovitiji komentar, dobije celu tepsiju bureka sa sirom na poklon i 5 u dnevnik. Pretpostavljam da je deo razloga za nerazumevanje način kako se neko bavi muzikom, naročito što je ovde u zemlji Srbijici najčešće to samo hobi. Gomila komentara je iz krajnje "srpske" perspektive.
Axe FX suštinski pokriva sledeće:
a) Imam studio, komercijalnog karakera. Kupim Axe Fx, i rešio sam 95% komercijalne primene, tj snimanja gitara za neku mainstream muziku različitih žanrova, kao i onu alternativniju. Pri tome to zvuči bolje nego ostali simulatori, a košta u stvari normalno - u svakom boljem studiju se nalazi gomila opreme koja košta 1000-2000$. Ne moram se nositi sa nekim gitaristom koji ima bzvz opremu i ne snalazi se u datoj situaciji - klik - izađe preset, okrenemo par potova, i umesto agonije od par sati nameštanje zvuka na pojačalu i postavljanja mikrofona da bi se na kraju možda dobio krajnje osrednji rezultat - posao odmah obavljen.
b) Imam project studio, i želim najbolji mogući rezultat bez ozvučavanja pojačala. Zašto? Nemam tehničke uslove za pojačala koja grme, i želim praktičnost toga da u 3 ujutru dok pravim pesmu praktično odmah snimam gitare, i da ne moram pri tome praviti novi set up. Ne moram sklanjati Mesa Boogie sa kojim sam snimio dist trake i stavljati Fendera da bih snimio neki clean. Pri tome je često naravno nemoguće ponovo ubosti isti položaj mikrofona pa samim tim i isti ton. Pri tome dobijam rezultat koji je zaista "za ploču". Pod može biti za ploču, ali ali kod snimaka gde je gitara jako bitna, ima svoj specifičan zvuk koji je prepoznatljiv. Svaka snimljena gitara dok pravim pesmu praktično postaje i finalna gitara. Kad završim postavljanje pesme, odmah idem na miksanje, ne postoji faza "Ok sad sam iskomponovao album, sad treba sve to i snimiti". Znači sprava je majka za one koji rade ovako (a ima ih) a kojima POD nije dovoljno dobar (a ima ih itekako)
c) Želim najozbiljniji mogući zvuk live, sa najmanje mogućih komplikacija, ne želim nositi komplikovan rack, imam puno različitih farbi od pesme do pesme.
Da li to može Line6? Ili slične sprave? Može ali lošije. Da li nekom znači ta razlika u kvalitetu, da ne diskutujemo kolika je? Zavisi da li zarađuje mesečno 200, 2000 ili 20000 eura od studija ili sviranja. Postoji razlog zašto Axe Fx košta toliko, najviše zbog algoritama koji su jako zahtevni, i koji traže namenski hardware sa velikom snagom za procesovanje. Mislim da bi se iznenadili time koliko u stvari većina komercijalnog hardware pa i Line 6 sprave, ne troši procesor - kao što su se mogli uveriti oni koji poteraju svoj ampfarm i vide da slabo šta troši.
Da li to može sa pojačalima i da li je bolje? Pa bolje je ako znate da snimate, imate mikrofone, imate dobar preamp, imate dobre konvertore, imate dobru prostoriju koja zvuči kako treba i koja je izolovana kako treba, imate dobro slušanje u studiju, e onda može. Pa treba snimiti nekad i nešto da nije samo jedan karakter. Ajd uzeti bar dobrog marshall-a i fender-a. Pa možda i neki High gain. Pa jednu ovakvu i jednu onakvu kutiju. Pa to onda košta malo više od Axe FX-a, sve jel pod uslovom da znate i snimateljski zanat.
Za kraj jedna stvar koja je problem u ovakvim raspravama, a kad to kažem ne žim zaista nikog da uvredim ili da upirem prstom - nedostatak ukusa kod ljudi. To je kao sa svim onim objektivno, univerzalno ružnim cipelama koje se mogu naći u nekoj prodavnici. Zašto to postoji - pa zato što neko misli da je baš tako lepo i proizvođač to zna. Ima foruma, velikih foruma, kao što je K-V-R, gde na primer mogu da se vide priče o softverskim simulacijama. Bio sam svedok da su ljudi masovno hvalili objektivne zvučne govnarije kao recimo prve Guitar Rig-ove da su "autentični" ili za Amplitube Metal da je rešio njihove potrebe za distorziranim gitarama. Neki ljudi jednostavno ne čuju ili ne kapiraju. Kao drugo, postoji jedna specifična kategorija a to je, narodski rečeno "gustina" koja je jako bitna kod snimanja. Većina simulacija jako loše podnosi guste matrice, zvuk koji je sasvim ok kad je sam, se pretvori u neku mrlju sa ostalim instrumentima. Kao kad uzmete digitalnu fotku koja vam je čak i na većem monitoru jako čista lepa i jasna, i onda odštampate plakat 3 sa 2 metra i on ne valja ništa jer je mutan i zamazan. To je i ostala prednost ampovanja gitara u studiju, ok snimljena gitara sa pojačala ostaje jasna i definisana, i ne mora biti glasna da bi se čula. Axe Fx je u tom pogledu, na osnovu onih snimaka koje sam čuo - jako dobar jer trpi gužvu u matrici, ton prilično zadržava neki integritet, a naročito ove metal dž dž varijante, koje se sa podovima umeju pretvoriti u muljavinu, ili imati taj neki konstantan digitalni prizvuk u višim srednjima, kao da je neko pustio neku sintetizovanu distorziju preko zvuka gitare koja konstantnom jačinom svira tamo na 5 -6 kiloherca.
Znači dobra sprava kome treba. Te priče "može to i pod", "Mnogo skupo", "bolje pravo pojačalo", "šta će ti", man'te se tih priča, čim vam to pada na pamet, znači da vam ova sprava uopšte ne treba, nije za vas pa zato i ne kapirate čemu to.
Axe FX suštinski pokriva sledeće:
a) Imam studio, komercijalnog karakera. Kupim Axe Fx, i rešio sam 95% komercijalne primene, tj snimanja gitara za neku mainstream muziku različitih žanrova, kao i onu alternativniju. Pri tome to zvuči bolje nego ostali simulatori, a košta u stvari normalno - u svakom boljem studiju se nalazi gomila opreme koja košta 1000-2000$. Ne moram se nositi sa nekim gitaristom koji ima bzvz opremu i ne snalazi se u datoj situaciji - klik - izađe preset, okrenemo par potova, i umesto agonije od par sati nameštanje zvuka na pojačalu i postavljanja mikrofona da bi se na kraju možda dobio krajnje osrednji rezultat - posao odmah obavljen.
b) Imam project studio, i želim najbolji mogući rezultat bez ozvučavanja pojačala. Zašto? Nemam tehničke uslove za pojačala koja grme, i želim praktičnost toga da u 3 ujutru dok pravim pesmu praktično odmah snimam gitare, i da ne moram pri tome praviti novi set up. Ne moram sklanjati Mesa Boogie sa kojim sam snimio dist trake i stavljati Fendera da bih snimio neki clean. Pri tome je često naravno nemoguće ponovo ubosti isti položaj mikrofona pa samim tim i isti ton. Pri tome dobijam rezultat koji je zaista "za ploču". Pod može biti za ploču, ali ali kod snimaka gde je gitara jako bitna, ima svoj specifičan zvuk koji je prepoznatljiv. Svaka snimljena gitara dok pravim pesmu praktično postaje i finalna gitara. Kad završim postavljanje pesme, odmah idem na miksanje, ne postoji faza "Ok sad sam iskomponovao album, sad treba sve to i snimiti". Znači sprava je majka za one koji rade ovako (a ima ih) a kojima POD nije dovoljno dobar (a ima ih itekako)
c) Želim najozbiljniji mogući zvuk live, sa najmanje mogućih komplikacija, ne želim nositi komplikovan rack, imam puno različitih farbi od pesme do pesme.
Da li to može Line6? Ili slične sprave? Može ali lošije. Da li nekom znači ta razlika u kvalitetu, da ne diskutujemo kolika je? Zavisi da li zarađuje mesečno 200, 2000 ili 20000 eura od studija ili sviranja. Postoji razlog zašto Axe Fx košta toliko, najviše zbog algoritama koji su jako zahtevni, i koji traže namenski hardware sa velikom snagom za procesovanje. Mislim da bi se iznenadili time koliko u stvari većina komercijalnog hardware pa i Line 6 sprave, ne troši procesor - kao što su se mogli uveriti oni koji poteraju svoj ampfarm i vide da slabo šta troši.
Da li to može sa pojačalima i da li je bolje? Pa bolje je ako znate da snimate, imate mikrofone, imate dobar preamp, imate dobre konvertore, imate dobru prostoriju koja zvuči kako treba i koja je izolovana kako treba, imate dobro slušanje u studiju, e onda može. Pa treba snimiti nekad i nešto da nije samo jedan karakter. Ajd uzeti bar dobrog marshall-a i fender-a. Pa možda i neki High gain. Pa jednu ovakvu i jednu onakvu kutiju. Pa to onda košta malo više od Axe FX-a, sve jel pod uslovom da znate i snimateljski zanat.
Za kraj jedna stvar koja je problem u ovakvim raspravama, a kad to kažem ne žim zaista nikog da uvredim ili da upirem prstom - nedostatak ukusa kod ljudi. To je kao sa svim onim objektivno, univerzalno ružnim cipelama koje se mogu naći u nekoj prodavnici. Zašto to postoji - pa zato što neko misli da je baš tako lepo i proizvođač to zna. Ima foruma, velikih foruma, kao što je K-V-R, gde na primer mogu da se vide priče o softverskim simulacijama. Bio sam svedok da su ljudi masovno hvalili objektivne zvučne govnarije kao recimo prve Guitar Rig-ove da su "autentični" ili za Amplitube Metal da je rešio njihove potrebe za distorziranim gitarama. Neki ljudi jednostavno ne čuju ili ne kapiraju. Kao drugo, postoji jedna specifična kategorija a to je, narodski rečeno "gustina" koja je jako bitna kod snimanja. Većina simulacija jako loše podnosi guste matrice, zvuk koji je sasvim ok kad je sam, se pretvori u neku mrlju sa ostalim instrumentima. Kao kad uzmete digitalnu fotku koja vam je čak i na većem monitoru jako čista lepa i jasna, i onda odštampate plakat 3 sa 2 metra i on ne valja ništa jer je mutan i zamazan. To je i ostala prednost ampovanja gitara u studiju, ok snimljena gitara sa pojačala ostaje jasna i definisana, i ne mora biti glasna da bi se čula. Axe Fx je u tom pogledu, na osnovu onih snimaka koje sam čuo - jako dobar jer trpi gužvu u matrici, ton prilično zadržava neki integritet, a naročito ove metal dž dž varijante, koje se sa podovima umeju pretvoriti u muljavinu, ili imati taj neki konstantan digitalni prizvuk u višim srednjima, kao da je neko pustio neku sintetizovanu distorziju preko zvuka gitare koja konstantnom jačinom svira tamo na 5 -6 kiloherca.
Znači dobra sprava kome treba. Te priče "može to i pod", "Mnogo skupo", "bolje pravo pojačalo", "šta će ti", man'te se tih priča, čim vam to pada na pamet, znači da vam ova sprava uopšte ne treba, nije za vas pa zato i ne kapirate čemu to.
i ti si to sve cuo sa you tube snimaka?!Dushan S wrote:Axe Fx je u tom pogledu, na osnovu onih snimaka koje sam čuo - jako dobar jer trpi gužvu u matrici, ton prilično zadržava neki integritet, a naročito ove metal dž dž varijante, koje se sa podovima umeju pretvoriti u muljavinu, ili imati taj neki konstantan digitalni prizvuk u višim srednjima, kao da je neko pustio neku sintetizovanu distorziju preko zvuka gitare koja konstantnom jačinom svira tamo na 5 -6 kiloherca.
Pazi, ceo ton ove teme počiva na neverovatnoj potrebi prosečnog Srbina da bude najpametniji, radilo se o nuklearnoj fuziji ili gitarskom procesoru. Stotine ljudi probaju nešto, skapiraju da im radi posao za to što im treba i onda neka forumska ekipa (a ne mislim samo na ovaj forum, nego je to i inače pojava) odjednom zna bolje da je to sve glupost, sad će oni da objasne šta je tu u stvari problematika. U to spada i ovo što si sada napisao. Jel ti zaista misliš da ću ja sad sa tobom da se ubeđujem oko toga da li ta sprava dobro radi, samo zato što si ti rešio da budeš skeptik? Recimo, 57-ica je "default" mikrofon da se stavi na gitarsku kutiju. I sad otvorim ja temu o tome i nađu se dvojca da pričaju kako sve to mogu oni da snime i sa nekim drugim mikrofonom, šta kenjaju ti belosvetski prevaranti, kad je taj-i-taj snimio album tako što je stavio AKG taj-i-taj model na tu i tu kutiju. I to sad valjda predstavlja neki dokaz da je 57-ica prodaja muda za bubrege? Ako neko želi, može sigurno naći loš snimak Axe-Fx-a i album na kome je POD odlično obavio posao. Nije poenta u tome da ti ja ili neko treći dobije neku forumsku "pobedu" kako je najpametniji - priča na temi je toliko van mozga, negativna i u suštini sa visoka, kao da su svi u najmanju ruku elektronski inženjeri koji jedan dan rade sa DSP-om a sledeći sklapaju prototipove za Mesa Boogie.dweezil wrote:i ti si to sve cuo sa you tube snimaka?!Dushan S wrote:Axe Fx je u tom pogledu, na osnovu onih snimaka koje sam čuo - jako dobar jer trpi gužvu u matrici, ton prilično zadržava neki integritet, a naročito ove metal dž dž varijante, koje se sa podovima umeju pretvoriti u muljavinu, ili imati taj neki konstantan digitalni prizvuk u višim srednjima, kao da je neko pustio neku sintetizovanu distorziju preko zvuka gitare koja konstantnom jačinom svira tamo na 5 -6 kiloherca.
Skapiraj poentu - sprava radi ono što piše da radi, radi to mnogo dobro, zato je i koriste. U čemu je problem?
EDIT: E da, najjači mi je ceo tok razgovora u kome se maltene podrazumeva da Muzzy skepticimaa nešto treba da dokazuje, tj između redova - ko nešto pljuje i omalovažava taj je naravno u pravu (jer bože moj, spava sa vrućim lapama pod jastukom) - a onaj ko kaže da je dobra sprava treba da daje dokaze i da ima sertifikat od NASA-e da je proveo 4 meseca zaključaj u studiju sa Axe FX-om. E stvarno.

ne ok ja cu na osnovu necega moci da pricam i polemishem detaljno tek kad probam uzivo, po you tube snimcima ne moze da se oceni nista,
a zasto mislis da je anti high tech stav jednako nekom srpskom provincijskom mentalitetu?! Zapad je pun primera prostih i ali haj tek stvari sa samo par potova koje rade posao strava. Cak bih rekao da se dobar broj profesionalnih muzicara okrece upravo takvim resenjima. nesto sto je provereno sa sto manje cinculiranja. Primera je mnogo.
a zasto mislis da je anti high tech stav jednako nekom srpskom provincijskom mentalitetu?! Zapad je pun primera prostih i ali haj tek stvari sa samo par potova koje rade posao strava. Cak bih rekao da se dobar broj profesionalnih muzicara okrece upravo takvim resenjima. nesto sto je provereno sa sto manje cinculiranja. Primera je mnogo.
Da, jedino sto nisam napisao je "dobra stvar za nekoga ko hoce da se bavi elektronikom, smanjuje mu posao u pola".Cortex wrote:Prvo si nas sve prekorio shto ne znamo shta hocemo da kazhemo, a onda si se pojavio i ponovio sve do sada recheno u vikinshkom pokushaju da rezimirash stvar
Shala mala![]()
A posto se drzim ol' skool stvari, kao bassista ili gitarista, ne verujem da bi' koristio axe fx, samim tim sto pokusavam da budem sto jednostavniji, i drzim se jednostavnog "simple" stajla.
Somethin' like that.

edit : Nisam citao nista iznad, malo sam se vratio u proslost da odg. korteksu.

Ceo ovaj beskorisni tepih nagvaždanja si mogao da izbegneš i ostaviš samo ovo. Na stranu olinjale fraze o Srbijici, ko poslednji izađe nek ugasi svetlo, uspeh se ne prašta, trt mrt.Dushan S wrote: Znači dobra sprava kome treba
- Haralampije
Dushan S wrote:Pazi, ceo ton ove teme počiva na neverovatnoj potrebi prosečnog Srbina da bude najpametniji, radilo se o nuklearnoj fuziji ili gitarskom procesoru. Stotine ljudi probaju nešto, skapiraju da im radi posao za to što im treba i onda neka forumska ekipa (a ne mislim samo na ovaj forum, nego je to i inače pojava) odjednom zna bolje da je to sve glupost, sad će oni da objasne šta je tu u stvari problematika. U to spada i ovo što si sada napisao. Jel ti zaista misliš da ću ja sad sa tobom da se ubeđujem oko toga da li ta sprava dobro radi, samo zato što si ti rešio da budeš skeptik? Recimo, 57-ica je "default" mikrofon da se stavi na gitarsku kutiju. I sad otvorim ja temu o tome i nađu se dvojca da pričaju kako sve to mogu oni da snime i sa nekim drugim mikrofonom, šta kenjaju ti belosvetski prevaranti, kad je taj-i-taj snimio album tako što je stavio AKG taj-i-taj model na tu i tu kutiju. I to sad valjda predstavlja neki dokaz da je 57-ica prodaja muda za bubrege? Ako neko želi, može sigurno naći loš snimak Axe-Fx-a i album na kome je POD odlično obavio posao. Nije poenta u tome da ti ja ili neko treći dobije neku forumsku "pobedu" kako je najpametniji - priča na temi je toliko van mozga, negativna i u suštini sa visoka, kao da su svi u najmanju ruku elektronski inženjeri koji jedan dan rade sa DSP-om a sledeći sklapaju prototipove za Mesa Boogie.dweezil wrote:i ti si to sve cuo sa you tube snimaka?!Dushan S wrote:Axe Fx je u tom pogledu, na osnovu onih snimaka koje sam čuo - jako dobar jer trpi gužvu u matrici, ton prilično zadržava neki integritet, a naročito ove metal dž dž varijante, koje se sa podovima umeju pretvoriti u muljavinu, ili imati taj neki konstantan digitalni prizvuk u višim srednjima, kao da je neko pustio neku sintetizovanu distorziju preko zvuka gitare koja konstantnom jačinom svira tamo na 5 -6 kiloherca.
Skapiraj poentu - sprava radi ono što piše da radi, radi to mnogo dobro, zato je i koriste. U čemu je problem?
EDIT: E da, najjači mi je ceo tok razgovora u kome se maltene podrazumeva da Muzzy skepticimaa nešto treba da dokazuje, tj između redova - ko nešto pljuje i omalovažava taj je naravno u pravu (jer bože moj, spava sa vrućim lapama pod jastukom) - a onaj ko kaže da je dobra sprava treba da daje dokaze i da ima sertifikat od NASA-e da je proveo 4 meseca zaključaj u studiju sa Axe FX-om. E stvarno.
Jebiga brate Dule S,dzaba ulazis u rasprave,Srbi uvek bolje znaju od jednog Petrucija ili Vaija,Broderika,Fridmana....

Valjda znas da se ovde samo fura analogno i vintage,samo vrhunska oprema,nista digitalno,to je bljak.

Cak je i Meklafen Dzon prs'o s mozgom,sto se petlja s midi cudima i kompom i sto je dig'o ruke od pojacala....nije vise troo.

Pa ovaj Petruci nije normalan
“The Axe-Fx has completely and forever changed the way I look at guitar processing. This box does an incredible number of things astonishingly well.”
Ala ovaj Vai lupa,a?
“The flexibility of the Axe-Fx is supreme. I did extensive tone testing with it and found it to be flawless. It's all I need now. It makes me feel like every day is Christmas. It's exceptional and I'm grateful.”
Zasu brate...izdali su Srbiju.

Pošto se ložiš na Vaia i Petruccija, ne sumnjam da je Axe FX tvoj čim prodaš sve što imaš od opreme. Vai ima i odlične helanke, ne znam kako će ti stajati, al ko smo mi da komentarišemo kad ih on nosi.
Pa mislim zato što je anti-hightech stav baziran na onako, malo sebičnom pogledu na svet - ono što meni lično ne treba je bzvz. Da li imaš anti-hightech stav prema električnom šporetu u kuhinji pa kuvaš na smederevcu? Naravno da je roštilj na ćumuru veći merak, ali i šporet radi posao. U tom smislu Axe-Fx je specifičan proizvod namenjen ispunjavanju određene potrebe, uostalom kao i POD, i tako ga treba posmatrati, kao bolji POD od Poda kalif na mesto kalifadweezil wrote:ne ok ja cu na osnovu necega moci da pricam i polemishem detaljno tek kad probam uzivo, po you tube snimcima ne moze da se oceni nista,

Ja se apsolutno sa tobom slažem da si ti cool i do najjaja, onako, neprefuckable, kao Hemfri Bogart, ali lampaški Hemfri Bogart pa na kvadrat.Ceo ovaj beskorisni tepih nagvaždanja si mogao da izbegneš i ostaviš samo ovo. Na stranu olinjale fraze o Srbijici, ko poslednji izađe nek ugasi svetlo, uspeh se ne prašta, trt mrt.
Da li iole kapiraš koliko je besmislen ovako frajerski nastup kritike "tepiha nagvaždanja" nakon što si napisao sve ONE postove sa ONIM u njima. Ko je ovde više količinski napisao na temi? Tebra, ako ti ne vidiš nepotrebnu osionost i kritičnost u celoj ovoj priči o jebenom komadu plastike i elektronike koji treba nekome da učini život jednostavnijim, onda ne znam... Evo ja ću da ti napišem sertifikaj "Najcool forumaš ikada" i da udarim pečat "Lampaška tr00 online zajednica". Pobogu, ampsimulator, nešto bolji i skuplji nego ovi dosadašnji, i skupila se sad ekipa da otkriva kako to nema "mojo" ili nije isplativo ili šta već. Nisam ja ovde udario na tebe ili bilo koga drugog pojedinačno, samo pokušavam promovisati zdrav razum.
Čuj sad, kome plate da hvali, ili mu poklone, taj i hvali, pa tako i ti koje navodiš. Hvalili su i svi POD kad se pojavio pa je posle ispalo da nije bogzna šta - tada je to bio tehnološki proboj. Ne sumnjam da će biti još boljih simulatora od Axe-Fx-a. I nije pod sumnjom da će se albumi i dalje snimati tako što se ozvuči lampaško pojačalo, tamo gde se zna kako i ima se čime. Nisam uopšte zainteresovan da se bavim time da li Axe Fx valja, ili ne. Bit je samo u tome da je rasprava bila na nivou da moj drugar i ja koji znamo o automobilizmu samo iz novina, nakon što smo popili po par piva počinjemo pričati o formuli jedan, sa stavom kao da smo radili u ferariju 20 godina, te ne valja im ovo, te im je bezveze ono. Valjda ako prosečan balkanac priča o fudbalu kao da je profesionalni trener, onda i balkanski muzikanti logično, pričaju o tome sa istim visokim mišljenjem o sebi i svom razumevanju materije. Sa jedne strane, jbg, mora se pričati i pametovati, u tome je i zabava i zadovoljstvo, zato se neko i interesuje za ovu materiju, ima ovde mnogo tema u kojima se o nečemu priča kao da svi sve znaju, od izgradnje gitara do gradnje pojačala, ali sa druge strane, nekada se pređe granica normalnog i ode se u apsurd, kao u ovoj temi.Haralampije wrote: Jebiga brate Dule S,dzaba ulazis u rasprave,Srbi uvek bolje znaju od jednog Petrucija ili Vaija,Broderika,Fridmana....(cenim da su propali tezgarosi cim imaju u arsenalu jedno ovo digitalno djubre )
Valjda znas da se ovde samo fura analogno i vintage,samo vrhunska oprema,nista digitalno,to je bljak.![]()
Cak je i Meklafen Dzon prs'o s mozgom,sto se petlja s midi cudima i kompom i sto je dig'o ruke od pojacala....nije vise troo.![]()
Pa ovaj Petruci nije normalan
“The Axe-Fx has completely and forever changed the way I look at guitar processing. This box does an incredible number of things astonishingly well.”
Ala ovaj Vai lupa,a?
“The flexibility of the Axe-Fx is supreme. I did extensive tone testing with it and found it to be flawless. It's all I need now. It makes me feel like every day is Christmas. It's exceptional and I'm grateful.”
Zasu brate...izdali su Srbiju.
- Haralampije
Ne ne lozim se,cak me nikad nije ni privlacilo da jurim taj ton,al necu ni da ga pljujem,sem ako ne dolazi iz Henrijeve kuhinjenebojsak wrote:Pošto se ložiš na Vaia i Petruccija, ne sumnjam da je Axe FX tvoj čim prodaš sve što imaš od opreme. Vai ima i odlične helanke, ne znam kako će ti stajati, al ko smo mi da komentarišemo kad ih on nosi.

Nije u tome problem,igracka jeste skuplja,u pitanju je profi oprema,mnogi poznati je imaju i hvale,ali ovde je problem sto je mnogi pljuju,a nisu niti ce je ikad probati,i odah ulaze s uverenjem da je digitalj sranje.
Okej, nisi čitao temu, aj da ti povadim svoje zaključke, mali briefDushan S wrote:Ja se apsolutno sa tobom slažem da si ti cool i do najjaja, onako, neprefuckable, kao Hemfri Bogart, ali lampaški Hemfri Bogart pa na kvadrat.
Da li iole kapiraš koliko je besmislen ovako frajerski nastup kritike "tepiha nagvaždanja" nakon što si napisao sve ONE postove sa ONIM u njima. Ko je ovde više količinski napisao na temi? Tebra, ako ti ne vidiš nepotrebnu osionost i kritičnost u celoj ovoj priči o jebenom komadu plastike i elektronike koji treba nekome da učini život jednostavnijim, onda ne znam... Evo ja ću da ti napišem sertifikaj "Najcool forumaš ikada" i da udarim pečat "Lampaška tr00 online zajednica". Pobogu, ampsimulator, nešto bolji i skuplji nego ovi dosadašnji, i skupila se sad ekipa da otkriva kako to nema "mojo" ili nije isplativo ili šta već. Nisam ja ovde udario na tebe ili bilo koga drugog pojedinačno, samo pokušavam promovisati zdrav razum.

Ma naravno, neka cveta hiljadu cvetova, nego... moja poenta je bila druga.
i recimo nešto kao rezime, malo većim slovimaMnogo mi da dam toliko para na najpribližniju emulaciju svega živog, bat dec džast mi
Malo o Srbijici™ - nisi ljudski pročitao šta ko piše, upao, isekao na pola onako hirurški tupom satarom, svrstao se u 0 ili 1, i onda kreću klasični neutralni spuštajući argumenti o "klasično srpskom razmišljanju", koji služe samo tome i na njih se ne može odgovarati. E vidiš čiko, to je ta Srbijica™ o kojoj pričaš - manir iz TV duela političara, najklišeiziranije etikete koje je najlakše potegnuti u cilju diskreditacije sagovornika, kad se nema argumenata. Sori što se ježim od toga, ali to je prešlo u organsku naviku.Daleko od toga da tvrdim da je ovo loša sprava. Ja samo kažem da je daleko od ultimativne, i da pasuje ultra uskom krugu gitarista.
Izgleda da ni ti nisi baš najpažljivije čitao šta sam pisao, ako misliš na mene, al eno povadio sam Dušanu suštinske crtice. Koje predstavljaju moje mišljenje na osnovu ličnog ukusa i afiniteta. A forum služi da se razmenjuju mišljenja, je l teHaralampije wrote: Ne ne lozim se,cak me nikad nije ni privlacilo da jurim taj ton,al necu ni da ga pljujem,sem ako ne dolazi iz Henrijeve kuhinje....mada mi je idol klinackih dana bio Marti.......i nemam potrebe bilo sta da prodajem,a cisto sumnjam da su i Vai i Petruci rasprodali svoje.
![]()
Nije u tome problem,igracka jeste skuplja,u pitanju je profi oprema,mnogi poznati je imaju i hvale,ali ovde je problem sto je mnogi pljuju,a nisu niti ce je ikad probati,i odah ulaze s uverenjem da je digitalj sranje.