Kad si kritikovao navodni elitizam "mi smo profesionalci" (ja ga doduše ne vidim) da li si pomislio da svime što pričaš u stvari reprezentuješ jedan drugi elitizam poznat kao "lampe su uvek bolje"? U toku post-a, ti znaš i koje tržište će da kupi spravu, govoriš "prodaće se" (a nije nova sprava, kako onda futur, ili se prodala ili nije, što bi značila da nije prošla tržišno), znaš telepatski šta će reći 97% muzičara koje znaš u jednoj određenoj situaciji, upućen si kako se snima u najskupljim studijima (I imaš zastarelu informaciju, jer na traku se ne snima zato što je bolje ili skuplje, nego zato što neko želi zvuk trake, već neko vreme, ili lažu svi ovi po raznim Mix magazinima kad daju intervju), govoriš o tome da traka daje 3d prostor i stereo sliku

Zašto ti ili bilo ko oseća potrebu da podrazumeva da zna nešto o nečemu i da onda da stručno mišljenje potpuno promašujući smisao čemu neki uređaj služi? Hardverski kompresor od par soma evra uglavnom i dalje bolje zvuče od plugin-a, pa se sve više albuma miksa u kompu i pri tome i dalje zvuče dobro. Zašto je tako? zato što su plugin-ovi postali DOVOLJNO dobri. Amp simulatori nosi još dovoljno dobri, ali će postati.
Konstruktivna rasprava o komadu opreme može da postoji samo ako se raspravlja u kontekstu toga šta taj komad opreme predstavlja. Ako se priča o windows-u 7, ovaj tvoj komentar je kao da upadneš na pola teme sa "OSX je bolji". Ako bi se pričalo o novom plugin-u neke software kompanije a da neko upadne sa "Hardware je bolji". Axe FX je novina u okviru amp simulacija i u tom smislu je dostignuće jer se JAKO PRIBLIŽAVA zvuku lampaških pojačala. I može se pričati sad o samoj spravi, ali to trpanje "lampe su bolje" je potpuno besmisleno.
Možda ne umem da se izražavam jasno, ko zna, pa neko misli da sam ja antiprotivan nekome, ali ja čak nisam ni protiv većine iznetih stavova na temi kao ni protiv tvog stava u načelu - oni su u većini tačni, ali nisu za ovu temu, koga briga da li je ozvučeno pojačalo i dalje bolje, pa ovo je tema o simulatoru, još godinama će digitalija juriti analogiju, pitanje je samo da li će neko napraviti nešto dovoljno dobro, i da li je Axe FX dovoljno dobar ili nije, pa će morati da se čeka na neki Axe FX3 ili Pod HD4. Zamislite koliko bi bilo besmisleno da ja i još par ljudi sad upadnemo na raspravu o onoj "Dr. Boogie" pedali sa tvrdnjom "To ne zvuči kao pravi Boogie". Pa zar ne bi bilo očigledno da smo promašili poentu i zar ne bi neko napisao post sličan mom, kao, alo ljudi o čemu vi pričate, pa to je pedala koja košta 20 puta manje i može da ti obavi neki posao u određenoj situaciji?