Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
Varenika

Re: Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Post by Varenika » 07 Jan 2011, 02:55

A mozda nije trebalo spominjati nista od ovoga ako shady ili bilo ko, ko je upetljan u kradju i preprodaju kradene robe cita ovu temu.

Haralampije

Post by Haralampije » 07 Jan 2011, 11:22

Bitno je samo,ba,da se jaranu Shejdiju ne bilda cijena,on more bildat' svima,al' njemu ne mere niko,kontas?
I da cestitam ovom pril'kom ovci koja je kup'la,ako je uopste iko kupio, onog njegovog bijelog strata po nabildatoj cijeni. :mrgreen:

Mir Boziji svima,Hristos se rodi!

SinSkinner

Post by SinSkinner » 07 Jan 2011, 14:08

Shejdi je mesecima kupovao delove za onog plavog JEM-a i sklapao ga... I to nije jedini slucaj gde kupi delove pa prodaje "oridjidji" po bildanoj ceni. I kako neko posle da samo otvori njegov oglas a ne da kupi nesto :roll:

guv'nor

Post by guv'nor » 07 Jan 2011, 14:10

Pa i to je pitanje da li je skupljao delove ili je samo gradio alibi za neke akcije.
Tako nešto samo dotični gospodin može da zna, mi da pretpostavljamo, a drugovi organi da istraže. :)

Vaske023

Post by Vaske023 » 07 Jan 2011, 15:43

Haralampije wrote:Bitno je samo,ba,da se jaranu Shejdiju ne bilda cijena,on more bildat' svima,al' njemu ne mere niko,kontas?
I da cestitam ovom pril'kom ovci koja je kup'la,ako je uopste iko kupio, onog njegovog bijelog strata po nabildatoj cijeni. :mrgreen:
:XD: Meni je Shejdi najjaci kad kupuje posebno pedale pa ih prodaje posle u paketu po "promotivnim cenama" :D
Haralampije wrote:Mir Boziji svima,Hristos se rodi!
Vaistinu se rodi,sve najlepse tebi i tvojima ! :ziveli: !

andrej]

Post by andrej] » 08 Jan 2011, 22:58

ne razumem se u cene ovih ibaneza, tako da taj aspekt necu komentarisati, ali - da li je telo stvarno ovako tanko ili je ovo nesto budzeno. i sta mu znaci ono 'ojacan vrat'?

edit: izgleda da jes ovako tanka:
Image

cudno, cudno...

sinisake
The original one

Post by sinisake » 08 Jan 2011, 23:29

E, cekaj, to bi trebalo da su vrhunske djitre, zar ne? Novi su znatno iznad 1000 jura, ili gresim? Andrej, da bas su tako tanke.

Dushan S

Post by Dushan S » 08 Jan 2011, 23:39

Daleko bilo da su sve gitare iz S serije bile jako skupe.
ne razumem se u cene ovih ibaneza, tako da taj aspekt necu komentarisati, ali - da li je telo stvarno ovako tanko ili je ovo nesto budzeno. i sta mu znaci ono 'ojacan vrat'?
Jbg, nisi u toku, S serija se proizvodi nekih 20-ak godina.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 09 Jan 2011, 00:42

sinisake wrote:E, cekaj, to bi trebalo da su vrhunske djitre, zar ne? Novi su znatno iznad 1000 jura, ili gresim?
pa, ovo bi mozda moglo da se kaze da je priblizno kvalitetu rg550. MiJ, ali wizard2 vrat za razliku od tih 550ki koje su imale super tanki wizard. Na ovom bi trebalo da je ili lopro edge (koji je jako dobra stvar, ali mi ne deluje da je to taj) ili lo-trsII tremolo (ja sam na jednom matorom korejskom ibanezu imao lo trs, ne znam dal je bas 2, koji nije nesto posebno, a do skoro su i na grg270 bili isti ti), a na tim matorim rgovima je edge koji je kao neki holy grail medju ibanez tremolo sistemima.

danasnja korejska verzija, za koju ne kazem da je jednaka kvalitetu ovom, zato sto ne znam kakava je ova iz oglasa
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/155 ... z-S470-BK/

S prestige je skoro bio za slicnu cenu na oglasima, a novi je
http://www.thomann.de/de/ibanez_s5470clm.htm

sinisake
The original one

Post by sinisake » 09 Jan 2011, 00:50

Hm, meni je moj savetnik za djitre :mrgreen: pricao da je S prestige serija (naravno japanska) znatno iznad tija RG-ova, krem Jebanezove ponude, sto bi se reklo... :)

U novosadskom Mitroszu su jednu, malo ostecenu, prodavali za fin cash, svojevremeno...

Sve u svemu, ne bih rekao da je precenio, kako vec to rade neki na nasem omiljenom sajtu. :mrgreen:
Last edited by sinisake on 09 Jan 2011, 00:51, edited 1 time in total.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 09 Jan 2011, 00:51

ali, ovo nije prestige :) , jeste japanski, ali i ti matori rgovi su japanski, pa nisu svi prestige... :)

EDIT:

koliko ljudi traze za takvu gitaru
http://www.sevenstring.org/forum/guitar ... d-obo.html

neka ovde trazi i duplo ok, ali 4x... :?

sinisake
The original one

Post by sinisake » 09 Jan 2011, 00:59

A, ok, mislio sam da je prestizna. :ziveli:

Dushan S

Post by Dushan S » 09 Jan 2011, 01:20

sinisake wrote:Hm, meni je moj savetnik za djitre :mrgreen: pricao da je S prestige serija (naravno japanska) znatno iznad tija RG-ova, krem Jebanezove ponude, sto bi se reklo... :)

U novosadskom Mitroszu su jednu, malo ostecenu, prodavali za fin cash, svojevremeno...

Sve u svemu, ne bih rekao da je precenio, kako vec to rade neki na nasem omiljenom sajtu. :mrgreen:
Osim nekih signature-a, kod Ibaneza je sve vrlo jasno - cenovni rang zavisi prvenstveno od toga da li je proizvodnja japan ili negde drugde, zatim da li je prestiž ili nije, i onda u okviru te neke svoje cenovne klase koji su "features" što bi se reklo, da li ima floyd nema itd. Manje više, sve japanske serijske gitare su uvek bile tu negde po ceni, retka su značajnija odstupanja. Polovan japanski S je kao i dobar RG.

S su inače Mahagoni uglavnom koliko se sećam, ali nisam se nikada isekao tonski na njih, tanko mi to malo bilo. Prijatelj mi je imao S serija Bass, jako lako za sviranje, i jako u srednjima, idealan bas za neko čupkanje i ništa drugo.

nebojsak

Post by nebojsak » 09 Jan 2011, 21:07

Roster™, glanc™ nov. Za 90 evra realno nema bolje :)

http://www.kupujemprodajem.com/gitara-r ... ter_id=104

Locked